Subota 16.12.2017 19:38:19
  TZ VIJESTI - TUZLARIJE - BH VIJESTI - BILTEN TZ - BILTEN TK - OBRAZOVANJE - TOP VIJESTI - IZ MINUTE U MINUTU






Tuzlarije - slike, priče... 
Vijesti 
Tuzlanke i Tuzlaci 
Naše bebe 


Tuzlanski dosje 
Kulturologija 
Preporuka za čitanje 
Sportarije 


Info Servis 
Mapa Tuzle 
Vremenska prognoza 
Mali oglasi 

Bilten rada Općine Tuzla 
Panorame Tuzle 
Vremeplov 
Stare slike pričaju 
Tuzlanska ikona - Meša 
Znanjem protiv droge 
Kapija (25.05.1995.) 
Srebrenica (1995-2006) 


Top vijesti 
Vijesti iz minute u minutu 
Vijesti domaćih medija 
Foto priče 
BH teme 
Feljtoni 

Tuzlarije Forum 
Tuzlarije Chat 
Ankete 
Čestitke-želje-pozdravi 


Razbibriga 
Taze vicevi 
Neobične fotke 
Horoskop 
Web igrice 


Kursna lista 
Telefonski imenik FBiH 
Zakoni 

Vizitke 
Marketing 







ON LINE KORISNICI - 172

Users in Chat
TUZLARIJE CHAT

Tuzlarije


UPIS PRILOGA

TZ VIJESTI - BH VIJESTI - BH TEME - IZ MINUTE U MINUTU


ARHIVA

15.07.2003.

Izručenje Mladića uvjet za pristupanje SiCG "Partnerstvu za mir"
ponedjeljak, 14.7.2003 13:15
PREDSJEDNIK američke nevladine organizacije "Projekt za trazicijsku demokraciju" i predsjednik Američkog komiteta za NATO Bruce Jackson izjavio je u ponedjeljak u Beogradu da bi Srbija i Crna Gora mogla ući u program "Partnerstvo za mir" odmah nakon izručenja haaškog optuženika Ratka Mladića.

Jackson, koji se za svog trodnevnog posjeta Beogradu sastao s više dužnosnika SiCG, upozorio je na konferenciji za novinare da SiCG neizručivanjem Ratka Mladića gubi vrijeme za euroatlanske integracije, jer "vrata Europe neće biti stalno otvorena". S druge strane, njegovim bi izručenjem zemlja stekla uvjete da se na idućem summitu NATO-a u svibnju 2004. godine pridruži akcijskom planu za uključivanje u tu organizaciju.

"Koliko ja znam, nema relevantnih informacija o Mladićevoj lokaciji. Predstavnicima vlasti sam rekao: on treba otići u Den Haag ili trebamo naći njegovu fotografiju koja dokazuje da je negdje drugdje, recimo na plaži u Argentini", kazao je Jackson, dodajući da je vrlo teško vjerovati da vlasti "nemaju saznanja" gdje se Mladić nalazi.

Jackson je ocijenio i da je pitanje neizručenja američkih državljana Stalnom međunarodnom kaznenom sudu (ICC) "malo prenaglašeno", te dodao da je njegov savjet SiCG da "glasa po svojoj savjesti", a da Washington i Bruxelles ne bi trebali zbog te odluke "vršiti pritisak na mlade demokracije Balkana".

(Hina) tta dj


Osama bin Laden "najvjerojatnije" u Kabulu
nedjelja, 13.7.2003 22:25
OSAMA bin Laden, vođa terorističke mreže Al-Qaide, "najvjerojatnije" se skriva u nekom od većih pakistanskih gradova, izjavio je u nedjelju afganistanski ministar vanjskih poslova Abdullah Abdullah.

"On nije u Afganistanu. Ne možemo to reći kategorički ali je najvjerojatnije u Pakistanu", rekao je Abdullah za CNN:

"Očekujemo od Pakistana, koji sudjeluje u protuterorističkoj koaliciji da poduzme akcije protiv talibanskih vođa", dodao je.

Abdullah je također kazao da je "nemoguće" da talibano ponovo preuzmu vlast u zemlji.




Skupina povezana s Al Qaedom navodno stoji iza napada u Iraku
nedjelja, 13.7.2003 23:15
SKUPINA koja tvrdi da je povezana s mrežom Al Qaede izjavila je na audio vrpci, emitiranoj u nedjelju navečer na arapskoj televiziji Al-Arabiya, kako su oni a ne sljedbenici Saddama Husseina odgovorni za napade na američke vojnike u Iraku.

