Subota 15.8.2020 21:5:49
  TZ VIJESTI - TUZLARIJE - BH VIJESTI - BILTEN TZ - BILTEN TK - OBRAZOVANJE
   VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI - FORUM
 Tuzlarije
Tuzlarije - slike, priče... 
Vijesti 
Tuzlanke i Tuzlaci 
Naše bebe 

15.08.2020 - 20h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
77
UMJERENO ZAGADJEN
Upozorenje: Neke zagađujuće materije mogu uzrokovati zdravstvene probleme osobama koje su veoma osjetljive na zagađenje zraka. Takve osobe trebaju izbjegavati boravak vani i smanjiti naprezanje tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org


Tuzlanski dosje 
Kulturologija 
Preporuka za čitanje 
Sportarije 

Info Servis 
Mapa Tuzle 
Vremenska prognoza 
Mali oglasi 


Bilten rada Općine Tuzla 
Panorame Tuzle 
Vremeplov 
Stare slike pričaju 
Tuzlanska ikona - Meša 
Znanjem protiv droge 
Kapija (25.05.1995.) 
Srebrenica (1995-2006) 


Top vijesti 
Vijesti iz minute u minutu 
Vijesti domaćih medija 
Foto priče 
BH teme 
Feljtoni 


Tuzlarije Forum 
Tuzlarije Chat 
Ankete 
Čestitke-želje-pozdravi 


Razbibriga 
Taze vicevi 
Neobične fotke 
Horoskop 
Web igrice 


Kursna lista 
Telefonski imenik FBiH 
Zakoni 

Vizitke 
Marketing 
ON LINE KORISNICI - 146

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

TuzlarijeTZ VIJESTI - BH VIJESTI - BH TEME - IZ MINUTE U MINUTU


ARHIVA

01.06.2004.

Blaškić šakom udario Rajića i prijetio ubojstvom njegove obitelji

ZAGREBAČKI odvjetnik Željko Olujić Međunarodnom kaznenom sudu (ICTY) u Hagu poslao je pismo u kojem ga obavještava da je Tihomir Blaškić u pritvoru fizički napao i prijetio njegovom branjeniku Ivici Rajiću.

U pismu, koje je Olujić proslijedio i Hini, odvjetnik ističe kako je dužan sud "obavijestiti o opasnom tjelesnom nasrtaju i ozbiljnoj prijetnji kojoj je moj klijent Ivica Rajić bio izložen u pritvoru ICTY".

Navodni napad, prema Olujićevim tvrdnjama, dogodio se u nedjelju, dok se Rajić nalazio u sportskoj dvorani pritvora. Rajiću je tad, prema Olujićevim riječima, iznenada pristupio Tihomir Blaškić i obratio mu se riječima - "Ako ja i još netko zbog tebe i tvoje priče dobijemo visoke kazne, gotov si ti i tvoja obitelj".

U pismu se dalje navodi kako Ivica Rajić, kao "žrtva lažnog iskaza i denuncijacija Tihomira Blaškića", ne razgovara s Blaškićem pa se okrenuo i nije želio s njime razgovarati.

"Na to je osjetio s leđa dva jaka udarca šakom u glavu, koje mu je zadao Tihomir Blaškić", tvrdi Olujić u pismu, navodeći kako je Blaškić pri tome prijetio kako je to "samo početak" i da su Rajića od daljnjeg napada spasili nazočni pritvorenici.

Olujić u pismu ICTY-u kaže kako je Blaškić u svojim iskazima pred tim sudom optužio cijelo vodstvo Republike Hrvatske, pri tome zlorabivši i pristrano pisanje hrvatskog tiska, dok je Rajić mirno čekao početak svojeg suđenja, a doživio je to da ga se izlaže fizičkim napadima i ozbiljnim prijetnjama.

Zbog toga Olujić u pismu od suda očekuje "brzi i djelotvornu akciju", odnosno pokretanje istrage o navodnom Blaškićevom napadu na Rajića, pokretanje stegovnog postupka i kažnjavanje napadača, te da se Rajiću ubuduće zajamči zaštita osobne sigurnosti.

U Nizozemskoj je u ponedjeljak blagdan, pa u sudu nije bilo nikoga tko bi mogao potvrditi je li Olujićevo pismo stiglo, pa tako ni navode koji se u njemu iznose.

Blaškić je u pritvoru od 1. travnja 1996. godine, još uvijek bez pravomoćne presude.

Prvostupanjsko vijeće Haškog suda u ožujku 2000. osudilo ga je na 45 godina zatvora za ratne zločine počinjene u Lašvanskoj dolini u razdoblju 1992.-1994., među kojima je najteži pokolj muslimanskih stanovnika sela Ahmići 1993.

U međuvemenu je Blaškićeva obrana pronašla nove dokaze, koje je podastrijela sudu na raspravi koja je počela 8. prosinca prošle godine i na temelju kojih očekuje pravomoćnu presudu sa smanjenom zatvorskom kaznom.

