TUZLARIJE - VIJESTI

29.07.2016.
Danas u Kući plamena mira
Gradonačelnik posjetio učesnike 4. Ethno festivala u Tuzli
Tuzlarije


U Tuzli se, u Kući Plamena mira, u periodu od 25. do 31. jula 2016. godine održava četvrti Ethno festival, u organizaciji Udruženja „akustikUm“ Tuzla, orkestra Balsika i UG „Kuća plamena mira“. Ethno festival promoviše tradicionalnu muziku iz cijelog svijeta i u njemu učestvuje više od stotinu mladih muzičara iz Evrope i svih balkanskih zemalja.

Gradonačelnik Grada Tuzla, Jasmin Imamović, posjetio je danas, 29. 07. 2016. godine, Kuću Plamena mira na Slanoj Banji, u kojoj se odvijala jedna od radionica učesnika Ethno festivala.

Tuzlarije


Gradonačelnik se ovom prilikom obratio organizatorima i gostima riječima dobrodošlice i zahvalio im se što su dolaskom u Tuzlu, svojim različitostima dodatno obogatili naš grad i ujedno mu poklonili snagu svoga duha. Dodao je, da se u njihovom izvođenju može osjetiti harmonija među razlikama, jer iako govore različitim jezicima i dolaze iz oko petnaest različitih zemalja, koriste zajedničko pismo, a to su note.

„Baš kao što vaši različiti muzički instrumenti u zajedničkom izvođenju zvuče skladno, isto tako i različitosti, koje donosite iz svojih zemalja, stvaraju harmoniju i čine svijet boljim, a to je nešto što svi zajedno trebamo njegovati i podržavati“ rekao je gradonačelnik Imamović u svom obraćanju mladim muzičarima.

Gradonačelnik je, također, kazao da je siguran da će večeras u 20.30 na Trgu slobode, građani i gosti Tuzle uživati u završnom koncertu „Ethno festivala“, koji se odvija u okviru programa „Ljeto u Tuzli 2016“.

Priredio(la): Grad Tuzla