TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

"Ja sam vlasnik te riječi": Zbog izraza "reunion" poznati zagrebački DJ dobio prijetnju tužbom

"Ja sam vlasnik te riječi": Zbog izraza "reunion" poznati zagrebački DJ dobio prijetnju tužbom - black

Foto: Facebook/Joanna Paciorek

POZNATI zagrebački DJ i radijski voditelj Marko Yesh Ješovnik na Facebooku je opisao pomalo bizarnu situaciju do koje je došlo zbog korištenja engleske riječi "reunion" u imenu jednog eventa koji organizira.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, u obliku u kojem je i objavljena.

"Dragi prijatelji, a primarno kolege organizatori evenata i ostali zainteresirani za jednu krasnu priču malo pažnje molim. 

Naime da je u domovini svašta moguće to već svi znamo, ali pojedini likovi iz basni me ponekad još uvijek uspiju iznenadit.

Naime netom nakon što smo jučer izbacili naš novi Fat Gold event radnog naziva 'Fat Gold pres. Fresh Island Festival Reunion w...' u porukama na faceu nam se javio Hrvoje Turčin (navodno je poznat i kao DJ Turk za vjenčanja i razglase - lijevo na prvoj fotografiji, u crnom) kako bi nam zaprijetio sudskom tužbom radi korištenja riječi 'reunion' u imenu eventa budući je on navodno zaštitio tu riječ za sve oblike evenata u HR.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iako je inače u praksi nemoguće zaštititi opisnu riječ (no svašta je u DZIV-u očito moguće pa se možda netko sjeti zaštititi riječi 'party', 'tulum', 'event', 'zabava', 'rođendan' i sl.) koju smo mi vrlo očito i koristili u samo i jedino opisne svrhe, a nikako kao ime eventa. Unatoč praktički nikakvom pravnom temelju da nam se oko toga prijeti jer se očito radi o plitkom zastrašivanju kojem bi vjerojatno uslijedila i nekakva financijska iznuda kao što je to već učinjeno i ranije nekim drugim osobama, mi smo odlučili promijeniti tu riječ budući se NI NA KOJI NAČIN ne želimo dovoditi u vezu sa srednjoškolskim eventom ispod svake razine ukusa, što smo saznali uz par klikova mišem.
Zato se zahvaljujemo Hrvoju što nam je ukazao na ovu slučajnu nespretnost te nas poštedio nemjerljive štete koju bi nam ikakva korelacija s tim, po našem osobnom sudu, festivalu neukusa imena 'Reunion' donijela. Čitavu moju konverzaciju uz navodnu dokumentaciju koju je dotični priložio kao argumente možete provjeriti u priloženim fotografijama.

Dakle sve kolege organizatore, DJ-e i one koji u budućnosti razmišljaju surađivati s dotičnim najtoplije upozoravam na prirodu i način rada istog te pozivam na oprez jer navodno su ljudi kojima je upućen dopis odvjetničkog društva njegovi bivši partneri u projektu koji su zapravo i originalni pokretači projekta u koji se dotični tek kasnije uključio, a putem ih je odlučio izigrat", napisao je Ješovnik uz fotografije prepiske s Hrvojem Turčinom koji u njoj tvrdi da je "vlasnik te riječi za djelatnosti organizacije partyja, festivala, prodaje karata ili bilo kojeg obilježja".

Kako bismo doznali o čemu je tu točno riječ, kontaktirali smo i Turčina koji tvrdi da je posrijedi nesporazum.

"Radi se o čistoj igri riječi, zabunom sam napisao da posjedujem riječ, kad ustvari posjedujem žig koji se odnosi na riječ 'reunion'. Poruka Marku je bila dobronamjerna te sam ga prijateljski zamolio da makne riječ iz imena partyja jer njemu kao takva ne predstavlja ništa, a meni utječe na brend koji radim, odnosno moj posao", rekao je za Index Turčin.
OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Obaraju rekorde, a primorani trenirati vani: U F+ najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer

VIDEO: Snježana Koepruner o bh. izvoznim mogućnostima: Njemačka naš najznačajniji vanjskotrgovinski partner

Zaključci programskog skupa SDA: \'Pokušaji destabilizacije stranke neće proći\'

Među uhapšenima četiri maloljetnika: Zbog lažnih dojava o bombama u školama u KS-u uhapšeno pet osoba

"Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku": U Hrvatskoj prosvjedi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Sirijske snage sada drže pod kontrolom 90% enklave: Posljednja grupa pobunjenika evakuisana iz Istočne Ghoute

U znak podrške inicijativi za strožiju prodaju oružja: Više stotina hiljada Amerikanaca protestuje širom zemlje

Maria Elisabetta Alberti Casellat prva žena na čelu Senata: Izabrani predsjednici italijanskog Parlamenta, ali ne i Vlade

Ove nedjelje počinje Formula 1: Hamilton rekordom do pole pozicije u prvoj trci sezone

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Od sutra ljetno računanje vremena
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Francuska policija pronašala bilješke džihadista u kojima piše o Islamskoj državi
Objavljeno prije sat vremena
Uveden prvi direktni let iz Australije do Londona
Objavljeno prije 2 sata
Talijanski parlament izabrao predsjednike obaju domova
Objavljeno prije 2 sata
U prosvjedima u Kataloniji 35 ozlijeđenih
Objavljeno prije 3 sata
Katalonija bez predsjednika do daljnjeg, svi kandidati u pritvoru
Objavljeno prije 4 sata
Finska dobila od Španjolske nalog za uhićenje Puigdemonta