Protiv Ivice Rajića, koji još čeka početak suđenja, prvu je optužnicu Haški sud podigao još u augustu 1995., a uhapšen je gotovo osam i pol godina poslije, u travnju 2003. u Splitu. U Haag je izručen 24. lipnja iste godine, a tri dana poslije izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od 6 točaka optužnice.

U drugoj, izmijenjenoj i dopunjenoj optužnici od 14. siječnja ove godine tereti ga se temeljem osobne i zapovjedne odgovornosti u pet točaka za teške povrede Ženevskih konvencija za namjerno ubijanje, nečovječno postupanje - uključujući seksualno zlostavljanje, protuzakonito zatočenje civila, prisvajanje imovine i bezobzirno uništavanje koje nije opravdano vojnom potrebom.

Optužen je da je kao zapovjednik 2. operativne skupine HVO-a 23. oktobara 1993. naredio napad na civile bošnjačkog sela Stupni Do u kojem je ubijeno najmanje 37 osoba, a selo je razoreno. Također ga se tereti za hapšenje, zlostavljanje i nehumano zatočenje 250 Bošnjaka u Varešu u oktobaru 1993.

Nobilo potvrdio incident

Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je u ponedjeljak navečer da se u pritvoru Haškog suda dogodio incident između njegova branjenika Tihomira Blaškića i optuženika Ivice Rajića, tvrdeći da je on posljedica dugotrajnih Rajićevih provokacija.

"Rajić sustavno provocira Blaškića, želeći izazvati incident kojega bi iskoristio u neke svoje svrhe", rekao je Nobilo Hini.

Rajićev odvjetnik Željko Olujić u pismu upućenom Međunarodnom kaznenom sudu (ICTY) tvrdi da je Blaškić u ponedjeljak na izlazu iz zatvorske sportske dvorane napao i fizički prijetio Rajiću.

U pismu navodi da je Blaškić Rajiću rekao: "Ako ja i još netko zbog tebe i tvoje priče dobijemo visoke kazne, gotov si i ti i tvoja obitelj" i potom mu zadao dva udarca u glavu.

Nobilo, međutim, tvrdi da se nije radilo o napadu. "Rajić se pokušavajući izazvati sukob ispriječio Blaškiću na izlasku iz sportske dvorane. Blaškić ga nije udario, nego ga je dlanom pomaknuo", tvrdi Nobilo.

Dodao je da je Blaškić višemjesečne Rajićeve provokacije dobro podnosio, no postao je posebno osjetljiv otkad Rajić prijeti njegovoj supruzi i djeci.

Po njegovim riječima, netrpeljivost Rajića prema Blaškiću traje još iz ratnih vremena BiH, odnosno iz 1995. godine kada je Blaškić pokrenuo akciju "Pauk" protiv kriminalaca i ratnih profitera. "U sklopu te akcije bio je uhapšen Rajić, no na kasnijem je suđenju oslobođen", kaže Nobilo.

Blaškićev odvjetnik je rekao da njegov branjenik može potkrijepiti svoje tvrdnje o Rajićevim provokacijama bilješkama iz dnevnika, kojega redovito vodi.

Odvjetnik Olujić pak u pismu od suda očekuje "brzi i djelotvornu akciju", odnosno pokretanje istrage o, kako kaže, Blaškićevom napadu na Rajića.

Zahtjeva također pokretanje stegovnog postupka i kažnjavanje napadača, te da se Rajiću ubuduće zajamči zaštita osobne sigurnosti.

Ivicu Rajića optužnica tereti da je kao zapovjednik 2. operativne skupine HVO-a 23. oktobara 1993. naredio napad na civile bošnjačkog sela Stupni Do, u kojem je ubijeno najmanje 37 osoba, a selo je razoreno. Također ga se tereti za hapšenje, zlostavljanje i nehumano zatočenje 250 Bošnjaka u Varešu u oktobaru 1993.


Komentar Drage Pilsela: Pimpeki i pištolji
ponedjeljak, 31.5.2004 08:54

IMA nešto čudno u tim vladarima: opsjednuti su sa cijevima, dužima ili kraćima. Evo na primjer američki predsjednici. Postoji jedna sobica pored glasovitog Ovalnog ureda u kojima se događaju zanimljive stvari. Tamo ti muškići provjeravaju svoju potenciju. Svoj ego. Svoju virilnost.

Jedan od njih, Bill Clinton, u toj je manjoj sobi izlagao svoj pišo. Ne znamo je li zato što je bila impresionirana figurom američkog predsjednika ili njegovim pimpekom, ali je stažistica Monica Lewinski u toj prostoriji izrazila svoje oduševljenje i, pred prvim penisom, pardon, pred prvim građaninom zemlje - kleknula. Kako se ispostavilo, ona je pred tim već legendarnim spolovilom otvorila svoja ne baš malena usta.