"Kunem se pred Bogom da nitko od njegovih (Saddama Husseina) sljedbenika nije izvršio nijednu operaciju džihada kako to tvrde ... ti su napadi rezultat aktivnosti naše braće u džihadu", rekao je neidentificirani glas na vrpci koju je emitirala televizija Al Arabiya iz Dubaia.

Glas na vrpci, koji je Al Arabiya emitirala zajedno s fotografijom neidentificiranog sjedobradog muškarca s turbanom, upozorio je i na novi protuamerički napad sljedećih dana koji će "u potpunosti slomiti Ameriku".

Nije bilo jasno da li se upozorenje odnosi na napad u Iraku ili negdje drugdje.

Glas je rekao kako "Oružani islamski pokret za Al Qaedu, ogranak Falluja", dosad nepoznato ime, preuzima odgovornost za napade na američke snage u Iraku i da su njihovi borci raspršeni po cijelom Iraku.

Američke snage koje uglavnom okrivljuju pristaše Sadama Huseina za napade, u kojima je od 1. svibnja dosada poginuo 31 američki vojnik, metom su učestalih napada, posebno u iračkom gradu Falluji i drugim mjestima na sjeveru i zapadu zemlje, nastanjenim pretežito sunitskim muslimanskim stanovništvom.

FRANCUSKA NIJEČE DA JE BRITANIJI DALA OBAVJEŠTAJNE PODATKE
Francuska je u ponedjeljak zanijekala da je Britaniji dala obavještajne podatke na temelju kojih je London ustvrdio da je bivši irački režim pokušao kupiti uran u Africi.

"Suprotno insinuacijama koje su se pojavile u britanskom tisku, Francuska nije bila izvorom informacija objavljenih u britanskom izvještaju od 24. rujna 2002. koje se odnosilo na irački nuklearni program", stoji u reskom priopćenju francuskog ministarstva vanjskih posliva.

Financial Times je u ponedjeljak objavio da su dvije strane vlade, za "koje se veruje da su Italija i Francuska", Britaniji dale informacije iz kojih su proistekli obavještajni dokumenti koji su u međuvremenu diskreditirani.


SPOMENIK MAJCI TEREZI MOŽDA UGROZE SPOROVI OKO NJEZINA PODRIJETLA
Spomenik Majci Terezi, koji se uskoro trebao početi graditi u Rimu, možda će doći u pitanje zbog posvemašnje zbrke oko njezina podrijetla, nastale nakon što su jednu od najvećih humanistkinja svijeta počeli "svojatati" Albanci i Vlasi.

Majka Tereza, koja će u oktobaru u Vatikanu biti proglašena sveticom, rođena je Skopljanka, pa je prije tri godine Makedonija pokrenula inicijativu i dobila suglasnost u Rimu joj podići spomenik.

Spomenik se trebao početi graditi uskoro, ali mu se nedavno oštro usprotivio vođa Demokratske partije Albanaca Arben Xhaferi, koji je čak zatražio da inicijatori budu sudski gonjeni i kažnjeni. Prosvjedu su se potom priključili i intelektualci iz Albanije na čelu s književnikom Ismailom Kadareom, koji je rimskom gradonačelniku Valteru Valtroniju, kako piše skopski list Dnevnik, uputio zahtjev da zaustavi inicijativu vlasti iz Makedonije, optuživši ih da isticanjem kako je Majka Tereza Skopljanka žele skriti njezino albansko podrijetlo.

No u ponedjeljak se dogodio novi obrat kad se oglasila Unija za kulturu Vlaha u Makedoniji (Vlasi su romansko stanovništvo koje govori jezikom sličnim rumunjskom, ali ne prihvaća Rumunjsku kao matičnu zemlju).

Predsjednik Unije Dimo Dimčev tvrdi da Majka Tereza pripada njihovoj etničkoj zajednici, jer je njezin otac Nikola Bojađi bio Vlah. U skladu s time Dimčev zahtijeva da se iz njezina svjetovnog prezimena Bojađiu izbaci slovo "u", jer je njime "poalbančena", a samo joj je majka bila Albanka.

(Hina) mda/dam rt


FRANCUSKA ODLIKOVALA TROJE HRVATSKIH GRAĐANA
Francuska je u ponedjeljak, na dan francuskog nacionalnog praznika, visokim odličjima odlikovala troje hrvatskih građana za poseban doprinos u kulturnoj suradnji između dvije zemlje i približavanju hrvatske europskim institucijama.

