Četvrtak 19.7.2018 2:15:3
  TZ VIJESTI - TUZLARIJE - BH VIJESTI - BILTEN TZ - BILTEN TK - OBRAZOVANJE
   VIJESTI IZ MINUTE U MINUTU - TOP VIJESTI - STRANAČKA SAOPŠTENJA

 


Tuzlarije - slike, priče... 
Vijesti 
Tuzlanke i Tuzlaci 
Naše bebe 

19.07.2018 - 01h
INDEKS KVALITETA ZRAKA
50
DOBAR
Kvalitet zraka je zadovoljavajući

ŽIV LUK SAR ZEN TUZ
zrak.ekoakcija.org


Tuzlanski dosje 
Kulturologija 
Preporuka za čitanje 
Sportarije 


Info Servis 
Mapa Tuzle 
Vremenska prognoza 
Mali oglasi 


Bilten rada Općine Tuzla 
Panorame Tuzle 
Vremeplov 
Stare slike pričaju 
Tuzlanska ikona - Meša 
Znanjem protiv droge 
Kapija (25.05.1995.) 
Srebrenica (1995-2006) 


Top vijesti 
Vijesti iz minute u minutu 
Vijesti domaćih medija 
Foto priče 
BH teme 
Feljtoni 


Tuzlarije Forum 
Tuzlarije Chat 
Ankete 
Čestitke-želje-pozdravi 


Razbibriga 
Taze vicevi 
Neobične fotke 
Horoskop 
Web igrice 

Kursna lista 
Telefonski imenik FBiH 
Zakoni 

Vizitke 
Marketing ON LINE KORISNICI - 98

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

TuzlarijeUPIS PRILOGA

TZ VIJESTI - BH VIJESTI - BH TEME - IZ MINUTE U MINUTU


ARHIVA

15.07.2003.

Izručenje Mladića uvjet za pristupanje SiCG "Partnerstvu za mir"
ponedjeljak, 14.7.2003 13:15
PREDSJEDNIK američke nevladine organizacije "Projekt za trazicijsku demokraciju" i predsjednik Američkog komiteta za NATO Bruce Jackson izjavio je u ponedjeljak u Beogradu da bi Srbija i Crna Gora mogla ući u program "Partnerstvo za mir" odmah nakon izručenja haaškog optuženika Ratka Mladića.

Jackson, koji se za svog trodnevnog posjeta Beogradu sastao s više dužnosnika SiCG, upozorio je na konferenciji za novinare da SiCG neizručivanjem Ratka Mladića gubi vrijeme za euroatlanske integracije, jer "vrata Europe neće biti stalno otvorena". S druge strane, njegovim bi izručenjem zemlja stekla uvjete da se na idućem summitu NATO-a u svibnju 2004. godine pridruži akcijskom planu za uključivanje u tu organizaciju.

"Koliko ja znam, nema relevantnih informacija o Mladićevoj lokaciji. Predstavnicima vlasti sam rekao: on treba otići u Den Haag ili trebamo naći njegovu fotografiju koja dokazuje da je negdje drugdje, recimo na plaži u Argentini", kazao je Jackson, dodajući da je vrlo teško vjerovati da vlasti "nemaju saznanja" gdje se Mladić nalazi.

Jackson je ocijenio i da je pitanje neizručenja američkih državljana Stalnom međunarodnom kaznenom sudu (ICC) "malo prenaglašeno", te dodao da je njegov savjet SiCG da "glasa po svojoj savjesti", a da Washington i Bruxelles ne bi trebali zbog te odluke "vršiti pritisak na mlade demokracije Balkana".

(Hina) tta dj


Osama bin Laden "najvjerojatnije" u Kabulu
nedjelja, 13.7.2003 22:25
OSAMA bin Laden, vođa terorističke mreže Al-Qaide, "najvjerojatnije" se skriva u nekom od većih pakistanskih gradova, izjavio je u nedjelju afganistanski ministar vanjskih poslova Abdullah Abdullah.

"On nije u Afganistanu. Ne možemo to reći kategorički ali je najvjerojatnije u Pakistanu", rekao je Abdullah za CNN:

"Očekujemo od Pakistana, koji sudjeluje u protuterorističkoj koaliciji da poduzme akcije protiv talibanskih vođa", dodao je.

