Subota 14.12.2019 11:13:32
  TZ VIJESTI - TUZLARIJE - BH VIJESTI - BILTEN TZ - BILTEN TK - OBRAZOVANJE
   VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI - FORUM
 
Tuzlarije - slike, priče... 
Vijesti 
Tuzlanke i Tuzlaci 
Naše bebe 

14.12.2019 - 10h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
101
NEZDRAV ZA OSJETLJIVE GRUPE
Upozorenje: Oboljeli od bolesti organa za disanje i srca, zatim stari, trudnice i djeca trebali bi smanjiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.
Svi ostali trebali bi ograničiti produžena ili veća naprezanja tokom boravka vani.

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org

Tuzlanski dosje 
Kulturologija 
Preporuka za čitanje 
Sportarije 


Info Servis 
Mapa Tuzle 
Vremenska prognoza 
Mali oglasi 


Bilten rada Općine Tuzla 
Panorame Tuzle 
Vremeplov 
Stare slike pričaju 
Tuzlanska ikona - Meša 
Znanjem protiv droge 
Kapija (25.05.1995.) 
Srebrenica (1995-2006) 


Top vijesti 
Vijesti iz minute u minutu 
Vijesti domaćih medija 
Foto priče 
BH teme 
Feljtoni 


Tuzlarije Forum 
Tuzlarije Chat 
Ankete 
Čestitke-želje-pozdravi 


Razbibriga 
Taze vicevi 
Neobične fotke 
Horoskop 
Web igrice 


Kursna lista 
Telefonski imenik FBiH 
Zakoni 

Vizitke 
Marketing 
ON LINE KORISNICI - 107

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

TuzlarijeTZ VIJESTI - BH VIJESTI - BH TEME - IZ MINUTE U MINUTU


ARHIVA

01.06.2004.

Blaškić šakom udario Rajića i prijetio ubojstvom njegove obitelji

ZAGREBAČKI odvjetnik Željko Olujić Međunarodnom kaznenom sudu (ICTY) u Hagu poslao je pismo u kojem ga obavještava da je Tihomir Blaškić u pritvoru fizički napao i prijetio njegovom branjeniku Ivici Rajiću.

U pismu, koje je Olujić proslijedio i Hini, odvjetnik ističe kako je dužan sud "obavijestiti o opasnom tjelesnom nasrtaju i ozbiljnoj prijetnji kojoj je moj klijent Ivica Rajić bio izložen u pritvoru ICTY".

Navodni napad, prema Olujićevim tvrdnjama, dogodio se u nedjelju, dok se Rajić nalazio u sportskoj dvorani pritvora. Rajiću je tad, prema Olujićevim riječima, iznenada pristupio Tihomir Blaškić i obratio mu se riječima - "Ako ja i još netko zbog tebe i tvoje priče dobijemo visoke kazne, gotov si ti i tvoja obitelj".

U pismu se dalje navodi kako Ivica Rajić, kao "žrtva lažnog iskaza i denuncijacija Tihomira Blaškića", ne razgovara s Blaškićem pa se okrenuo i nije želio s njime razgovarati.

"Na to je osjetio s leđa dva jaka udarca šakom u glavu, koje mu je zadao Tihomir Blaškić", tvrdi Olujić u pismu, navodeći kako je Blaškić pri tome prijetio kako je to "samo početak" i da su Rajića od daljnjeg napada spasili nazočni pritvorenici.

Olujić u pismu ICTY-u kaže kako je Blaškić u svojim iskazima pred tim sudom optužio cijelo vodstvo Republike Hrvatske, pri tome zlorabivši i pristrano pisanje hrvatskog tiska, dok je Rajić mirno čekao početak svojeg suđenja, a doživio je to da ga se izlaže fizičkim napadima i ozbiljnim prijetnjama.

Zbog toga Olujić u pismu od suda očekuje "brzi i djelotvornu akciju", odnosno pokretanje istrage o navodnom Blaškićevom napadu na Rajića, pokretanje stegovnog postupka i kažnjavanje napadača, te da se Rajiću ubuduće zajamči zaštita osobne sigurnosti.

U Nizozemskoj je u ponedjeljak blagdan, pa u sudu nije bilo nikoga tko bi mogao potvrditi je li Olujićevo pismo stiglo, pa tako ni navode koji se u njemu iznose.

Blaškić je u pritvoru od 1. travnja 1996. godine, još uvijek bez pravomoćne presude.

Prvostupanjsko vijeće Haškog suda u ožujku 2000. osudilo ga je na 45 godina zatvora za ratne zločine počinjene u Lašvanskoj dolini u razdoblju 1992.-1994., među kojima je najteži pokolj muslimanskih stanovnika sela Ahmići 1993.

U međuvemenu je Blaškićeva obrana pronašla nove dokaze, koje je podastrijela sudu na raspravi koja je počela 8. prosinca prošle godine i na temelju kojih očekuje pravomoćnu presudu sa smanjenom zatvorskom kaznom.