U ime francuskog predsjednika, francuski veleposlanik u Zagrebu Francis Bellanger odlikovao je Nacionalnim redom Legije časti zamjenicu ministra kulture Biserku Cvjetičanin, predsjednika odbora za međuparlamentarnu suradnju Sabora i predsjednika grupe parlamentarnog prijateljstva Francuska-Hrvatska Ivu Škrabala i Ivanu Batušić, počasnu predsjednicu Francuske Alijanse.

Uručujući odličje Biserki Cvjetičanin, veleposlanik Bellanger je istaknuo njezinu privrženost francuskoj kulturi i frankofoniji. Kao zanimljiv podatak naveo je da je svojim prijevodima hrvatskim čitateljima približila afričku književnost na francuskom jeziku.

Za Škrabala je rečeno da se posebno istaknuo kao gorljiv zagovornik približavanja Hrvatske europskim institucijama i zbližavanju Francuske i Hrvatske.

Ivani Batušić, dugogodišnjoj predsjednici Francuske Alijanse i sada počasnoj predsjednici, odličje će biti naknadno uručeno.

Legija časti, prvi nacionalni francuski red, najviše je državno odličje o čemu, na prijedlog ministara, odlučuje francuski predsjednik. Dekretom predsjednika, imenovanja ili promaknuća u Legiji časti objavljuju se povodom 1. siječnja, Uskrsa i 14. srpnja.


Premijer RS-a o srebreničkim žrtvama
PREMIJER Republike Srpske (RS) Dragan Mikerević reagirao je u ponedjeljak na zahtjev Misije OESS u BiH, koja je 11. srpnja od vlade RSa zatražila objavu vjerodostojnih informacija o mjestu ukopa sedam tisuća Srebreničana, koje su u lipnju 1995. godine pogubile snage bosanskih Srba.

Mikerević je u izjavi za javnost podsjetio da je u Preliminarnom izvještaju o srebreničkim događajima nedvojbeno utvrđeno da je u tom gradu počinjen zločin.

Također navodi da je vlada RS planirala isplatu iz proračuna prve rate od 2 milijuna konvertibilnih maraka Fondaciji Srebrenica-Potočari, na ime kolektivne odštete preživjelim Srebreničanima.

Mikerević pojašnjava da će nakon te slijediti isplata još četiri godišnje rate po 500 tisuća KM.

Vlada RS je prvo preliminarno izvještavanje dostavila Domu za ljudska prava BiH, no s nepotpunim podacima, uz napomenu da je dio dokumentacije izuzeo SFOR, a dio Tribunal u Haagu.

Predsjednik Komisije za traženje nestalih Federacije BiH Amor Mašović za Nezavisne novine je izjavio da je "sva dokumentacija tamo gdje treba biti samo je treba pročitati".


Preuzeto sa portala INDEX.HR

ARHIVA TOP STORIES

2003: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2004: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2005: I - II - III - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2006: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2007: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2008: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2009: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2010: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2011: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2012: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2013: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2014: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2015: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2016: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX - X - XI - XII mjesec

2017: I - II - III - IV - V - VI - VII - VIII - IX mjesec

 

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Amer Kapo u Federaciji plus: U posjeti Sajmu privrede, poljoprivrede i zanatstva u SkenderijiNa Spreči mirnije, rijeke u ZDK-u u porastu: Voda prijeti kućama u S. Mostu, zamućena pitka voda u BihaćuFOTO: Potraga za nestalim mladićem proširena prema Doboju: Nastavlja se potraga za Aldinom MulićemUvoz viši za oko osam miliona KM: Izvoz mesoprerađivačke industrije manji za sedam miliona KMSebastian Kurz postao novi kancelar : Predsjednik Austrije odobrio novu vladu Vlasti obećale da neće biti diskriminacije u saobraćaju: S. Arabija: Ženama će biti dozvoljeno da voze motore i kamioneUpozorenje UN-ovog ureda OCHA: Pola miliona Palestinaca u Gazi u opasnosti zbog poplavaVIDEO: Potres se osjetio i u Džakarti : Dvoje mrtvih u zemljotresu na JaviF+: Iva Pašić, profesorica u Muzičkoj i baletskoj školi: Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?FOTO: Š estosjed i četverosjed dva nova najznačajnija projekta: Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U Iraku pronađene masovne grobnice s tijelima 90 jezida, ubili ih džihadisti
Objavljeno prije sat vremena
Mjesec dana nakon nestanka argentinske podmornice, šef mornarice dobio otkaz
Objavljeno prije 2 sata
Njemačka stavila nekoliko desetaka žena i maloljetnika na popis potencijalnih terorista
Objavljeno prije 2 sata
Palestinci ne žele da Zid plača ostane Izraelu
Objavljeno prije 4 sata
Čovjek koji je prijetio vojnoj policiji u Nizozemskoj nije bio terorist nego "konfuzan"
Objavljeno prije 5 sati
NOVA VLADA Krajnja desnica preuzima vojsku i policiju u Austriji?