Iz nekog rakursa mačističke poze, neki bi rekli da je Clinton tu sobu koristio na pametniji način nego njegov nasljednik. George Bush mlađi, vladar SAD-a, tamo izlaže pištolj koji je dobio na dar vojnika, a koji je pripadao Sadamu Huseinu. Tvrdi se da je nekadašnji irački diktator stiskao taj pištolj kad a su ga u prosincu prošle godine uhapsile američke snage u skrovištu njegova rodnog mjesta Tikrit.

Informaciju je potvrdio glasnogovornik Bijele kuće koji, kada se saznalo da Bushu imponira pokazati pištolj važnim gostima, pokušao ublažiti negativne posljedice činjenice da američki predsjednik potvrđuje da je, kako sugerira redatelj i žestoki kritičar Michael Moore, po svemu sudeći, kao i mnogi Amerikanci, opsjednut oružjem.

Glasnogovornik Jim Morrell je rekao da je predsjednik ponosan na izvedbu i hrabrost oružanih snaga i da mu je bila čast primiti taj pištolj u ime svih snaga uključenih u tu operaciju. Naime, Bushu su pištolj koji je oduzet Sadamu nakon uhapšenja, predali vojnici koji su sudjelovali u akciji.

Časopis Time je prvi objavio gdje je završio Sadamov pištolj, to jest, da ga Bush koristi kako bi impresionirao sugovornike. Tjednik je prenio riječi jednoga posjetitelja kojemu je pištolj pokazan u maloj radnoj sobi kraj Ovalnoga ureda gdje Bush izlaže svoje uspomene i da je to ista ona soba u kojoj je bivši američki predsjednik Bill Clinton imao neke zanimljive susrete s nekadašnjom pripravnicom Monicom Lewinski.

Bush Sadamov pištolj pokazuje probranim posjetiteljima i kaže im da u njemu nema metaka, kao što ih nije bilo ni kad je uhvaćen bivši irački predsjednik, piše Time. Doista se voli hvaliti njime, prenosi list riječi toga posjetitelja koji je rekao da je Bush zbilja ponosan na pištolj.

I u jednom i u drugom se slučaju, dakle u situaciji Monikinog klečanja pred Clintonovim pimpekom i u suludoj situaciji u kojoj se sadašnji američki predsjednik pred gostima pravi važan jednim pištoljem čija se simbolična cijena plaća glavama hiljadama mrtvih, ponajprije Iračana i Amerikanaca, ponavlja ista psihološka potreba za doživljaj zadovoljenja odnosno nagona za osvajanjem.

Usporedbe su jednostavne i mislim da ih ne treba posebno tumačiti s obzirom na jasan paralelizam između podčinjenosti cure koja se, ovako ili onako, pokorava muškom i političkom autoritetu, pa cucla predsjednikov penis, i podčinjenosti protivnika kojeg se simbolično kastrira jer mu se oduzima pištolj koji je znak muževnosti.

Problem leži u tome što svijet trpi tzv. falosni kontinuitet američke politike. Falosna faza u kojoj se vladari svijeta nalaze ima jednu bitnu opasnost: ona nije samo odraz narcistične važnosti koje ti dječaci daju vlastitim penisima i/ili pištoljima, nego se psihička stvarnost (potrebe) pretvara u materijalnu zbilju na način da se drugoga ponižava ili se ugrožavaju stabilnost unutarnjeg uređenja države, odnosno međunarodna politika jer se stvaraju imaginarni scenariji u kojima ti subjekti (pimpeki i pištolji), prikazuju ispunjenje neke, u biti, nesvjesne želje, u više-manje iskrivljenom obrambenom procesu.

Možda je riječ o kompleksu kastracije, možda se radi o osjećaju manje vrijednosti ili o nekom trećem problemu. Ali moramo biti na oprezu. Dečki se za vlast bore tako što se čvrsto drže za pucaljku. A pucaljke su opake igračke. Bilo da iz nje može izaći sperma ili metak, ona ne poznaje svoga gospodara. Daj budali ili lošem gospodaru slobodu, a on će ti uzeti dvije.

Drago Pilsel


Velike rezerve nafte u BiH čekaju eksploataciju
ponedjeljak, 31.5.2004 10:53
NA DVIJE lokacije u Bosni i Hercegovini otkrivene su značajne rezerve sirove nafte, a oko prava na njenu eksploataciju spore se tvrtka "Energoinvest" i Naftna industrija Republike Srpske (NIRS), pišu u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz" i banjalučke "Nezavisne novine".

Prema navodima ovih medija, rezerve od dvadeset do pedeset milijuna tona nafte pronađene su na širem području Posavine, dok je još oko 500 milijuna tona nafte skriveno u utrobi zemlje na području Drežnice, u dolini rijeke Neretve u Hercegovini.

Studiju koja dokazuje postojanje znatnih zaliha sirove nafte u BiH još 1992. godine izradila je američka tvrtka "Amoco" utvrdivši kako bi eksploatacija dva velika naftna polja bila i moguća i komercijalno isplativa.