Abdullah je također kazao da je "nemoguće" da talibano ponovo preuzmu vlast u zemlji.
Skupina povezana s Al Qaedom navodno stoji iza napada u Iraku
nedjelja, 13.7.2003 23:15
SKUPINA koja tvrdi da je povezana s mrežom Al Qaede izjavila je na audio vrpci, emitiranoj u nedjelju navečer na arapskoj televiziji Al-Arabiya, kako su oni a ne sljedbenici Saddama Husseina odgovorni za napade na američke vojnike u Iraku.

"Kunem se pred Bogom da nitko od njegovih (Saddama Husseina) sljedbenika nije izvršio nijednu operaciju džihada kako to tvrde ... ti su napadi rezultat aktivnosti naše braće u džihadu", rekao je neidentificirani glas na vrpci koju je emitirala televizija Al Arabiya iz Dubaia.

Glas na vrpci, koji je Al Arabiya emitirala zajedno s fotografijom neidentificiranog sjedobradog muškarca s turbanom, upozorio je i na novi protuamerički napad sljedećih dana koji će "u potpunosti slomiti Ameriku".

Nije bilo jasno da li se upozorenje odnosi na napad u Iraku ili negdje drugdje.

Glas je rekao kako "Oružani islamski pokret za Al Qaedu, ogranak Falluja", dosad nepoznato ime, preuzima odgovornost za napade na američke snage u Iraku i da su njihovi borci raspršeni po cijelom Iraku.

Američke snage koje uglavnom okrivljuju pristaše Sadama Huseina za napade, u kojima je od 1. svibnja dosada poginuo 31 američki vojnik, metom su učestalih napada, posebno u iračkom gradu Falluji i drugim mjestima na sjeveru i zapadu zemlje, nastanjenim pretežito sunitskim muslimanskim stanovništvom.

FRANCUSKA NIJEČE DA JE BRITANIJI DALA OBAVJEŠTAJNE PODATKE
Francuska je u ponedjeljak zanijekala da je Britaniji dala obavještajne podatke na temelju kojih je London ustvrdio da je bivši irački režim pokušao kupiti uran u Africi.

"Suprotno insinuacijama koje su se pojavile u britanskom tisku, Francuska nije bila izvorom informacija objavljenih u britanskom izvještaju od 24. rujna 2002. koje se odnosilo na irački nuklearni program", stoji u reskom priopćenju francuskog ministarstva vanjskih posliva.

Financial Times je u ponedjeljak objavio da su dvije strane vlade, za "koje se veruje da su Italija i Francuska", Britaniji dale informacije iz kojih su proistekli obavještajni dokumenti koji su u međuvremenu diskreditirani.


SPOMENIK MAJCI TEREZI MOŽDA UGROZE SPOROVI OKO NJEZINA PODRIJETLA
Spomenik Majci Terezi, koji se uskoro trebao početi graditi u Rimu, možda će doći u pitanje zbog posvemašnje zbrke oko njezina podrijetla, nastale nakon što su jednu od najvećih humanistkinja svijeta počeli "svojatati" Albanci i Vlasi.

Majka Tereza, koja će u oktobaru u Vatikanu biti proglašena sveticom, rođena je Skopljanka, pa je prije tri godine Makedonija pokrenula inicijativu i dobila suglasnost u Rimu joj podići spomenik.

Spomenik se trebao početi graditi uskoro, ali mu se nedavno oštro usprotivio vođa Demokratske partije Albanaca Arben Xhaferi, koji je čak zatražio da inicijatori budu sudski gonjeni i kažnjeni. Prosvjedu su se potom priključili i intelektualci iz Albanije na čelu s književnikom Ismailom Kadareom, koji je rimskom gradonačelniku Valteru Valtroniju, kako piše skopski list Dnevnik, uputio zahtjev da zaustavi inicijativu vlasti iz Makedonije, optuživši ih da isticanjem kako je Majka Tereza Skopljanka žele skriti njezino albansko podrijetlo.

No u ponedjeljak se dogodio novi obrat kad se oglasila Unija za kulturu Vlaha u Makedoniji (Vlasi su romansko stanovništvo koje govori jezikom sličnim rumunjskom, ali ne prihvaća Rumunjsku kao matičnu zemlju).

