TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

*
Bernardića je malo ponijelo: "SDP je nikad jači, ostajemo nesavladiva tvrđava"

Bernardića je malo ponijelo: "SDP je nikad jači, ostajemo nesavladiva tvrđava"


Foto: Pixsell/Marko Lukunić

DAVOR BERNARDIĆ, šef glavne oporbene stranke koju već mjesecima razdiru unutarnji problemi, poručio je kako SDP nikad nije bio jači. Tu poruku uputio je na sjednici Glavnog odbora stranke, koja je održana u subotu.

Bernardić je tako rekao da SDP ostaje jedina brana i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga te poručio da cijela vlada treba otići, ponajprije zbog Agrokora, ali i Ine i niza drugih afera poput, nabrojao je, plagijatorstva, sukoba interesa, odnosa prema ustaškom pozdravu Za dom spremni i neratifikacije Istanbulske konvencije.

"Maske su pale"


Ocijenio je, osvrćući se na politička događanja na kraju godine, da su maske pale, da je postalo jasno tko je tko nakon što se dogodila sramotna koalicija sklopljena na laži i političkoj korupciji radi vlasti pod svaku cijenu. To je koalicija bez reformi, bez ideja, ali i bez političke hrabrosti da provede promjene u Hrvatskoj koje su neophodne, istaknuo je.

Da bi Hrvatska opet postala ugodno mjesto za život i budućnost djece, moramo povećati plaće, ponajprije minimalne, destimulirati ugovore na određeno vrijeme i stimulirati ugovore na određeno kako bi ljudi imali sigurnost radnog mjesta te potaknuti zapošljavanje mladih, kazao je Bernardić.

SDP je uvijek u ključnim trenucima mijenjao Hrvatsku, istaknuo je, dodavši da Hrvatska mora biti zemlja za sve, a ne samo za odabrane i privilegirane. To mora biti zemlja u kojoj će moći studirati sva djeca, a ne samo ona imućnih, i čiji roditelji nikada dulje čekaju u redu za zdravstveni pregled jer su dugovi u zdravstvu u zadnje dvije godine eksplodirali, a liste čekanja su nikada duže, kazao je.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Upozorio je kako se novim ''PR-zakonom'' o minimalnoj plaći zdravstvu uzima dodatnih 250 milijuna kuna, a nagrađuju se oslobođenjem od doprinosa oni koji su isplaćivali crkavicu, dok se kažnjavaju oni koji su isplaćivali veće plaće.

Bernardić je podsjetio i na SDP-ov prijedlog zakona o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulske konvencije koji, kaže, u Hrvatskoj mora osigurati borbu protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama, protiv svakog oblika diskriminacije. To nije stvar rodne ideologije nego civilizacijskog dosega jer Hrvatska mora ići naprijed, ustvrdio je čelnik SDP-a.

"Ostajemo jedina brana i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga"


''Stajali smo na braniku osobnih sloboda, osuđivali smo nasilje, davali smo podršku LGBT zajednici, odlučno smo stali u obranu socijaldemokracije i antifašizma kao tekovine moderne, demokratske, slobodne Europe'', poručio je Bernardić. ''Ostajemo jedina brana i nepremostiva i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga koje naše društvo žele vratiti nazad'', kazao je. ''U zadnjih godinu dana obrušili su se na nas nesmiljenom žestinom, na tu tvrđavu koju ne mogu srušiti, plasirajući laži i spinove, pokušavajući napraviti nered u SDP-u'', istaknuo je, dodavši da bi ''oni najrađe da nas nema''.

No, nastavio je, ''naša im je poruka – mi smo tu, nećemo odustati, nikada jači i nikada odlučniji da radimo, gradimo, jačamo, idemo naprijed za bolju i sretniju Hrvatsku'', naglasivši da je SDP pokazao spremnost na rad, predanost, dosljednost, odlučnost, principijelnost i hrabrost ''da se uvijek ustanemo i nikad ne odustanemo, zajedno naprijed za Hrvatsku''.

Tvrdi da je uspio okupiti čitavu opoziciju


Bernardić je rezimirao i godinu na odlasku, rekavši da je SDP počeo okupljati stranke na ljevici, otvorio dijalog sa sindikatima i civilnim društvom i uspio okupiti čitavu opoziciju na rasvjetljavanju istine o Agrokoru te u saboru predložiti više od 20 reformskih zakonskih prijedloga.

Najavio je izradu novog stranačkog Statuta i programa, a očekuje se da će Glavni odbor otvoriti i raspravu o previranjima u nekim lokalnim organizacijama poput onih u Vukovaru i Splitu nakon izbora novih čelnika Željka Sabe i Gorana Kotura, u koje će se, odlučilo je u četvrtak Predsjedništvo, uputiti timovi iz vrha stranke kako bi pokušali primiriti nezadovoljstva.

1
OBNOVI SADRŽAJ

INDEX.HR

OSTALE VIJESTI
VIDEO: U Žepču upozorila na problem odlaska mladih: Grabar-Kitarović nenajavljeno u Ahmićima i Križančevom Selu

VIDEO: Mijenja li se politika Hrvatske prema BiH?: Analitičari o posjeti hrvatske predsjednice Bosni i Hercegovini

VIDEO: Žrtve podijeljene, osude i pravdanja - nije bila spremna: Burne reakcije na izjavu Munire Subašić o Ahmićima

VIDEO: Strukovni sindikat najavio štrajk za 23. siječnja: Sindikat doktora dao rok Vladi HNK-a za početak pregovora

VIDEO: Mjesto za druženje osoba treće životne dobi: Centar za zdravo starenje obilježio drugu godišnjicu postojanja

Svijet se rapidno zagrijava: UN: Tri posljednje godine najtoplije ikad

VIDEO: Oštre reakcije iz Moskve: Ukrajina usvojila zakon o reintegraciji Donjecka i Luganska

Tillerson: Trump ne želi napraviti grešku kao s Irakom: SAD planiraju neograničeno vojno prisustvo u Siriji

VIDEO: Generalni sekretar Alijanse u posjeti Makedoniji: Stoltenberg: Vrata NATO-a otvorena za nove zemlje članice

VIDEO: Autor prof. dr. Dalibor Ballian: Ljepota i osobitosti bh. planina u knjizi \'Zemlja planina\'
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 8 sati
OLUJA FRIEDERIKE Na sjeveru Europe osmero mrtvih, kaos u prometu, orkanski vjetar nosi kamione, krovove...
Objavljeno prije 9 sati
Meksiko odgovorio Trumpu: "Nećemo plaćati izgradnju zida"
Objavljeno prije 9 sati
AFP se raspisao o obnovi Titove jahte, a osvrnuli su se i na "sve ekstremnije konzervativce" u Hrvatskoj
Objavljeno prije 9 sati
VIDEO Policajka pala s konja, Papa zaustavio papamobil kako bi je utješio
četvrtak, 18.1.2018. 20:35
VIDEO Kriza u Cape Townu: "Zalihe vode presušit će za 90 dana"
četvrtak, 18.1.2018. 19:39
Dramatično upozorenje UN-a: "Zadnje tri godine bile su najtoplije u povijesti, ali to je tek početak"