Prema navodima "Avaza", proteklih su dana predstavnici Naftne industrije RS kontaktirali poslovodstvo "Energoinvesta", u čijim je sefovima pohranjena "Amocova" studija tražeći da je vide.

"Energovinvest" je takav zahtjev međutim odbio držeći kako je rječ o nalazima koji imaju strategijsko značenje za cijelu državu.

Dio dokumentacije o istraživanjima nafnih nalazišta ostao je, međutim, u posjedu rafinerije u Bosanskom Brodu, što je njenom poslovodstvu bio povod da se zainteresiraju za mogućnost eksploatacije otkrivenih rezervi.

Procjenjuje se kako bi samo one na području Posavine, točnije u okolici Tuzle, osigurale rad rafinerije za najmanje deset godina.

Kako prenose "Nezavisne novine", u rafineriji drže da bi prve bušotine mogle biti otvorene kod Bosanskog Šamca.

Mika Šukurma, koji je u rafineriji bio angažiran na istraživanjima naftnih nalazišta, kazao je tom listu kako se uz naftu na dubini od 2.370 metara nalaze i značajne rezerve prirodnog plina, a svake bi se godine samo s područja Posavine moglo vaditi oko milijun tona nafte na čemu bi se zaradilo najmanje 300 milijuna dolara.

Kvaliteta pronađene nafte navodno je ista kao i one koja se vadi kod Đeletovca i Mirkovca u Hrvatskoj.

U rafineriji Bosanski Brod ovaj projekt vide, međutim, samo kao entitetski tražeći da im vlasti Republike Srpske dodijele desetogodišnju koncesiju na eksploataciju nafte, iako je projekt istraživanja rađen za potrebe sarajevskog "Energoinvesta".

Zajednički problem i za brodsku rafineriju i za "Eergoinvest" je to što ni jedni ni drugi nemaju ni novaca ni tehničkih sredstava nužnih za kvalitetno iskorištavanje naftnih rezervi.

Procjena je kako za otvaranje svake pojedinačne bušotine treba uložiti oko milijun i pol dolara.

Direktor rafinerije u Bosanskom Brodu Ilija Drpa izjavio je kako tamo razmišljaju o prihvaćanju ponude za eksploataciju nafte koju je već dala Naftna industrija Srbije (NIS).

U "Energovinvestu" pak cijene kako bi vođenje ovog projekta trebala preduzeti država BiH te ga povjeriti nekoj globalnoj naftnoj korporaciji.

Četiri Britanca i Iračanin uspjeli pobjeći nakon napada u Bagdadu
ponedjeljak, 31.5.2004 08:33
ČETIRI britanska civila i jedan Iračanin uspjeli su pobjeći nakon što je njihov konvoj napadnut u nedjelju u sjeverozapadnom dijelu Bagdada, priopćilo je u ponedjeljak britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Drugi Iračanin je ubijen u tom napadu, navodi se u priopćenju.

"Četiri britanska državljana i jedan Iračanin koji su putovali u konvoju izašli su iz vozila, zaustavili jedno iračko vozilo koje je prolazilo i odvezli se", rekla je glasnogovornica ministarstva.

"Niti jedan od četvorice britanskih državljana nije ozlijeđen ili ubijen", dodala je. "Iračanin je ranjen, ali vjerujemo da ozljede nisu teške".

Očevici su izjavili da su napadači zaskočili konvoj od tri vozila na autocesti i otvorili vatru te da su dva strana državljana ubijena.
Lokalno stanovništvo i policija priopćili su u nedelju da su napadači odveli tri preživjela nakon napada, ali je glasnogovornica rekla da su izvori koji su obišli mjesto napada izjavili kako ne vjeruju da se to dogodilo.

GRUZIJA U MRAKU
Gruzija je u potpunosti ostala bez električne energije nakon što je u ponedjeljak navečer olujno nevrijeme pokidalo električne vodove na zapadu te zemlje, priopćeno je iz gruzijskog ministarstva energetike.

"Cijeli sustav napajanja električnom energijom u Gruziji je u kvaru", rekla je glasnogovornica ministarstva. "Ekipe na terenu trude se popraviti štetu i nadamo se da će opskrba biti uspostavljena do petka ujutro", dodala je ona.

Bivša sovjetska republika ima velikih problema s opskrbom električnom energijom jer je infrastruktura u raspadu. Gruzija je u travnju rekla da će zatražiti zajam od 7o milijuna dolara kako bi održala u pogonu svoj energetski sektor i latila dug za plin te popravila infrastrukturu.

(Hina) xsb ysb


Irak: Nastavak sukoba, ubijena dva američka vojnika u Kufi
ponedjeljak, 31.5.2004 08:23
POBUNJENICI su ubili dva američka vojnika u iračkom gradu Kufi gdje se koalicijske snage bore protiv milicije radikalnog šijitskog klerika Moqtade alSadra, priopćila je u ponedjeljak američka vojska.