Predsjednik Unije Dimo Dimčev tvrdi da Majka Tereza pripada njihovoj etničkoj zajednici, jer je njezin otac Nikola Bojađi bio Vlah. U skladu s time Dimčev zahtijeva da se iz njezina svjetovnog prezimena Bojađiu izbaci slovo "u", jer je njime "poalbančena", a samo joj je majka bila Albanka.

(Hina) mda/dam rt


FRANCUSKA ODLIKOVALA TROJE HRVATSKIH GRAĐANA
Francuska je u ponedjeljak, na dan francuskog nacionalnog praznika, visokim odličjima odlikovala troje hrvatskih građana za poseban doprinos u kulturnoj suradnji između dvije zemlje i približavanju hrvatske europskim institucijama.

U ime francuskog predsjednika, francuski veleposlanik u Zagrebu Francis Bellanger odlikovao je Nacionalnim redom Legije časti zamjenicu ministra kulture Biserku Cvjetičanin, predsjednika odbora za međuparlamentarnu suradnju Sabora i predsjednika grupe parlamentarnog prijateljstva Francuska-Hrvatska Ivu Škrabala i Ivanu Batušić, počasnu predsjednicu Francuske Alijanse.

Uručujući odličje Biserki Cvjetičanin, veleposlanik Bellanger je istaknuo njezinu privrženost francuskoj kulturi i frankofoniji. Kao zanimljiv podatak naveo je da je svojim prijevodima hrvatskim čitateljima približila afričku književnost na francuskom jeziku.

Za Škrabala je rečeno da se posebno istaknuo kao gorljiv zagovornik približavanja Hrvatske europskim institucijama i zbližavanju Francuske i Hrvatske.

Ivani Batušić, dugogodišnjoj predsjednici Francuske Alijanse i sada počasnoj predsjednici, odličje će biti naknadno uručeno.

Legija časti, prvi nacionalni francuski red, najviše je državno odličje o čemu, na prijedlog ministara, odlučuje francuski predsjednik. Dekretom predsjednika, imenovanja ili promaknuća u Legiji časti objavljuju se povodom 1. siječnja, Uskrsa i 14. srpnja.


Premijer RS-a o srebreničkim žrtvama
PREMIJER Republike Srpske (RS) Dragan Mikerević reagirao je u ponedjeljak na zahtjev Misije OESS u BiH, koja je 11. srpnja od vlade RSa zatražila objavu vjerodostojnih informacija o mjestu ukopa sedam tisuća Srebreničana, koje su u lipnju 1995. godine pogubile snage bosanskih Srba.

Mikerević je u izjavi za javnost podsjetio da je u Preliminarnom izvještaju o srebreničkim događajima nedvojbeno utvrđeno da je u tom gradu počinjen zločin.

Također navodi da je vlada RS planirala isplatu iz proračuna prve rate od 2 milijuna konvertibilnih maraka Fondaciji Srebrenica-Potočari, na ime kolektivne odštete preživjelim Srebreničanima.

Mikerević pojašnjava da će nakon te slijediti isplata još četiri godišnje rate po 500 tisuća KM.

Vlada RS je prvo preliminarno izvještavanje dostavila Domu za ljudska prava BiH, no s nepotpunim podacima, uz napomenu da je dio dokumentacije izuzeo SFOR, a dio Tribunal u Haagu.

Predsjednik Komisije za traženje nestalih Federacije BiH Amor Mašović za Nezavisne novine je izjavio da je "sva dokumentacija tamo gdje treba biti samo je treba pročitati".


Preuzeto sa portala INDEX.HR

ARHIVA TOP STORIES

2003: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2004: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2005: I - II - III - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2006: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2007: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2008: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2009: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2010: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2011: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2012: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2013: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2014: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2015: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2016: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2017: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2018: I - II - III - IV - V mjesec

 


