TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

"Ja sam vlasnik te riječi": Zbog izraza "reunion" poznati zagrebački DJ dobio prijetnju tužbom

"Ja sam vlasnik te riječi": Zbog izraza "reunion" poznati zagrebački DJ dobio prijetnju tužbom - black

Foto: Facebook/Joanna Paciorek

POZNATI zagrebački DJ i radijski voditelj Marko Yesh Ješovnik na Facebooku je opisao pomalo bizarnu situaciju do koje je došlo zbog korištenja engleske riječi "reunion" u imenu jednog eventa koji organizira.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti, u obliku u kojem je i objavljena.

"Dragi prijatelji, a primarno kolege organizatori evenata i ostali zainteresirani za jednu krasnu priču malo pažnje molim. 

Naime da je u domovini svašta moguće to već svi znamo, ali pojedini likovi iz basni me ponekad još uvijek uspiju iznenadit.

Naime netom nakon što smo jučer izbacili naš novi Fat Gold event radnog naziva 'Fat Gold pres. Fresh Island Festival Reunion w...' u porukama na faceu nam se javio Hrvoje Turčin (navodno je poznat i kao DJ Turk za vjenčanja i razglase - lijevo na prvoj fotografiji, u crnom) kako bi nam zaprijetio sudskom tužbom radi korištenja riječi 'reunion' u imenu eventa budući je on navodno zaštitio tu riječ za sve oblike evenata u HR.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iako je inače u praksi nemoguće zaštititi opisnu riječ (no svašta je u DZIV-u očito moguće pa se možda netko sjeti zaštititi riječi 'party', 'tulum', 'event', 'zabava', 'rođendan' i sl.) koju smo mi vrlo očito i koristili u samo i jedino opisne svrhe, a nikako kao ime eventa. Unatoč praktički nikakvom pravnom temelju da nam se oko toga prijeti jer se očito radi o plitkom zastrašivanju kojem bi vjerojatno uslijedila i nekakva financijska iznuda kao što je to već učinjeno i ranije nekim drugim osobama, mi smo odlučili promijeniti tu riječ budući se NI NA KOJI NAČIN ne želimo dovoditi u vezu sa srednjoškolskim eventom ispod svake razine ukusa, što smo saznali uz par klikova mišem.
Zato se zahvaljujemo Hrvoju što nam je ukazao na ovu slučajnu nespretnost te nas poštedio nemjerljive štete koju bi nam ikakva korelacija s tim, po našem osobnom sudu, festivalu neukusa imena 'Reunion' donijela. Čitavu moju konverzaciju uz navodnu dokumentaciju koju je dotični priložio kao argumente možete provjeriti u priloženim fotografijama.

Dakle sve kolege organizatore, DJ-e i one koji u budućnosti razmišljaju surađivati s dotičnim najtoplije upozoravam na prirodu i način rada istog te pozivam na oprez jer navodno su ljudi kojima je upućen dopis odvjetničkog društva njegovi bivši partneri u projektu koji su zapravo i originalni pokretači projekta u koji se dotični tek kasnije uključio, a putem ih je odlučio izigrat", napisao je Ješovnik uz fotografije prepiske s Hrvojem Turčinom koji u njoj tvrdi da je "vlasnik te riječi za djelatnosti organizacije partyja, festivala, prodaje karata ili bilo kojeg obilježja".

Kako bismo doznali o čemu je tu točno riječ, kontaktirali smo i Turčina koji tvrdi da je posrijedi nesporazum.

"Radi se o čistoj igri riječi, zabunom sam napisao da posjedujem riječ, kad ustvari posjedujem žig koji se odnosi na riječ 'reunion'. Poruka Marku je bila dobronamjerna te sam ga prijateljski zamolio da makne riječ iz imena partyja jer njemu kao takva ne predstavlja ništa, a meni utječe na brend koji radim, odnosno moj posao", rekao je za Index Turčin.
OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR
OSTALE VIJESTI
Na Spreči mirnije, rijeke u ZDK-u u porastu: Voda prijeti kućama u S. Mostu, zamućena pitka voda u Bihaću

VIDEO: Iznos grantova veći od trećine ovogodišnjeg budžeta: Skupština BD-a raspravljala o trošenju grantova i subvencija

FOTO: Potraga za nestalim mladićem proširena prema Doboju: Nastavlja se potraga za Aldinom Mulićem

Uvoz viši za oko osam miliona KM: Izvoz mesoprerađivačke industrije manji za sedam miliona KM

VIDEO: Potres se osjetio i u Džakarti : Dvoje mrtvih u zemljotresu na Javi

FOTO: Š estosjed i četverosjed dva nova najznačajnija projekta: Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije

Derbi u Mostaru: Zrinjski - Spars: Danas četiri utakmice košarkaškog prvenstva BiH
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 55 minuta
Bernardića je malo ponijelo: "SDP je nikad jači, ostajemo nesavladiva tvrđava"
Objavljeno prije 2 sata
Troje mrtvih u silovitom potresu u Indoneziji
Objavljeno prije 4 sata
Domaći džihadisti su nerješiv problem za policiju i tajne službe
Objavljeno prije 5 sati
Disney kupio 21st Century Fox, svijet streaminga usluga više nikad neće biti isti
Objavljeno prije 5 sati
U Pragu veliko okupljanje krajnje desnice, policija na nogama
petak, 15.12.2017. 22:31
Desnica i ekstremna desnica u Austriji se okupile oko Kurza, dogovorile su vladu