Jedan vojnika je ubijena kada je njegova ophodnja napadnuta iz zasjede, a drugi je poginuo u raketnom napadu na njegov tenk, rekla je glasnogovornica američke vojske. Oba incidenta dogodila su se u nedjelju navečer, dodala je ona.

Američki vojnici sukobili su se s al-Sadrovom milicijom u Kufi u noći s nedjelje na ponedjeljak. Oko 100 vojnika je ušlo u taj grad, javio je CNN.Preuzeto sa portala INDEX.HR

15.08.2020
 • Tisuće Albanaca zapele na grčkoj granici zbog koronavirusa, neki čekaju već tri dana
 • Ribari tuže Nestle u Francuskoj, u rijeci pored tvornice uginule tone riba
 • U Sudanu eksplodiralo skladište oružja koje se nalazi u stambenoj četvrti
 • EU priprema sankcije protiv Bjelorusije zbog nasilja nad prosvjednicima
 • Najnovije ankete: Brazilski predsjednik Bolsonaro popularniji nego ikad
 • Putin zatražio sastanak UN-a o iranskom pitanju: "Situacija se pogoršava"
 • Talijanski mediji: Hrvat u Italiji izazvao požar i čekićem razbijao prozore na kafiću
  14.08.2020
 • Australski policajac pod istragom, optužen da je davio djevojku jer nije nosila masku
 • Izrael hvali povijesni dogovor s UAE-om, Palestinci i arapski svijet govore o izdaji
 • Palestinske i iranske vlasti osudile sporazum Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata
 • Amerikanka ubijena dok joj je kći slušala online nastavu
 • UN pozdravlja dogovor Izraela i UEA-a, Iran ga nazvao sramotnim
 • WHO: Porast broja zaraženih u Europi povezan je s popuštanjem mjera
 • Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli povijesni mirovni dogovor
  13.08.2020
 • Rekordan broj novooboljelih u Grčkoj i Francuskoj, Španjolska brzo gradi novu bolnicu
 • Za koga biste glasali da ste Amerikanac, Bidena ili Trumpa?
 • Američki državni tajnik dolazi u Sloveniju, pričat će o 5G mreži i nuklearki Krško
 • WHO upozorava da se virus u Bejrutu širi, a 50 posto bolnica nije funkcionalno
 • UN-ova povjerenica za ljudska prava upozorila na masovna uhićenja u Bjelorusiji
 • Prosvjedi u Bjelorusiji ne jenjavaju, sada im u pomoć dolaze i Ukrajinci
 • Macron protiv svakog vanjskog uplitanja u Libanonu
  12.08.2020
 • Je li ovo razlog eksplozije? Uz gotovo tri tone nitrata držali su vatromet
 • Prije tjedan dana je došlo do eksplozije u Bejrutu. Još se traga za nestalima
 • Francuski premijer upozorava da se epidemija kreće u pogrešnom smjeru
 • Tko je Čovjek-bazuka, popularni ministar koji bi mogao naslijediti Merkel u Njemačkoj
 • Produljen mandat hongkonškog parlamenta na još godinu dana
 • Njemačka i Rusija odbacuju američke sankcije protiv plinovoda Sjeverni tok 2
 • Đikić: Rusija ne dijeli podatke o cjepivu, ne možemo znati je li dobro ili nije
  11.08.2020
 • McDonald's tuži bivšeg šefa zbog navodnih seksualnih veza sa zaposlenicama
 • Novi brutalni neredi u Minsku. Netko je pokušao ubiti Lukašenkovu glavnu protivnicu
 • Trump odabrao dvije lokacije za svoj govor povodom predsjedničke nominacije
 • Nigerijski pjevač osuđen na smrt zbog bogohuljenja
 • Koliko smo blizu pobjedi koronavirusa?
 • U Chicagu masovna pljačka i pucnjava, uhićeno više od 100 osoba
 • Eksplozija u Baltimoreu raznijela nekoliko kuća, jedna osoba poginula
  10.08.2020
 • Trumpov savjetnik: Kineski hakeri napadaju američku izbornu infrastrukturu
 • Novi nasilni prosvjedi u Bejrutu, policija bacala suzavac, izbio požar
 • "Posljednji europski diktator" ostaje na vlasti, osvojio 80 posto glasova