Google






Rezultati

STARE ANKETE

KAPIJA

25-05-1995



OSTALE VIJESTI
VIDEO: Amer Kapo u Federaciji plus: U posjeti Sajmu privrede, poljoprivrede i zanatstva u SkenderijiNa Spreči mirnije, rijeke u ZDK-u u porastu: Voda prijeti kućama u S. Mostu, zamućena pitka voda u BihaćuFOTO: Potraga za nestalim mladićem proširena prema Doboju: Nastavlja se potraga za Aldinom MulićemUvoz viši za oko osam miliona KM: Izvoz mesoprerađivačke industrije manji za sedam miliona KMSebastian Kurz postao novi kancelar : Predsjednik Austrije odobrio novu vladu Vlasti obećale da neće biti diskriminacije u saobraćaju: S. Arabija: Ženama će biti dozvoljeno da voze motore i kamioneUpozorenje UN-ovog ureda OCHA: Pola miliona Palestinaca u Gazi u opasnosti zbog poplavaVIDEO: Potres se osjetio i u Džakarti : Dvoje mrtvih u zemljotresu na JaviF+: Iva Pašić, profesorica u Muzičkoj i baletskoj školi: Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?FOTO: Š estosjed i četverosjed dva nova najznačajnija projekta: Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U Iraku pronađene masovne grobnice s tijelima 90 jezida, ubili ih džihadisti
Objavljeno prije sat vremena
Mjesec dana nakon nestanka argentinske podmornice, šef mornarice dobio otkaz
Objavljeno prije 2 sata
Njemačka stavila nekoliko desetaka žena i maloljetnika na popis potencijalnih terorista
Objavljeno prije 2 sata
Palestinci ne žele da Zid plača ostane Izraelu
Objavljeno prije 4 sata
Čovjek koji je prijetio vojnoj policiji u Nizozemskoj nije bio terorist nego "konfuzan"
Objavljeno prije 5 sati
NOVA VLADA Krajnja desnica preuzima vojsku i policiju u Austriji?



RAZBIBRIGA

Kad već Kolinda samo putuje, fotka se i sramoti nas, idemo bar izabrati najjaču fotku

FOTO "Moje tijelo je moj jedini skandal": Bivša odbojkašica obožava se fotkati gola

FOTO Fantastičan život turbo bogatog princa Bruneja: Evo što možete kad imate tatine milijarde

"Život Dana Bilzeriana obična je laž": Kralj Instagrama skriva veliku tajnu?

Znate li što je sindrom mrtve vagine i treba li vas brinuti?

Predsjednik HSP-ovaca želi smršavjeti, osvojiti 150.000 kuna i opet osvojiti ženu

Zbog ovog selfieja obitelj missice morala je pobjeći iz Iraka: "Prijete joj da će je ubiti"

FOTO Probali smo sve germknedle na Adventu u Zagrebu, pronašli smo najbolju, ali i najgoru

Porno zvijezda Yuri Luv pronađena mrtva u 32. godini

Jedan od najpoznatijih glumaca osamdesetih na vrhuncu karijere napustio je Hollywood, a razlog je pretužan

FOTO Rakitić novom tetovažom zbunio fanove, vidite li vi što je točno tetovirao?

VIDEO Najseksi žena svijeta skinula se u donje rublje i uskočila u boksački ring

VIDEO Gobac u suzama održao govor na posljednjem ispraćaju preminulog bubnjara

Harvey Weinstein odgovorio na optužbe Salme Hayek: "Zauzeo sam se za tebe"

Antoniji Dori Pleško su predviđali holivudsku karijeru, a onda ju je Željko Joksimović izbacio iz showa

Salma Hayek: Htio me oralno zadovoljiti i prijetio da će me ubiti kad sam ga odbila

Kontakt mail
tuzlarije@tuzlarije.net