Protiv Ivice Rajića, koji još čeka početak suđenja, prvu je optužnicu Haški sud podigao još u augustu 1995., a uhapšen je gotovo osam i pol godina poslije, u travnju 2003. u Splitu. U Haag je izručen 24. lipnja iste godine, a tri dana poslije izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od 6 točaka optužnice.

U drugoj, izmijenjenoj i dopunjenoj optužnici od 14. siječnja ove godine tereti ga se temeljem osobne i zapovjedne odgovornosti u pet točaka za teške povrede Ženevskih konvencija za namjerno ubijanje, nečovječno postupanje - uključujući seksualno zlostavljanje, protuzakonito zatočenje civila, prisvajanje imovine i bezobzirno uništavanje koje nije opravdano vojnom potrebom.

Optužen je da je kao zapovjednik 2. operativne skupine HVO-a 23. oktobara 1993. naredio napad na civile bošnjačkog sela Stupni Do u kojem je ubijeno najmanje 37 osoba, a selo je razoreno. Također ga se tereti za hapšenje, zlostavljanje i nehumano zatočenje 250 Bošnjaka u Varešu u oktobaru 1993.

Nobilo potvrdio incident

Zagrebački odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je u ponedjeljak navečer da se u pritvoru Haškog suda dogodio incident između njegova branjenika Tihomira Blaškića i optuženika Ivice Rajića, tvrdeći da je on posljedica dugotrajnih Rajićevih provokacija.

"Rajić sustavno provocira Blaškića, želeći izazvati incident kojega bi iskoristio u neke svoje svrhe", rekao je Nobilo Hini.

Rajićev odvjetnik Željko Olujić u pismu upućenom Međunarodnom kaznenom sudu (ICTY) tvrdi da je Blaškić u ponedjeljak na izlazu iz zatvorske sportske dvorane napao i fizički prijetio Rajiću.

U pismu navodi da je Blaškić Rajiću rekao: "Ako ja i još netko zbog tebe i tvoje priče dobijemo visoke kazne, gotov si i ti i tvoja obitelj" i potom mu zadao dva udarca u glavu.

Nobilo, međutim, tvrdi da se nije radilo o napadu. "Rajić se pokušavajući izazvati sukob ispriječio Blaškiću na izlasku iz sportske dvorane. Blaškić ga nije udario, nego ga je dlanom pomaknuo", tvrdi Nobilo.

Dodao je da je Blaškić višemjesečne Rajićeve provokacije dobro podnosio, no postao je posebno osjetljiv otkad Rajić prijeti njegovoj supruzi i djeci.

Po njegovim riječima, netrpeljivost Rajića prema Blaškiću traje još iz ratnih vremena BiH, odnosno iz 1995. godine kada je Blaškić pokrenuo akciju "Pauk" protiv kriminalaca i ratnih profitera. "U sklopu te akcije bio je uhapšen Rajić, no na kasnijem je suđenju oslobođen", kaže Nobilo.

Blaškićev odvjetnik je rekao da njegov branjenik može potkrijepiti svoje tvrdnje o Rajićevim provokacijama bilješkama iz dnevnika, kojega redovito vodi.

Odvjetnik Olujić pak u pismu od suda očekuje "brzi i djelotvornu akciju", odnosno pokretanje istrage o, kako kaže, Blaškićevom napadu na Rajića.

Zahtjeva također pokretanje stegovnog postupka i kažnjavanje napadača, te da se Rajiću ubuduće zajamči zaštita osobne sigurnosti.

Ivicu Rajića optužnica tereti da je kao zapovjednik 2. operativne skupine HVO-a 23. oktobara 1993. naredio napad na civile bošnjačkog sela Stupni Do, u kojem je ubijeno najmanje 37 osoba, a selo je razoreno. Također ga se tereti za hapšenje, zlostavljanje i nehumano zatočenje 250 Bošnjaka u Varešu u oktobaru 1993.


Komentar Drage Pilsela: Pimpeki i pištolji
ponedjeljak, 31.5.2004 08:54

IMA nešto čudno u tim vladarima: opsjednuti su sa cijevima, dužima ili kraćima. Evo na primjer američki predsjednici. Postoji jedna sobica pored glasovitog Ovalnog ureda u kojima se događaju zanimljive stvari. Tamo ti muškići provjeravaju svoju potenciju. Svoj ego. Svoju virilnost.

Jedan od njih, Bill Clinton, u toj je manjoj sobi izlagao svoj pišo. Ne znamo je li zato što je bila impresionirana figurom američkog predsjednika ili njegovim pimpekom, ali je stažistica Monica Lewinski u toj prostoriji izrazila svoje oduševljenje i, pred prvim penisom, pardon, pred prvim građaninom zemlje - kleknula. Kako se ispostavilo, ona je pred tim već legendarnim spolovilom otvorila svoja ne baš malena usta.