 • U SAD-u više od pet milijuna zaraženih
 • Europska povjerenica: Cjepivo za koronavirus bi moglo biti dostupno krajem godine
 • Napadači u Nigeru ubili osam osoba, među njima šestero francuskih turista
 • Kako shvatiti brojke oko koronavirusa
  09.08.2020
 • Amerikanac zbog prodaje paketića marihuane dobio doživotni zatvor, sada je oslobođen
 • Na prosvjedima u Bejrutu ubijen policajac
 • Britanska medicinska sestra ignorirala bol u nozi, liječila zaražene. Otkrili joj rak
 • U Bejrutu umrla žena nizozemskog ambasadora, zadobila je teške ozljede u eksploziji
 • Zašto se ljudi u skoro 50 godina nisu vratili na Mjesec?
 • Mike Pompeo potpisat će ugovor o jačanju američke vojne nazočnosti u Poljskoj
 • Njemačka upozorila građane da ne putuju u dijelove Bugarske i Rumunjske
  08.08.2020
 • UN: Još nema nikakvog zahtjeva za pokretanje istrage o eksploziji u Bejrutu
 • Rekordan broj žena kandidirao se za američki Zastupnički dom
 • Trump i Macron razgovarali o slanju pomoći Libanonu
 • Italija ima najveći dnevni rast broja novozaraženih koronavirusom od svibnja
 • Avion Air Indije s gotovo 200 ljudi se prepolovio pri slijetanju, najmanje 16 mrtvih
 • Šef Hezbollaha negira da njegova skupina kontrolira uništenu bejrutsku luku
 • Washington uvodi sankcije hongkonškoj čelnici Carrie Lam
  07.08.2020
 • Zapadna Europa se priprema za snažan toplinski val, temperature će biti ekstremne
 • Naoružani muškarac drži taoce u francuskoj banci, možda je povezan s islamistima
 • Ovo je Hrvat koji je ozlijeđen u Bejrutu: "Operacija je trajala 4 sata, dobro sam"
 • Njujorška državna tužiteljica tuži Nacionalnu udrugu za oružje, želi je raspustiti
 • Hrvatska će uputiti pomoć Libanonu zbog eksplozije u Bejrutu
 • Kronologija događaja otkriva zašto su Libanonci tako bijesni na vlasti
 • Norveška Francusku opet proglasila crvenom zonom, svi putnici moraju u karantenu
  06.08.2020
 • Američki državni tajnik: UN idući tjedan glasa o produženju embarga na oružje Iranu
 • Glavni američki epidemiolog: Cjepivo protiv korone bit će dostupno do kraja godine
 • Facebook uklonio Trumpov video o koronavirusu
 • Obilježena 75. obljetnica napada na Hirošimu
 • Pogledajte satelitske snimke Bejruta prije i nakon eksplozije
 • Biden neće putovati u Milwaukee, nominaciju će prihvatiti virtualno
 • New York uvodi kontrolne točke na ulazima u grad zbog koronavirusa
  05.08.2020
 • Kaos u Bejrutu, bolnice su pretrpane, teško ozlijeđeno i nekoliko diplomata
 • Veliki požar na obali blizu Marseillea, evakuiraju se tri kampa
 • Pogledajte trenutak eksplozije u Bejrutu: "Vidio sam vatrenu kuglu, svi su vrištali"
 • Udvostručio se broj zaraženih u Nizozemskoj, maske obvezne dva najveća grada
 • Interpol: kriminalci koriste koronavirus za kibernetičke napade na korporacije
 • WHO pozvao na oprez oko ruskog cjepiva
 • Berlin dopustio postupno otvaranje seksualne industrije
  04.08.2020
 • Muškarac kojeg se pet godina smatralo mrtvim nađen kako se skriva u šumi u Engleskoj
 • Američki tužitelji traže uvid u Trumpove financije zbog mogućih kriminalnih radnji
 • EU traži preispitivanje odluke o odgodi izbora u Hong Kongu
 • Trump će zabraniti TikTok ne bude li do 15. rujna dogovora o prodaji Microsoftu
 • Nagli porast nasilnih zločina u američkim gradovima - mit ili istina?
 • Bivši španjolski kralj usred optužbi za korupciju objavio da napušta zemlju