OSTALE VIJESTI
Moguće lokacije mjesta za smještaj migranata u USK-u: Rošić i predstavnici EK obišli Medeno polje i JasenicuU prvih 7 mjeseci prijavljen 8.081 nezakonit migrant: Na Vijeću ministara razmatran izvještaj o stanju migracijaBila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope: SIPA u Neumu zaplijenila više od 660 kilograma opojne drogePriština čeka da to potvrde EP i članice Unije: Kosovo ispunilo uslove za ukidanje vizaIzašli iz bolnice i održali konferenciju za medije: Tajlandski dječaci i trener nasmijani i veseli pred novinarimaUoči Olimpijskih igara 2020. godine: Japan usvojio prvi zakon protiv pušenjaU okviru programa zapošljavanja 150+: Zaposleno 87 novih asistenata na Univerzitetu u SarajevuPlemići remizirali sa Spartakom, idu u 2. pretkolo EL: Zrinjski ispao iz kvalifikacija za Ligu prvakaŽeljezničar se plasirao u drugo pretkolo Evropske lige: \'Plavi\' na Grbavici savladali estonsku Narvu Trans sa 3:1Treća pobjeda na SP-u u Holandiji: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci savladala Poljsku sa 3:0Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan
Brojni letovi u londonskoj zračnoj luci kasnili i bili otkazani
11-godišnjakinju iz Indije od siječnja silovala 17-orica muškaraca
Što smo sve doznali o spašenim dječacima iz Tajlanda, osim da su navijali za Hrvatsku
Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina
Velikoj Britaniji prijeti nestašica mliječnih proizvoda
Minhenski kardinal Marx: Ne može se biti i nacionalist i katolik
VIDEO Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti
VIDEO Trump: Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu
Spašeni tajlandski dječaci otkrili: Gledali smo finale, većina nas je navijala za Hrvatsku
Bavarska policija započinje patrole na austrijskoj granici

Google
Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995OSTALE VIJESTI
Moguće lokacije mjesta za smještaj migranata u USK-u: Rošić i predstavnici EK obišli Medeno polje i JasenicuU prvih 7 mjeseci prijavljen 8.081 nezakonit migrant: Na Vijeću ministara razmatran izvještaj o stanju migracijaBila namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Evrope: SIPA u Neumu zaplijenila više od 660 kilograma opojne drogePriština čeka da to potvrde EP i članice Unije: Kosovo ispunilo uslove za ukidanje vizaIzašli iz bolnice i održali konferenciju za medije: Tajlandski dječaci i trener nasmijani i veseli pred novinarimaUoči Olimpijskih igara 2020. godine: Japan usvojio prvi zakon protiv pušenjaU okviru programa zapošljavanja 150+: Zaposleno 87 novih asistenata na Univerzitetu u SarajevuPlemići remizirali sa Spartakom, idu u 2. pretkolo EL: Zrinjski ispao iz kvalifikacija za Ligu prvakaŽeljezničar se plasirao u drugo pretkolo Evropske lige: \'Plavi\' na Grbavici savladali estonsku Narvu Trans sa 3:1Treća pobjeda na SP-u u Holandiji: Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci savladala Poljsku sa 3:0Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan
Brojni letovi u londonskoj zračnoj luci kasnili i bili otkazani
11-godišnjakinju iz Indije od siječnja silovala 17-orica muškaraca
Što smo sve doznali o spašenim dječacima iz Tajlanda, osim da su navijali za Hrvatsku
Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina
Velikoj Britaniji prijeti nestašica mliječnih proizvoda
Minhenski kardinal Marx: Ne može se biti i nacionalist i katolik
VIDEO Tajlandski dječaci pušteni iz bolnice, obratili su se javnosti
VIDEO Trump: Crnogorci bi mogli postati agresivni, i onda smo u Trećem svjetskom ratu
Spašeni tajlandski dječaci otkrili: Gledali smo finale, većina nas je navijala za Hrvatsku
Bavarska policija započinje patrole na austrijskoj granici


SVAŠTARIJE

VIDEO Policajac u jurnjavi za ubojicama u Las Vegasu puca kroz staklo automobila

Štrajk u Ryanairu, otkazuju 600 letova

Google upozorio: Zbog kazne, Android možda više neće biti besplatan

Nova znanstvena studija pokazala: Torinsko platno je najvjerojatnije krivotvorina

Poznata pjevačica završila na psihijatriji, bori se s depresijom

Bolna snimka: Biciklistica pokušala prijeći most koji se dizao pa upala u procijep

Snimka curice beskućnice koja na kiši piše zadaću slama srce

Navala srušila Amazon: Svi su se htjeli dočepati užasnog odjevnog komada koji košta samo 5 KM

Svećenik je pitao je li drolja, njen odgovor oduševio je milijune ljudi

Novinari pitali dječake iz spilje što će prvo napraviti kad dođu kući, njihov odgovor je presladak