Iz nekog rakursa mačističke poze, neki bi rekli da je Clinton tu sobu koristio na pametniji način nego njegov nasljednik. George Bush mlađi, vladar SAD-a, tamo izlaže pištolj koji je dobio na dar vojnika, a koji je pripadao Sadamu Huseinu. Tvrdi se da je nekadašnji irački diktator stiskao taj pištolj kad a su ga u prosincu prošle godine uhapsile američke snage u skrovištu njegova rodnog mjesta Tikrit.

Informaciju je potvrdio glasnogovornik Bijele kuće koji, kada se saznalo da Bushu imponira pokazati pištolj važnim gostima, pokušao ublažiti negativne posljedice činjenice da američki predsjednik potvrđuje da je, kako sugerira redatelj i žestoki kritičar Michael Moore, po svemu sudeći, kao i mnogi Amerikanci, opsjednut oružjem.

Glasnogovornik Jim Morrell je rekao da je predsjednik ponosan na izvedbu i hrabrost oružanih snaga i da mu je bila čast primiti taj pištolj u ime svih snaga uključenih u tu operaciju. Naime, Bushu su pištolj koji je oduzet Sadamu nakon uhapšenja, predali vojnici koji su sudjelovali u akciji.

Časopis Time je prvi objavio gdje je završio Sadamov pištolj, to jest, da ga Bush koristi kako bi impresionirao sugovornike. Tjednik je prenio riječi jednoga posjetitelja kojemu je pištolj pokazan u maloj radnoj sobi kraj Ovalnoga ureda gdje Bush izlaže svoje uspomene i da je to ista ona soba u kojoj je bivši američki predsjednik Bill Clinton imao neke zanimljive susrete s nekadašnjom pripravnicom Monicom Lewinski.

Bush Sadamov pištolj pokazuje probranim posjetiteljima i kaže im da u njemu nema metaka, kao što ih nije bilo ni kad je uhvaćen bivši irački predsjednik, piše Time. Doista se voli hvaliti njime, prenosi list riječi toga posjetitelja koji je rekao da je Bush zbilja ponosan na pištolj.

I u jednom i u drugom se slučaju, dakle u situaciji Monikinog klečanja pred Clintonovim pimpekom i u suludoj situaciji u kojoj se sadašnji američki predsjednik pred gostima pravi važan jednim pištoljem čija se simbolična cijena plaća glavama hiljadama mrtvih, ponajprije Iračana i Amerikanaca, ponavlja ista psihološka potreba za doživljaj zadovoljenja odnosno nagona za osvajanjem.

Usporedbe su jednostavne i mislim da ih ne treba posebno tumačiti s obzirom na jasan paralelizam između podčinjenosti cure koja se, ovako ili onako, pokorava muškom i političkom autoritetu, pa cucla predsjednikov penis, i podčinjenosti protivnika kojeg se simbolično kastrira jer mu se oduzima pištolj koji je znak muževnosti.

Problem leži u tome što svijet trpi tzv. falosni kontinuitet američke politike. Falosna faza u kojoj se vladari svijeta nalaze ima jednu bitnu opasnost: ona nije samo odraz narcistične važnosti koje ti dječaci daju vlastitim penisima i/ili pištoljima, nego se psihička stvarnost (potrebe) pretvara u materijalnu zbilju na način da se drugoga ponižava ili se ugrožavaju stabilnost unutarnjeg uređenja države, odnosno međunarodna politika jer se stvaraju imaginarni scenariji u kojima ti subjekti (pimpeki i pištolji), prikazuju ispunjenje neke, u biti, nesvjesne želje, u više-manje iskrivljenom obrambenom procesu.

Možda je riječ o kompleksu kastracije, možda se radi o osjećaju manje vrijednosti ili o nekom trećem problemu. Ali moramo biti na oprezu. Dečki se za vlast bore tako što se čvrsto drže za pucaljku. A pucaljke su opake igračke. Bilo da iz nje može izaći sperma ili metak, ona ne poznaje svoga gospodara. Daj budali ili lošem gospodaru slobodu, a on će ti uzeti dvije.

Drago Pilsel


Velike rezerve nafte u BiH čekaju eksploataciju
ponedjeljak, 31.5.2004 10:53
NA DVIJE lokacije u Bosni i Hercegovini otkrivene su značajne rezerve sirove nafte, a oko prava na njenu eksploataciju spore se tvrtka "Energoinvest" i Naftna industrija Republike Srpske (NIRS), pišu u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz" i banjalučke "Nezavisne novine".

Prema navodima ovih medija, rezerve od dvadeset do pedeset milijuna tona nafte pronađene su na širem području Posavine, dok je još oko 500 milijuna tona nafte skriveno u utrobi zemlje na području Drežnice, u dolini rijeke Neretve u Hercegovini.

Studiju koja dokazuje postojanje znatnih zaliha sirove nafte u BiH još 1992. godine izradila je američka tvrtka "Amoco" utvrdivši kako bi eksploatacija dva velika naftna polja bila i moguća i komercijalno isplativa.

