TUZLARIJE - VIJESTI

17.11.2005.
Načelnik Imamović upriličio prijem za tuzlanske ljekare
Načelnik Imamović i predsjedavajuća Opštinskog vijeća Tuzla, Nada Mladina, danas su upriličili prijem za ekipu ljekara UKC-a Tuzla, koji su boravili u humanitarnoj misiji u Pakistanu.

Ljekari iz Tuzle bili su prvi tim koji je iz BiH otputovao da pomogne i pruži medicinsku pomoć nastradalima u zemljotresu u Pakistanu.Tim ljekara, na današenjem prijemu, predvodio je prof.dr. Osman Sinanović koji je s ponosom prenio utiske o dvadesetodnevnom boravku u Pakistanu. Zadovoljni smo što smo pomogli, obavili smo preko tri hiljade intervencija na povrijeđenima nastradalim u zemljotresu - kazao je dr.Sinanović.Predsjedavajuća Opštinskog vijeća Tuzla, Nada Mladina, izrazila je zahvalnost ljekarima i kazala da su postigli ogroman uspjeh na polju humanosti. Ovaj odlazak u Pakistan predstavlja i značajan politički čin, jer nismo zaboravili one koji su nama pomagali za vrijeme rata u našoj zemlji.

Načelnik Tuzle, Jasmin Imamović, se zahvalio našim ljekarima i kazao da su oni svjetlost Europe, BiH i Tuzle.

- "Upućujem vam iskrene čestitke u ime građana Tuzle na dostojnom predstavljanju BiH i našeg grada u Pakistanu. Ovo je izuzetan humani čin i jedna od najboljih vijesti u posljednje vrijeme". Imamović je predložio da se timu ljekara koji su boravili u Pakistanu uruče plakete sa zlatnim grbom grada Tuzle.

Na današnjem prijemu iznijeta je ideja da se na nivou države oformi tim koji bi pomagao u hitnim slučajevima.


(t.z.)