TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Natalie Portman: S 13 godina doživjela sam seksualni terorizam, opisao mi je kako me siluje

Natalie Portman: S 13 godina doživjela sam seksualni terorizam, opisao mi je kako me siluje - black

Foto: YouTube/Guliver Image/Getty Images

TIJEKOM sudjelovanja na Women's Marchu u Los Angelesu, Natalie Portman izjavila je da je tokom snimanja svog prvog filma sa samo 13 godina bila doživjela "seksualni terorizam" od strane obožavatelja i medija, koji je potom utjecao na njeno ponašanje tokom cijele karijere.

Natalie je s 12 godina dobila ulogu u filmu "Leon: Profesionalac", u kojem je glumila djevojčicu koja se sprijatelji s ubojicom, nadajući se da će tako osvetiti pokolj svoje obitelji. Francuski film u to je vrijeme izazvao podijeljena mišljenja, jer je Natalien lik bio interpretiran kao Lolita te se mnogo raspravljalo o odnosu djevojčice i odraslog muškarca, kojeg je glumio Jean Reno. Redatelj Luc Besson kasnije je priznao da su u prvoj skici scenarija djevojčica i ubojica postali ljubavnici, no kasnije je promijenio radnju.

Natalie je danas ispričala da je bila jako uzbuđena kad joj je došlo prvo pismo obožavatelja. Kad ga je otvorila prestravila se, u pismu je odrasli muškarac pisao da mašta o tome da je siluje.

Dok je opisivala taj događaj, podršku su joj pružale glumice Eva Longoria Baston i Constance Wu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

"Na jednom je radiju trajalo odbrojavanje do mog 18 rođendana, kad ću legalno smjeti spavati s muškarcima. Kritike filmova vrtjele su se oko toga rastu li mi grudi. Već s 13 godina shvatila sam da ću se, ako budem iskazivala svoju seksualnost, osjećati nesigurno te da će muškarci misliti da imaju pravo govoriti i objektificirati moje tijelo", rekla je.

Ova glumica s diplomom Harvarda tvrdi da je nakon toga prilagodila svoje ponašanje te je čak odbijala filmove u kojima se po scenariju trebala ljubiti s nekim. Ubrzo je stekla reputaciju konzervativne i ozbiljne šmokljanice, kaže.

"Osjećala sam potrebu da sakrijem svoje tijelo i obuzdam svoj izričaj i rad kako bih poslala poruku da sam netko vrijedan sigurnosti i poštovanja", rekla je.

Iskazala je nadu da ćemo jednom živjeti u svijetu u kojem žene smiju izraziti svoju seksualnost i želje, bez straha da će biti fizički ugrožene. 
OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR
OSTALE VIJESTI
Prezentacija izvještaja Misije OSCE-a: Borba protiv korupcije zahtijeva predan angažman institucija u BiH

Poruka Thomasa Gremingera, generalnog sekretara OSCE-a: \'Retorika političara u BiH onemogućava značajne iskorake\'

Liječnici upozoravaju: Procijepljenost djece u HNK-u pala ispod 70 posto

Svađe SNSD-a i opozicije u RS-u prenose se i na državni nivo: Crnadak apelovao da Cvijanović prestane s gnjevom i uvredama

Š ef ruske dipomatije sa Vučićem u Beogradu: Lavrov: Zapad ili Rusija - lažan izbor

Premijer RH o situaciji u Agrokoru: Plenković: Ramljak ostaje do izbora nove izvanredne uprave

Merkel sa Zaevom u Berlinu: Makedonija i Grčka nikad dosad nisu bile tako blizu rješenju spora

Nakon velike borbe, najbolji bh. teniser bolji od Fabbiana: Džumhur u četvrtfinalu ATP turnira u Marseilleu

Novi lični, ali i rekord Bosne i Hercegovine: Tuka prvi u trci od 400 metara na Atletskom mitingu u Beogradu

Susreti osmine finala Lige prvaka: Pobjeda Š ahtara, bez golova u Sevilli