Prema navodima "Avaza", proteklih su dana predstavnici Naftne industrije RS kontaktirali poslovodstvo "Energoinvesta", u čijim je sefovima pohranjena "Amocova" studija tražeći da je vide.

"Energovinvest" je takav zahtjev međutim odbio držeći kako je rječ o nalazima koji imaju strategijsko značenje za cijelu državu.

Dio dokumentacije o istraživanjima nafnih nalazišta ostao je, međutim, u posjedu rafinerije u Bosanskom Brodu, što je njenom poslovodstvu bio povod da se zainteresiraju za mogućnost eksploatacije otkrivenih rezervi.

Procjenjuje se kako bi samo one na području Posavine, točnije u okolici Tuzle, osigurale rad rafinerije za najmanje deset godina.

Kako prenose "Nezavisne novine", u rafineriji drže da bi prve bušotine mogle biti otvorene kod Bosanskog Šamca.

Mika Šukurma, koji je u rafineriji bio angažiran na istraživanjima naftnih nalazišta, kazao je tom listu kako se uz naftu na dubini od 2.370 metara nalaze i značajne rezerve prirodnog plina, a svake bi se godine samo s područja Posavine moglo vaditi oko milijun tona nafte na čemu bi se zaradilo najmanje 300 milijuna dolara.

Kvaliteta pronađene nafte navodno je ista kao i one koja se vadi kod Đeletovca i Mirkovca u Hrvatskoj.

U rafineriji Bosanski Brod ovaj projekt vide, međutim, samo kao entitetski tražeći da im vlasti Republike Srpske dodijele desetogodišnju koncesiju na eksploataciju nafte, iako je projekt istraživanja rađen za potrebe sarajevskog "Energoinvesta".

Zajednički problem i za brodsku rafineriju i za "Eergoinvest" je to što ni jedni ni drugi nemaju ni novaca ni tehničkih sredstava nužnih za kvalitetno iskorištavanje naftnih rezervi.

Procjena je kako za otvaranje svake pojedinačne bušotine treba uložiti oko milijun i pol dolara.

Direktor rafinerije u Bosanskom Brodu Ilija Drpa izjavio je kako tamo razmišljaju o prihvaćanju ponude za eksploataciju nafte koju je već dala Naftna industrija Srbije (NIS).

U "Energovinvestu" pak cijene kako bi vođenje ovog projekta trebala preduzeti država BiH te ga povjeriti nekoj globalnoj naftnoj korporaciji.

Četiri Britanca i Iračanin uspjeli pobjeći nakon napada u Bagdadu
ponedjeljak, 31.5.2004 08:33
ČETIRI britanska civila i jedan Iračanin uspjeli su pobjeći nakon što je njihov konvoj napadnut u nedjelju u sjeverozapadnom dijelu Bagdada, priopćilo je u ponedjeljak britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Drugi Iračanin je ubijen u tom napadu, navodi se u priopćenju.

"Četiri britanska državljana i jedan Iračanin koji su putovali u konvoju izašli su iz vozila, zaustavili jedno iračko vozilo koje je prolazilo i odvezli se", rekla je glasnogovornica ministarstva.

"Niti jedan od četvorice britanskih državljana nije ozlijeđen ili ubijen", dodala je. "Iračanin je ranjen, ali vjerujemo da ozljede nisu teške".

Očevici su izjavili da su napadači zaskočili konvoj od tri vozila na autocesti i otvorili vatru te da su dva strana državljana ubijena.
Lokalno stanovništvo i policija priopćili su u nedelju da su napadači odveli tri preživjela nakon napada, ali je glasnogovornica rekla da su izvori koji su obišli mjesto napada izjavili kako ne vjeruju da se to dogodilo.

GRUZIJA U MRAKU
Gruzija je u potpunosti ostala bez električne energije nakon što je u ponedjeljak navečer olujno nevrijeme pokidalo električne vodove na zapadu te zemlje, priopćeno je iz gruzijskog ministarstva energetike.

"Cijeli sustav napajanja električnom energijom u Gruziji je u kvaru", rekla je glasnogovornica ministarstva. "Ekipe na terenu trude se popraviti štetu i nadamo se da će opskrba biti uspostavljena do petka ujutro", dodala je ona.

Bivša sovjetska republika ima velikih problema s opskrbom električnom energijom jer je infrastruktura u raspadu. Gruzija je u travnju rekla da će zatražiti zajam od 7o milijuna dolara kako bi održala u pogonu svoj energetski sektor i latila dug za plin te popravila infrastrukturu.

(Hina) xsb ysb


Irak: Nastavak sukoba, ubijena dva američka vojnika u Kufi
ponedjeljak, 31.5.2004 08:23
POBUNJENICI su ubili dva američka vojnika u iračkom gradu Kufi gdje se koalicijske snage bore protiv milicije radikalnog šijitskog klerika Moqtade alSadra, priopćila je u ponedjeljak američka vojska.

