TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Ovo je jedino pitanje koje može začepiti usta svim protivnicima prava na abortus

Ovo je jedino pitanje koje može začepiti usta svim protivnicima prava na abortus - black

Foto: Twitter

VJEČNA debata o pobačaju ne pokazuje znakove posustajanja. O tom pitanju nedavno se oglasio i američki SF pisac Patrick S. Tomlinson koji tvrdi da ima savršeno pitanje za sve one koji ženama žele zabraniti pravo na abortus.

"Kad god se spomene abortus, imam pitanje koje već 10 godina postavljam "život počinje začećem" ekipi. U 10 godina, nitko na njega nije odgovorio iskreno", napisao je.

"Riječ je o jednostavnom scenariju, s dva moguća ishoda. Nitko nikad nije pokušao odabrati samo jedan, jer bi tako poništio svoj argument. A točan odgovor postoji, a zbog čega "pro life" ekipa mrzi ovo pitanje", nastavio je.

"Evo pitanja. Nalazite se u klinici za umjetnu oplodnju, nebitno zašto. Čujete protupožarni alarm. Trčite prema izlazu. Dok trčite hodnikom, čujete dječje vrištanje iza vrata. Otvarate vrata i vidite petogodišnje dijete koje plače za pomoć".

"Ulazite u prostoriju kako biste ga spasili. Nalazi se u jednom kutu. U drugom kutu primjećujete posudu na kojoj piše "1000 ljudskih embrija". Dim postaje sve gušći, počnete se gušiti. Znate da možete spasiti samo dijete ili embrije, ali ne i oba jer ćete se ugušiti od dima, čime nećete spasiti nikoga."

"Hoćete li:

a) Spasiti dijete

b) Spasiti embrije

Nema C. C znači da svi umirete. U 10 godina koliko se "svađam" s "prolife" ljudima, nikad nisam dobio jednoznačni A ili B odgovor. Ni nikad neću."

"Ljudi nikad neće odgovoriti iskreno, jer instinktivno znaju da je točan odgovor A. Život petogodišnjeg djeteta više vrijedi od opstanka 1000 embrija. Ili 10 hiljada. Ili milijun. Jer te dvije strane nisu jednake, ni s moralne strane, ni etički ni biološki."

"Ovo pitanje ljude ostavlja bez argumenata, a to što odbijaju dati odgovor samo potvrđuje da duboko u sebi znaju da je odgovor pod A točan."

"Nitko, nigdje, zapravo ne vjeruje da je embrij jednak djetetu. Takva osoba ne postoji. Ako od nekoga čujete takav odgovor, znajte da laže", zaključio je Tomlinson, a njegovi tvitovi postali su viralni.
OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR

OSTALE VIJESTI
Uskoro online platforma s bazom podataka: Mediji i ljudska prava

BiH po drugi put dobila zabranu izvoza voća u Rusiju: Jabuke iz Poljske prepakivane u Bijeljini

Olakšanje i pacijentima i ljekarima: Zamjena papirnih elektronskim zdravstvenim knjižicama u KS-u

\'Izborni zakon promijeniti u cijeloj BiH\': Glavni stan HSP-a: Politika HDZ-a nije dobra

37-godišnji O. S. prikupljao sekundarne sirovine: Preminuo radnik na koga se obrušila zemlja u Željezari Ilijaš

Sesija Asocijacije nezavisnih intelektualaca \'Krug 99\': Kovačević: Tunel kao najbolja alternativa za Pelješki most

Operacija protiv kurdske milicije: Turski vojnici ušli u sirijsku pokrajinu Afrin

VIDEO: Eli Tauber u Federaciji plus: Predstavljamo Muzej Jevreja BiH

Prijateljski susret odigran u Zetri: Hokejaši BiH nakon produžetka slavili protiv Makedonije

Pred susrete s Meksikom i SAD-om: Bh. fudbalska reprezentacija okupila se u Zenici