TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Avionu u SAD-u u letu eksplodirao motor, umrla žena koja je skoro isisana kroz razbijeni prozor

Avionu u SAD-u u letu eksplodirao motor, umrla žena koja je skoro isisana kroz razbijeni prozor


Screenshot: Twitter 

AVION Southwest Airlinesa, Boeing 737-700 na letu 1380, morao je danas prijepodne po lokalnom vremenu prisilno sletjeti na aerodrom u Philadelphiji, piše CBS. 
 
 
 
 
Avion je prevozio 149 putnika iz New Yorka u Dallas kad je eksplodirao jedan od motora. Kako se doznaje, u kabini aviona je došlo do pada tlaka zraka nakon što je komad motora aviona razbio prozor. 
 
Jedan od putnika, Marty Martinez, opisao je na Fejsu kako misli da su to bili njegovi posljednji trenuci, a da je "krv posvuda" u avionu.  
 

 
"Avion na letu 1380 iz New Yorka u Dallas morao se prisilno spustiti u Philadelphiju. Motor aviona je eksplodirao i raznio prozor tri sjedišta od mene. Eksplozija je ubila ženu (ili je ozbiljno ozlijeđena) koja je sjedila pored prozora. Nama su ispale maske za kisik", napisao je Martinez na svojem Fejsu.
 
DailyMail piše kako je ozlijeđena žena gotovo isisana iz aviona kroz razbijeni prozor te da su je spasili drugi putnici koji su je uspjeli zadržati u kabini aviona. No ništa je nije spasilo od krhotina iz motora aviona. Nakon što su se liječnici neko vrijeme borili za njezin život, podlegla je ozljedama.

 

 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

 
Putnici svjedoče kako je avion, nakon što je dio iz motora raznio prozor kabine, ostao pun metalnih dijelova koji su se zabili posvuda. 
 
 
 
Putnici iz aviona na društvenim su mrežama objavili kako je do eksplozije motora na avionu došlo na visini od 10.000 metara i da su bili sigurni kako neće preživjeti prisilno slijetanje. 
 
"U kabini se čulo da putnici plaču"
 
"Slijetali smo petnaestak minuta, u kabini se čulo da putnici plaču. Svi smo bili u velikom strahu, mislili smo da je to kraj", napisao je Martinez. Avion je prisilno sletio na izdvojeni dio na koji su došla vozila hitne pomoći i vatrogasci. Neki od putnika napuštali su kabinu uz pomoć liječnika.
 
Američki Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza saopštio je kako se informacije o ovoj nesreći za sada još uvijek prikupljaju, a glasnogovornica tvrtke u čijem je vlasništvu avion nije htjela dati više podataka.
 

Predsjednik Nacionalnog odbora za prometnu sigurnost Robert Sumwalt je rekao na konferenciji za novinare da je izviješteno o jednoj poginuloj osobi, ali nije ulazio u okolnosti pogibije. Let 1380 iz New Yorka skrenut je prema Philadelphiji nakon što je posada izvijestila o oštećenju na jednom od motora zrakoplova, njegovu trupu i najmanje jednom prozoru, rekla je savezna zrakoplovna uprava.
 

 OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Održana vanredna sjednica Udarne grupe: Priroritetno rješavanje zaštite državne granice

U naselju Šturlić kraj Cazina: U rijeci Korani pronađeno tijelo migranta iz Afganistana

Nove grupe migranata pristižu u Sarajevo: Migrantski kamp na Željezničkoj stanici u Sarajevu

Putin pozvao na nacionalni dijalog u Venecueli: Ruski predsjednik čestitao pobjedu Maduru

SAD izbore nazvao prevarom: Trump potpisao nove mjere protiv Venecuele

Plenković potvrdio: Horvat za ministra gospodarstva, Tolušić za potpredsjednika Vlade

Giuseppe Conte: Pokret pet zvjezdica predložio premijera

Najava američkog državnog sekretara: Pompeo: Iranu najjače sankcije ikada

Jer su u njoj ministri optuženi za pobunu protiv Španije: Španska vlada odbila prihvatiti novu vladu Katalonije

FOTO: Historija krije brojne tajne: 22 rijetke fotografije koje pokazuju neku drugu stranu historije