TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Deset najstrašnijih hororaca nakon kojih biste mogli imati ozbiljnih problema sa spavanjem

*
Deset najstrašnijih hororaca nakon kojih biste mogli imati ozbiljnih problema sa spavanjem - black

Screenshot: Youtube

HOROR filmovi nisu za svakoga, ali za mnoge ljude nema ništa bolje od dobre doze straha na ekranu dok su sklupčani pod dekicom sa zdjelom kokica.

Tijekom godina hororci su pokrili većinu tema pa se u ovom žanru može pronaći ponešto za svaki ukus, od duhova do zombija, ali isto tako često je teško pronaći kvalitetan film u mnoštvu naslova.

Pokušajte s ovim prijedlozima, ako se usudite.

1. The Descent

Jedna od najstrašnijih stvari koje vam se mogu dogoditi je da se izgubite na mjestu gdje vas nitko ne može pronaći. Ako tome još dodate mutante kanibale, strah dobiva sasvim novu razinu.

Kad ekspedicija od šest žena zaglavi u neistraženoj špilji, za njih pravi užas tek počinje.

2. Djeca kukuruza

Horor klasik iz 1984. dolazi iz pera slavnog Stephena Kinga. Nakon ovog filma o opsjednutim klincima iz Nebraske koji ubijaju odrasle djecu vjerojatno više nikad nećete gledati na isti način.

3. Ljudska stonoga

Ovaj film definitivno nije za one slabijeg želuca. Vjerojatno bi jedan od najgorih scenarija koji možete zamisliti bio onaj u kojem se budite ustiju kirurški prišivenih za nečiji anus, dok su usta druge osobe prišivena za vaš, a pri tome vas psiho liječnik trenira da budete njegov ljubimac - ljudska stonoga.

4. The Babadook

Jedan od najpopularnijih hororaca 2014. mračna je priča o samohranoj majci koja se suočava s muževom smrću dok istovremeno njen šestogodišnji sin strahuje od čudovišta koje promatra kuću. Ubrzo uviđa da čudovište nije samo plod dječakove mašte.

5. 30 dana noći

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dok se stanovnici izoliranog grada u Aljasci pokušavaju suočiti s noći u trajanju od mjesec dana, tama privlači skupinu krvožednih vampira.

6. Veronica

Nakon što jednog dana tokom pomrčine sunca Veronica s prijateljicama pomoću Ouija ploče pokuša prizivati duh mrtvog prijatelja, stvari krenu po zlu. Ako ste ljubitelji atmosferičnih horora u kojima ćete pronaći leteće objekte i čudna bića koja se skrivaju u sjenama, Veronica je pravi izbor za vas.

7. Egzorcizam Emily Rose

Ovaj je film temeljen na istinitoj priči o Annaelise Michel, mladoj katolkinji iz Njemačke koja je umrla nakon što je nad njom izvršeno čak 67 obreda egzorcizma. Priču pratimo kroz suđenje svećeniku koji je nad njom vršio egzorcizme.

8. Prizivanje

Film je snimljen prema originalnim zapisima najpoznatijih demonologa Eda i Lorraine Warren koji su pozvani u pomoć obitelji koju terorizira prisutnost nepoznate sile koja se nastanila u njihovoj kući.

9. Čudovište

Nakon što im se auto pokvari usred mračne šume, a one ostanu čekati vučnu službu dok kiša lijeva oko njih, majka i kći shvaćaju da nešto vreba iz šume.

10. Podvojen

Muškarac u kojem žive čak 23 paralelne ličnosti otima tri djevojke koje moraju pobjeći i spasiti se prije nego što se pojavi posljednja i najstrašnija ličnost.  

1

 OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Tusk se sastao s članovima Predsjedništva BiH: Potpisani ugovori između BiH i EIB-a o finansiranju Koridora Vc

Vlada danas s najobimnijim dnevnim redom od početka mandata: Mirovine će biti povećane za 3,5 posto

Nema tehničkih unapređenja na izborima u BiH ove godine: Zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica Doma naroda PSBiH

CIK: Izmjene Izbornog zakona potpuno nerealne: Opći izbori će biti raspisani između 7. i 9. maja

Vulin odgovorio Krstičeviću: \'Jesmo dva svijeta - ja sam antifašist\'

Suočava se s deset godina zatvora za svaku od tri tačke: Bill Cosby proglašen krivim za zlostavljanje žene

Senat potvrdio izbor dosadašnjeg šefa CIA-e: Pompeo novi državni sekretar SAD-a

Film o bijegu mlade Sirijke osvojio publiku: Bijeg iz Sirije: Ranijina Odiseja

Krater Koroljev: Evropska svemirska agencija objavila prvu sliku Marsa s orbitera

Susreti polufinala UEFA Europa lige: Pobjeda Marseillea, remi u Londonu