 • 03.08.2020
 • Američka koordinatorica za epidemiju: SAD ulazi u novu fazu borbe protiv koronavirusa
 • Boko Haram napao izbjeglički kamp u sjevernom Kamerunu, ubijeno 16 ljudi
 • Na kruzeru koji je u petak stigao u Norvešku najmanje 40 zaraženih koronavirusom
 • Izbori u Bjelorusiji: Početak kraja posljednjeg europskog diktatora?
 • Šef Trumpova ureda: Izbori će biti održani 3. studenog
 • Musk tvitao da su izvanzemaljci sagradili piramide, egipatske vlasti mu odgovorile
 • Tisuće Izraelaca prosvjeduje protiv Netanyahua, on ih nazvao inkubatorima virusa
  02.08.2020
 • Rusija planira u listopadu početi s masovnim cijepljenjem protiv covida-19
 • Britanski znanstvenik: Možda će se zatvoriti pubovi da bi se otvorile škole
 • Može li Trump stvarno odgoditi izbore?
 • U srpnju narastao broj požara u Amazoniji, strahuje se što će biti u kolovozu
 • Krijumčari iz Australije pretrpali avion drogom pa se srušio, policija ih otkrila
 • Uhićen vođa južnokorejske sekte, preko 5000 članova zaraženo koronavirusom
 • Troje djece poginulo u jakim monsunskim kišama u Nepalu
  01.08.2020
 • Kongres SAD-a još bez dogovora o programu pomoći nezaposlenima pogođenima koronom
 • Uhićen tinejdžer koji je hakirao Twitter račune za prevaru s bitcoinima
 • Prijevremeni parlamentarni izbori u Iraku održat će se idućeg ljeta
 • Maske u nekim zemljama obavezne i na otvorenom
 • Florida proglasila izvanredno stanje na obali, približava se uragan Isaias
 • WHO: Zabilježen najveći globalni dnevni porast novozaraženih koronavirusom
 • EU je poljskim antigej gradovima uskratila financiranje
  31.07.2020
 • Bolsonarova supruga ima koronavirus
 • U Amsterdamu i Rotterdamu obavezno nošenje maski
 • U Rusiji su tri sestre ubile oca zlostavljača. Mogle bi dobiti ogromnu kaznu
 • Rekordan rast broja novozaraženih u Španjolskoj, Britaniji, Francuskoj i Irskoj
 • Talijanski Senat Salviniju ukinuo imunitet, mogao bi u zatvor na 15 godina
 • Trump predlaže odgodu izbora, republikanci su protiv: "Očito si ne može pomoći, užas"
 • Više od 300 poginulih u monsunskom nevremenu u južnoj Aziji
  30.07.2020
 • Savezni agenti se sutra počinju povlačiti iz Portlanda
 • SAD ima najviše žrtava od koronavirusa na svijetu, više od 150.000
 • Velika potraga za Maddie McCann, u dvorištu pedofila pronađen tajni podrum
 • UN potvrdio pravo na prosvjede tijekom pandemije
 • Klaonice i farme su žarišta u Njemačkoj. Sezonska radnica: Nikad više neću doći
 • SAD premješta oko 12.000 svojih vojnika iz Njemačke
 • U Japanu rekordan broj zaraženih koronavirusom, više od 1000 u jednom danu
  29.07.2020
 • Trpaju ljude u vagone: Provodi li Kina genocid nad svojim muslimanima?
 • Twitter privremeno blokirao račun Trumpovom sinu, širio lažne vijesti o koronavirusu
 • Užasne posljedice koronakrize, UN: Od gladi će umirati deseci tisuća djece
 • Vlada Afganistana i talibani dogovorili prekid vatre tijekom Kurban-bajrama
 • Počelo sastavljanje najvećeg stroja za nuklearnu fuziju na svijetu
 • Tom Hanks poručuje ljudima da nose maske. Manijaci ga napadaju da je pedofil
 • Bjeloruski predsjednik kaže da je bez simptoma prebolio koronu
  28.07.2020
 • Trumpova vlada šalje dodatne snage u Portland zbog prosvjeda
 • NASA u četvrtak lansira rover Perseverance na Mars
 • Britanija svojim građanima savjetuje izbjegavanje putovanja na Baleare i Kanare
 • Države diljem svijeta uvode restrikcije za putovanja nakon novih slučajeva korone
 • Požar izbio u ženskom zatvoru u Moskvi, 850 evakuiranih
 • U ovih 18 zemalja policajci ne nose oružje
 • Zašto se svađaju SAD i Kina?
  27.07.2020
 •    OSTALE VIJESTI
  VIDEO: U toku potraga za roditeljima: Živinice: Policija pronašla novorođenče u kartonskoj kutijiPilav o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo: Osim porodičnih klastera, izvor širenja zaraze su uredski prostoriBroj novooboljelih manji nego jučer: U BiH 266 novih slučajeva koronavirusa, šest osoba preminulo Krizni stožer u ZHK-u traži imena: Reagiranje zbog porasta broja zaraženih i svadbe sa 600 zvanicaVIDEO: Roditeljska kuća tokom pandemije: Mali heroji se čuvaju i ne boje koronavirusaMUP RS-a im nije dozvolio protestnu šetnju: Platforma za progres održala mirni protest u Banjoj LuciVakcinisanje će početi krajem ovog mjeseca: Rusija pokrenula proizvodnju vakcine protiv Covid-19VIDEO: Misno slavlje kod Teslića: Procesijom u župi Komušina obilježen blagdan Velike GospeU prva dva sata nakon otvaranja festivala: SFF: Premijeru filma \'Koncentriši se, baba\' gledalo 14.000 ljudiTisuće Britanaca pojurile kući da izbjegnu karantenu, nastao kaos u prometu
  Četvero radnika u Rusiji poginulo dok su rušili zgradu
  Washington traži transparentnu istragu o eksploziji u Bejrutu, stiže i FBI
  Surfer u Australiji spasio suprugu od morskog psa, izudarao ga dok je nije pustio
  Kremlj uvjeren u brzo rješenje krize u Bjelorusiji
  Rusija počinje s proizvodnjom prve serije cjepiva protiv koronavirusa
  Putin razgovarao s Lukašenkom u jeku prosvjeda u Minsku
  Južna Koreja postrožuje mjere borbe protiv koronavirusa
  U Teksasu majka, otac i dvije kćeri umrli od korone u razmaku od mjesec dana
  Utrka za cjepivom vrijedna milijarde dolara
  Washington zaplijenio iransku naftu namijenjenu Venezueli
  Američka pošta upozorava na rizike dopisnog glasanja
  Pompeo: Vijeće sigurnosti odbacilo prijedlog SAD-a o produženju embarga Iranu
  U Brazilu 50.644 novozaraženih, u svijetu zaraženo više od 21 milijuna ljudi
  Hezbolah kaže da će Izrael platiti ako stoji iza eksplozije u Bejrutu
  U Bjelorusiji uhićena 32 ruska plaćenika koja su htjela destabilizirati tu zemlju
  Tisuće Albanaca zapele na grčkoj granici zbog koronavirusa, neki čekaju već tri dana
  Ribari tuže Nestle u Francuskoj, u rijeci pored tvornice uginule tone riba
  U Sudanu eksplodiralo skladište oružja koje se nalazi u stambenoj četvrti
  EU priprema sankcije protiv Bjelorusije zbog nasilja nad prosvjednicima