Jedan vojnika je ubijena kada je njegova ophodnja napadnuta iz zasjede, a drugi je poginuo u raketnom napadu na njegov tenk, rekla je glasnogovornica američke vojske. Oba incidenta dogodila su se u nedjelju navečer, dodala je ona.

Američki vojnici sukobili su se s al-Sadrovom milicijom u Kufi u noći s nedjelje na ponedjeljak. Oko 100 vojnika je ušlo u taj grad, javio je CNN.Preuzeto sa portala INDEX.HR

14.12.2019
 • Naoružana skupina ubila četiri taoca u Nigeriji
 • Objavljena snimka uhićenja ISIL-ovaca u Rusiji, planirali su teroristički napad?
 • Novi argentinski predsjednik iznenadio bivše studente, došao im na ispit
 • Teroristički napad na Židove u New Jerseyju izveli su crnački ekstremisti
 • SAD i Kina dogovorili dio trgovinskog sporazuma, ovo je vrlo važno
 • Demokrati odobrili optužbe protiv Trumpa za zloporabu ovlasti
 • Zbog kinesko-američkih pregovora i izbora u Britaniji porasle cijene nafte
  13.12.2019
 • FBI misli da je antisemitizam motiv masakra u New Jerseyju
 • Otočne države, ugrožene klimatskim promjenama, traže hitnu akciju
 • Prije 4 godine htio ubiti trojicu vojnika u Francuskoj, dobio 30 godina zatvora
 • Vojska Novog Zelanda otišla u opasnu akciju vađenja tijela poginulih iz vulkana
 • Nađeni ostaci čileanskog vojnog aviona, nema preživjelih
 • Rusi povukli satiričnu seriju zbog proste šale o Putinu
  12.12.2019
 • SAD upozorava Sjevernu Koreju da ne izvodi nove nuklearne pokuse
 • Oko 70 vojnika ubijeno u napadu na kamp u Nigeru
 • Počelo prvo suđenje gej osobama u Nigeriji, mogu dobiti do deset godina zatvora
 • Žrtva trgovine ljudima tuži lance hotela u SAD-u: "Znali su što se događa"
 • Osma osoba umrla nakon erupcije vulkana, neke žrtve imaju opekline na 95% tijela
 • Putin napao EU zbog pakta između Hitlera i Staljina
 • Kineski migranti pokušali ući u SAD, skrivali se u pokućstvu i perilici
  11.12.2019
 • Naoružani ekstremisti u Somaliji upali u hotel, poginulo pet ljudi
 • Pucnjava u New Jerseyju: Ubijeni policajac, tri prolaznika i napadači
 • Trump kaže da su optužbe protiv njega komične
 • Saudijcu koji je ubio vojnike u američkoj bazi rugali su se zbog brkova
 • Kanada, Meksiko i SAD postigli sporazum o slobodnoj trgovini
 • Zapadna Australija legalizirala eutanaziju
 • Demokrati objavili optužnicu protiv Trumpa
  10.12.2019
 • Pentagonovi dužnosnici godinama zabrinuti zbog rata u Afganistanu
 • Ministarstvo pravosuđa SAD-a: FBI je griješio u istrazi Trumpove kampanje
 • Premijerka Novog Zelanda se obratila javnosti u vezi erupcije vulkana
 • Europska unija spremna uvoditi sankcije za kršenje ljudskih prava u svijetu
 • Turska bojkotira Nobelove nagrade zbog Miloševićevog simpatizera Petera Handkea
 • Putin i Zelenskij stigli na sastanak u Parizu, hoće li biti uspješan?
 • Isus, Marija i Josip kao migranti u kavezima: Ljudi masovno dijele ovu sliku
  09.12.2019
 • Ovo su najomraženije žene na svijetu. Napadaju ih i islamisti i zapadni liberali
 • Prošlo je 35 godina od najveće industrijske nesreće, ljudi i danas umiru
 • Finska dobiva najmlađu premijerku ikad
 • Tisuće ljudi formirale ljudski lanac u Bruxellesu zbog klime
 • Sjeverna Koreja izvela važan test, Trump odmah zaprijetio
 • Velike poplave u Ugandi odnijele najmanje 16 života
 • Na ulicama Hong Konga prosvjedovalo 800.000 ljudi
  08.12.2019
 • Sjeverna Koreja: Šest europskih zemalja glumi psa čuvara SAD-a
 • Beskućnici će ipak moći prodavati svoje novine ispred trgovina Hofer u Sloveniji
 • SAD i Iran razmijenili zarobljenike
 • Oko 1000 prosvjednika protiv plana ujedinjenja Bjelorusije s Rusijom
 • Američka vojska tvrdi da su im Rusi srušili dron u Libiji, traže ga nazad
 • Prevrnuo se autobus u Srbiji, ozlijeđeno 15 Makedonaca koji su išli na skijanje
 • Vozači kamiona blokirali ceste po cijeloj Francuskoj, sukob s policijom u Parizu
  07.12.2019
 • SAD ne može odlučiti treba li UN raspravljati o problemima u Sjevernoj Koreji
 • Zrakoplovna baza u Floridi zaprimila prijetnju bombom, područje je evakuirano
 • Salvini prijeti da će bojkotirati Nutellu jer mu nije dovoljno talijanska
 • Njemački socijaldemokrati ostaju u koaliciji s Angelom Merkel
 • Razorna vatra stigla blizu Sydneyja: "Požar je prevelik da bi ga se ugasilo"
 • U MĂźnchenu pronađen mladić iz Slavonskog Broda koji je nestao prije mjesec dana
 • Drugi dan štrajka u Francuskoj: Otkazani letovi, bolnicama nedostaje osoblja
  06.12.2019
 • Više od pola milijuna Francuza prosvjedovalo protiv mirovinske reforme
 • Trump zaprijetio zemljama koje malo ulažu u NATO
 • Procjena SAD-a: Iranski režim je tijekom prosvjeda ubio možda više od 1000 ljudi
 • Putin: Spremni smo produljiti nuklearni sporazum
 • SAD se obrušio na ruske hakere Evil Corpa, ukrali više od 100 milijuna dolara
  05.12.2019
 • Musk spasioca iz spilje u Tajlandu na Twitteru nazvao pedofilom. Brani se umorom
 • Ubio crnog tinejdžera u SAD-u, sada tuži njegovu obitelj za 100 milijuna dolara
 • Četrnaest saveznih država u SAD-u želi smrtnu kaznu na federalnoj razini
