TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

Bernardića je malo ponijelo: "SDP je nikad jači, ostajemo nesavladiva tvrđava"

Bernardića je malo ponijelo: "SDP je nikad jači, ostajemo nesavladiva tvrđava"


Foto: Pixsell/Marko Lukunić

DAVOR BERNARDIĆ, šef glavne oporbene stranke koju već mjesecima razdiru unutarnji problemi, poručio je kako SDP nikad nije bio jači. Tu poruku uputio je na sjednici Glavnog odbora stranke, koja je održana u subotu.

Bernardić je tako rekao da SDP ostaje jedina brana i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga te poručio da cijela vlada treba otići, ponajprije zbog Agrokora, ali i Ine i niza drugih afera poput, nabrojao je, plagijatorstva, sukoba interesa, odnosa prema ustaškom pozdravu Za dom spremni i neratifikacije Istanbulske konvencije.

"Maske su pale"


Ocijenio je, osvrćući se na politička događanja na kraju godine, da su maske pale, da je postalo jasno tko je tko nakon što se dogodila sramotna koalicija sklopljena na laži i političkoj korupciji radi vlasti pod svaku cijenu. To je koalicija bez reformi, bez ideja, ali i bez političke hrabrosti da provede promjene u Hrvatskoj koje su neophodne, istaknuo je.

Da bi Hrvatska opet postala ugodno mjesto za život i budućnost djece, moramo povećati plaće, ponajprije minimalne, destimulirati ugovore na određeno vrijeme i stimulirati ugovore na određeno kako bi ljudi imali sigurnost radnog mjesta te potaknuti zapošljavanje mladih, kazao je Bernardić.

SDP je uvijek u ključnim trenucima mijenjao Hrvatsku, istaknuo je, dodavši da Hrvatska mora biti zemlja za sve, a ne samo za odabrane i privilegirane. To mora biti zemlja u kojoj će moći studirati sva djeca, a ne samo ona imućnih, i čiji roditelji nikada dulje čekaju u redu za zdravstveni pregled jer su dugovi u zdravstvu u zadnje dvije godine eksplodirali, a liste čekanja su nikada duže, kazao je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Upozorio je kako se novim ''PR-zakonom'' o minimalnoj plaći zdravstvu uzima dodatnih 250 milijuna kuna, a nagrađuju se oslobođenjem od doprinosa oni koji su isplaćivali crkavicu, dok se kažnjavaju oni koji su isplaćivali veće plaće.

Bernardić je podsjetio i na SDP-ov prijedlog zakona o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulske konvencije koji, kaže, u Hrvatskoj mora osigurati borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, protiv svakog oblika diskriminacije. To nije stvar rodne ideologije nego civilizacijskog dosega jer Hrvatska mora ići naprijed, ustvrdio je čelnik SDP-a.

"Ostajemo jedina brana i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga"


''Stajali smo na braniku osobnih sloboda, osuđivali smo nasilje, davali smo podršku LGBT zajednici, odlučno smo stali u obranu socijaldemokracije i antifašizma kao tekovine moderne, demokratske, slobodne Europe'', poručio je Bernardić. ''Ostajemo jedina brana i nepremostiva i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga koje naše društvo žele vratiti nazad'', kazao je. ''U zadnjih godinu dana obrušili su se na nas nesmiljenom žestinom, na tu tvrđavu koju ne mogu srušiti, plasirajući laži i spinove, pokušavajući napraviti nered u SDP-u'', istaknuo je, dodavši da bi ''oni najrađe da nas nema''.

No, nastavio je, ''naša im je poruka – mi smo tu, nećemo odustati, nikada jači i nikada odlučniji da radimo, gradimo, jačamo, idemo naprijed za bolju i sretniju Hrvatsku'', naglasivši da je SDP pokazao spremnost na rad, predanost, dosljednost, odlučnost, principijelnost i hrabrost ''da se uvijek ustanemo i nikad ne odustanemo, zajedno naprijed za Hrvatsku''.

Tvrdi da je uspio okupiti čitavu opoziciju


Bernardić je rezimirao i godinu na odlasku, rekavši da je SDP počeo okupljati stranke na ljevici, otvorio dijalog sa sindikatima i civilnim društvom i uspio okupiti čitavu opoziciju na rasvjetljavanju istine o Agrokoru te u saboru predložiti više od 20 reformskih zakonskih prijedloga.

Najavio je izradu novog stranačkog Statuta i programa, a očekuje se da će Glavni odbor otvoriti i raspravu o previranjima u nekim lokalnim organizacijama poput onih u Vukovaru i Splitu nakon izbora novih čelnika Željka Sabe i Gorana Kotura, u koje će se, odlučilo je u četvrtak Predsjedništvo, uputiti timovi iz vrha stranke kako bi pokušali primiriti nezadovoljstva.

 OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR
OSTALE VIJESTI
Poslanici iz SDA ne dolaze na sjednicu: Hitna sjednica Predstavničkog doma o Izetbegovićevim izjavama

Neplaćanje noćnog rada jedan je od razloga: Štrajk upozorenja radnika Međunarodne zračne luke Mostar

Bez reakcije nadležnih: Sve više migranata u Velikoj Kladuši, građani donose hranu

Već mjesec dana traju protesti zbog propisa upisa: Policija evakuisala pariski univerzitet

Telefonski razgovor dva predsjednika: Trump pozvao Putina u Bijelu kuću

Procjenjuje se da će biti pogođeno oko 10.000 ljudi: Evakuacija u Berlinu zbog demontiranja bombe iz Drugog svetskog rata

U austrijskom gradu Salzburgu: U sudaru vozova na željezničkoj stanici povrijeđene 54 osobe

Devet otkrića koje ni arheolozi ne mogu objasniti: Arheološke misterije koje su zbunile naučnike
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Kurdi u Siriji uhvatili džihadista povezanog s napadom na blizance 2001.
Objavljeno prije sat vremena
Rumunjska premješta svoje veleposlanstvo u Jeruzalem
Objavljeno prije sat vremena
ŽELJEZNIČKA NESREĆA U SALZBURGU Najmanje 50 ozlijeđenih
Objavljeno prije 2 sata
Bivši gradonačelnik New Yorka Giuliani u odvjetničkom timu Donalda Trumpa
Objavljeno prije 2 sata
VIDEO Ovaj čovjek tvrdi: Ja sam proizveo otrov koji su dali Skripalu i njegovoj kćeri
Objavljeno prije 3 sata
Bloomberg: Trumpu su tužitelji rekli da on nije meta istrage o Rusiji