  Google


  Rezultati

  STARE ANKETE

  KAPIJA

  25-05-1995  OSTALE VIJESTI
  VIDEO: U toku potraga za roditeljima: Živinice: Policija pronašla novorođenče u kartonskoj kutijiPilav o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo: Osim porodičnih klastera, izvor širenja zaraze su uredski prostoriBroj novooboljelih manji nego jučer: U BiH 266 novih slučajeva koronavirusa, šest osoba preminulo Krizni stožer u ZHK-u traži imena: Reagiranje zbog porasta broja zaraženih i svadbe sa 600 zvanicaVIDEO: Roditeljska kuća tokom pandemije: Mali heroji se čuvaju i ne boje koronavirusaMUP RS-a im nije dozvolio protestnu šetnju: Platforma za progres održala mirni protest u Banjoj LuciVakcinisanje će početi krajem ovog mjeseca: Rusija pokrenula proizvodnju vakcine protiv Covid-19VIDEO: Misno slavlje kod Teslića: Procesijom u župi Komušina obilježen blagdan Velike GospeU prva dva sata nakon otvaranja festivala: SFF: Premijeru filma \'Koncentriši se, baba\' gledalo 14.000 ljudiTisuće Britanaca pojurile kući da izbjegnu karantenu, nastao kaos u prometu
  Četvero radnika u Rusiji poginulo dok su rušili zgradu
  Washington traži transparentnu istragu o eksploziji u Bejrutu, stiže i FBI
  Surfer u Australiji spasio suprugu od morskog psa, izudarao ga dok je nije pustio
  Kremlj uvjeren u brzo rješenje krize u Bjelorusiji
  Rusija počinje s proizvodnjom prve serije cjepiva protiv koronavirusa
  Putin razgovarao s Lukašenkom u jeku prosvjeda u Minsku
  Južna Koreja postrožuje mjere borbe protiv koronavirusa
  U Teksasu majka, otac i dvije kćeri umrli od korone u razmaku od mjesec dana
  Utrka za cjepivom vrijedna milijarde dolara
  Washington zaplijenio iransku naftu namijenjenu Venezueli
  Američka pošta upozorava na rizike dopisnog glasanja
  Pompeo: Vijeće sigurnosti odbacilo prijedlog SAD-a o produženju embarga Iranu
  U Brazilu 50.644 novozaraženih, u svijetu zaraženo više od 21 milijuna ljudi
  Hezbolah kaže da će Izrael platiti ako stoji iza eksplozije u Bejrutu
  U Bjelorusiji uhićena 32 ruska plaćenika koja su htjela destabilizirati tu zemlju
  Tisuće Albanaca zapele na grčkoj granici zbog koronavirusa, neki čekaju već tri dana
  Ribari tuže Nestle u Francuskoj, u rijeci pored tvornice uginule tone riba
  U Sudanu eksplodiralo skladište oružja koje se nalazi u stambenoj četvrti
  EU priprema sankcije protiv Bjelorusije zbog nasilja nad prosvjednicima


  SVAŠTARIJE

  Hiljade Britanaca pojurilo kući da izbjegnu karantenu, nastao haos u prometu

  Respiratori Srebrne maline upotrebljivi za liječenje pacijenata

  Počinje prvi online Sarajevo Film Festival

  Britanija uvela karantenu za ulaske iz Francuske, Pariz najavio recipročne mjere

  Ruska vakcina nova prilika za političke nesuglasice u BiH?

  U junu kroz hrvatske aerodrome prošlo 94,7 posto manje putnika

  Studija otkrila da je oko 3,4 milijuna ljudi u Engleskoj imalo koronavirus

  Turska počela potragu za naftom i gasom u istočnom Sredozemlju

  Stotine ljudi umrle su zbog lažnih informacija o koronavirusu

  U Sarajevu ubijen muškarac i ranjena žena, nisu imali nikakve veze s ubicama