 • Američki ministar poziva europske države da odustanu od digitalnog poreza
 • Američki predstavnik stigao u Afganistan zbog pregovora s talibanima
 • Mađarska će blokirati ulazak Ukrajine u NATO zbog svađe oko jezika
  04.12.2019
 • Zaglavio u australskoj divljini, skoro dehidrirao. Nađen nakon dva tjedna
 • U Nepalu počelo zabranjeno žrtvovanje životinja, ubijene tisuće bizona
 • Senatorica iz Kalifornije odustala od nominacije za predsjedničku utrku
 • Merkel, Macron i Johnson se sastali s Erdoganom, nisu baš riješili probleme
 • Demokrati objavili detaljno izvješće o aferi Trump-Ukrajina
 • U Kolumbiji ubijen francuski inženjer, pravio je dijelove za obrambeni sustav
 • Macron oštro prozvao Tursku
  03.12.2019
 • Na Grenlandu postoje jezera koja se isprazne u nekoliko sati
 • Policajac u SAD-u upucao naoružanog učenika u učionici srednje škole
 • Papa Franjo: Vatikan će primiti i zbrinuti još 43 migranta s Lezbosa
 • Vozilom se zaletio pred školu u Engleskoj. Ubio jedno dijete i ozlijedio petero
 • U avionskoj nesreći u SAD-u poginule četiri generacije jedne obitelji
 • Trumpov stožer neće izdavati akreditacije novinarima Bloomberga
 • Estonski učenici odlični na PISA testovima. U čemu je tajna njihovog školstva?
  02.12.2019
 • Ovi ljudi planiraju živjeti vječno, evo kako to misle postići
 • Šef UN-a poslao dramatičnu poruku o budućnosti Zemlje
 • Jedanaestero ranjenih u pucnjavi u New Orleansu
 • Autobus u Rusiji sletio s mosta, 15 poginulih
 • (Ne)održivost svijeta: Nemamo rezervni planet. Imamo li vremena za spas Zemlje?
 • U Brazilu raste broj zaraženih HIV-om. Što se tamo događa?
 • Konferencija o suradnji EU-a i NATO-a održat će se idućeg ljeta u Splitu
  01.12.2019
 • Njemački socijaldemokrati imaju novo vodstvo, koalicija s demokršćanima upitna
 • Ubojica i migrant kljovom i aparatima za gašenje zaustavili terorista iz Londona
 • Žrtva terorista na London Bridgeu je ovaj mladić: Želio je svijet učiniti boljim
 • Airbus želi do 2035. uvesti avion s niskom emisijom ugljika
 • Prosvjednici na jugu Iraka palili gume i okružili policiju
 • Albanija prekida potragu za preživjelima nakon potresa
  30.11.2019
 • Putinov glasnogovornik: Predsjednik radi kao visoka peć koju je nemoguće ugasiti
 • Hrabri građani zaustavili napadača u Londonu, jedan mu uzeo nož
 • WWF pokreće novi projekt: Cilj je smanjenje otpada od hrane
 • Berlin iduće godine dobiva novi aerodrom
 • Objavljene snimke napada u Londonu
 • Erdogan poručio Macronu da preispita vlastitu moždanu smrt
 • Ginekolog u Ukrajini porno stranici prodavao snimke pacijentica
  29.11.2019
 • Trump iznenada posjetio Afganistan: Talibani žele postići dogovor
 • Bivši Trumpov bankar počinio samoubojstvo
 • Potvrda rezultata predsjedničkih izbora u Urugvaju: Pobjedu odnio desničar
 • U Iraku ubijeno 27 prosvjednika, napadali su službene zgrade
 • Zbog novih napetosti između SAD-a i Kine cijene nafte pale su ispod 64 dolara
 • Talijanska policija razotkrila plan osnivanja nove nacističke stranke
 • Vučić o povučenoj naslovnici NIN-a: Čestitam im na dobrom izboru snajpera
  28.11.2019
 • U eksploziji mine poginulo 15 afganistanskih civila, među njima žene i djeca
 • Rusija poziva SAD da produlji nuklearni pakt
 • U Parizu prosvjeduju poljoprivrednici, blokirali su obilaznicu
 • Apple na aplikacijama prikazuje Krim kao dio Rusije, ali samo Rusima
 • Prvi sastanak Putina i Zelenskog održat će se u Parizu
 • Bolivija obnavlja veze s SAD-om: Nakon deset godina imenovali veleposlanika
 • Europa je preplavljena kokainom
  27.11.2019
 • Papa objavio korupcijski skandal unutar Vatikana, milodarima kupovali nekretnine
 • Turska kaže da neće integrirati ruski S-400 u protuzračnu obranu NATO-a
 • Pobijedili prodemokratski kandidati u Hong Kongu, ali Carrie Lam ne posustaje
 • Turska počela ispitivati ruske obrambene sustave, SAD prijeti sankcijama
 • Zbog ubojstva istraživačke novinarke nove ostavke malteških dužnosnika
 • Fotografija čovjeka na samrti širi se Fejsom. Što možemo naučiti iz nje?
 • Koala koju je žena junački spasila iz požara nije preživjela
  26.11.2019
 • Građani Gruzije već dva tjedna prosvjeduju, danas su blokirali ulaz u parlament
 • Trump odlikovao Conana, psa ozlijeđenog u operaciji al-Bagdadi
 • Argentinski svećenici zlostavljali gluhu djecu. Dobili 42 i 45 godina zatvora
 • Erdogan posjetio Katar, pozvao na žurno okončanje krize u Zaljevu
 • Vlasnik Vuittona mogao bi postati najbogatiji čovjek
 • Američki vojnik je prekršio zakon. Trump naredio Pentagonu da mu zadrže status
 • Izrael protjerao iz zemlje predstavnika Human Right Watcha
  25.11.2019
 • Zatvorena birališta u Hong Kongu, izašao rekordan broj birača
 • U Italiji se urušila autocesta, pogledajte snimku. Žena nestala u rijeci
 • Bačena granata na vozilo UN-a u Kabulu, ubijen strani državljanin
 • Jedan od najbogatijih Amerikanaca ide u utrku za predsjednika: Porazit ću Trumpa
 • Boris Johnson predstavio manifest, ovo je njegov program
 • Potonuo čamac sa 150 migranata kod Lampeduse, izvučeno sedam tijela
 •  

