TUZLARIJE - VIJESTI

27.12.2005.
Prijem za najbolje učenike srednjih škola
Nakon osnovaca načelnik Tuzle, Jasmin Imamović, primio je i najbolje učenike srednjih škola. Učenici su se predstavili načelniku i zahvalili na poklonjenoj knjizi.
Načelnik Imamović je upoznao srednjoškolce sa nekim planovima vezanim za razvoj grada, te naglasio značaj razvoja fine hemijske industrije i izrazio nadu da će neko od prisutne djece upisati faklutet nakon kojeg će moći raditi na razvoju našeg grada u tom prvacu.

Svojim odgovorima učenici su pokazali, ne samo da su već razmišljali o svojoj budućnosti, nego da imaju i jasne ciljeve vezane za upis fakulteta. Tako su načelnik i njegovi saradnici mogli ćuti šta planiraju budući arhitekti, inžinjeri, pravnici...

Najbolji učenik Srednje Muzičke škole, talentovani gitarista Sanel Redžić, kao stipendista Općine Tuzle smatra da se grad Tuzla dovoljno brine o nadprosječnoj djeci ali da on na svoju žalost neće moći nastaviti školovanje u BiH iz prostog razloga jer nemamo odgovarajuću akademiju za gitaru. Svoje školovanje vjerovatno nastavlja u Njemačkoj a da li će se i vratiti ostaje da vidimo.
S.M.