  OSTALE VIJESTI
  Dokument kojim je službeno okončan četverogodišnji rat u BiH: Na današnji dan potpisan je Dejtonski mirovni sporazum Domaćih 26,5 posto, a stranih 73,5 posto: U oktobru u BiH boravilo oko 166.000 turistaTraže 100 na određeno i 113 na neodređeno vrijeme: Konkurs za prijem radnika u državni zatvor u I.SarajevuSeminar o senzornoj osjetljivosti djece predškolskog doba: Projekt za bolju vidljivost i kvalitetu života osoba s teškoćamaU srijedu će temperatura prelaziti 40 stepeni: Australiju sljedeće sedmice očekuju rekordno topli daniSvi glasali ‘za’, uzdržane bile Ukrajina, Gruzija i Palau: Na Generalnoj skupštini UN-a podrška Rezoluciji o oružjuJedna osoba poginula, 400.000 domova bez struje: Na jugu Francuske u snažno nevrijeme\'Još jedan veoma važan\' test na poligonu Sohae: Pjongjang proveo još jedno testiranje \'Najmitskije sunčane naočale u povijesti rock and rolla\': Lennonove okrugle sunčane naočale prodane za 137.500 funtiTrumpov stožer fotomontirao njegovu glavu na Gretino tijelo na naslovnici Timea
  Sjeverna Koreja izvela novi test na poligonu za lansiranje raketa
  Uništavanje Amazone u studenom bilo je za 100 posto veće nego lani
  Ronioci na Novom Zelandu traže tijela nestalih nakon erupcije vulkana
  Trump nakon odobrenja optužbi: Opoziv je prijevara. To je sramota
  Naoružana skupina ubila četiri taoca u Nigeriji
  Objavljena snimka uhićenja ISIL-ovaca u Rusiji, planirali su teroristički napad?
  Novi argentinski predsjednik iznenadio bivše studente, došao im na ispit
  Teroristički napad na Židove u New Jerseyju izveli su crnački ekstremisti
  SAD i Kina dogovorili dio trgovinskog sporazuma, ovo je vrlo važno
  Demokrati odobrili optužbe protiv Trumpa za zloporabu ovlasti
  Zbog kinesko-američkih pregovora i izbora u Britaniji porasle cijene nafte
  Putin želi konstruktivan dijalog s Borisom Johnsonom
  Požar dva dana uništavao jedini ruski nosač aviona, dvoje mrtvih
  U New Yorku uhićen 13-godišnjak, ubio je nožem brucošicu tijekom pljačke
  Kina optužila Sjedinjene Države da ozbiljno potkapaju međusobno povjerenje
  EU želi nakon potvrde Brexita započeti trgovinske pregovore s Britanijom
  Neredi u Indiji zbog zakona o državljanstvu. Muslimani: "Diskriminirani smo"
  VIDEO Kombi u SAD-u posipao zaleđene ceste solju, odsklizao u mrzlo jezero
  Nigerijci za Guardian: Vraćamo se u Hrvatsku samo uz pratnju, bojimo se policije

  Google


  Rezultati

  STARE ANKETE

  KAPIJA

  25-05-1995  OSTALE VIJESTI
  Dokument kojim je službeno okončan četverogodišnji rat u BiH: Na današnji dan potpisan je Dejtonski mirovni sporazum Domaćih 26,5 posto, a stranih 73,5 posto: U oktobru u BiH boravilo oko 166.000 turistaTraže 100 na određeno i 113 na neodređeno vrijeme: Konkurs za prijem radnika u državni zatvor u I.SarajevuSeminar o senzornoj osjetljivosti djece predškolskog doba: Projekt za bolju vidljivost i kvalitetu života osoba s teškoćamaU srijedu će temperatura prelaziti 40 stepeni: Australiju sljedeće sedmice očekuju rekordno topli daniSvi glasali ‘za’, uzdržane bile Ukrajina, Gruzija i Palau: Na Generalnoj skupštini UN-a podrška Rezoluciji o oružjuJedna osoba poginula, 400.000 domova bez struje: Na jugu Francuske u snažno nevrijeme\'Još jedan veoma važan\' test na poligonu Sohae: Pjongjang proveo još jedno testiranje \'Najmitskije sunčane naočale u povijesti rock and rolla\': Lennonove okrugle sunčane naočale prodane za 137.500 funtiTrumpov stožer fotomontirao njegovu glavu na Gretino tijelo na naslovnici Timea
  Sjeverna Koreja izvela novi test na poligonu za lansiranje raketa
  Uništavanje Amazone u studenom bilo je za 100 posto veće nego lani
  Ronioci na Novom Zelandu traže tijela nestalih nakon erupcije vulkana
  Trump nakon odobrenja optužbi: Opoziv je prijevara. To je sramota
  Naoružana skupina ubila četiri taoca u Nigeriji
  Objavljena snimka uhićenja ISIL-ovaca u Rusiji, planirali su teroristički napad?
  Novi argentinski predsjednik iznenadio bivše studente, došao im na ispit
  Teroristički napad na Židove u New Jerseyju izveli su crnački ekstremisti
  SAD i Kina dogovorili dio trgovinskog sporazuma, ovo je vrlo važno
  Demokrati odobrili optužbe protiv Trumpa za zloporabu ovlasti
  Zbog kinesko-američkih pregovora i izbora u Britaniji porasle cijene nafte
  Putin želi konstruktivan dijalog s Borisom Johnsonom
  Požar dva dana uništavao jedini ruski nosač aviona, dvoje mrtvih
  U New Yorku uhićen 13-godišnjak, ubio je nožem brucošicu tijekom pljačke
  Kina optužila Sjedinjene Države da ozbiljno potkapaju međusobno povjerenje
  EU želi nakon potvrde Brexita započeti trgovinske pregovore s Britanijom
  Neredi u Indiji zbog zakona o državljanstvu. Muslimani: "Diskriminirani smo"
  VIDEO Kombi u SAD-u posipao zaleđene ceste solju, odsklizao u mrzlo jezero
  Nigerijci za Guardian: Vraćamo se u Hrvatsku samo uz pratnju, bojimo se policije


  SVAŠTARIJE

  Na današnji dan potpisan je Dejtonski mirovni sporazum

  Potpisan sporazum o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo

  Vojska izvukla tijela šest žrtava na Novom Zelandu

  SAD priznao genocid Turske nad Armencima, što će reći Erdogan?

  UŽIVO Laburisti razočarani, Johnson poručio: Dogodio se politički potres

  Zbog otapanja ledenjaka na Grenlandu more se podiglo za 11 milimetara

  Otkriven motiv napada u New Jerseyju u kojem je ubijeno šestero ljudi

  Više od 600 migranata smješteno u Ušivak i Blažuj

  Prvi električni komercijalni hidroavion poletio u Kanadi

  Š est osoba ubijeno višesatnoj pucnjavi u New Jerseyu