TUZLARIJE - VIJESTI

04.08.2016.
Između Grada Tuzla i firme „TIM GRADNJA“ doo Tuzla
Potpisan ugovor o prodaji zemljišta za izgradnju stambeno-polsovnog objekta u naselju Stupine
Danas je potpisan ugovor između Grada Tuzla i firme „TIM GRADNJA“ doo Tuzla, o prodaji parcela u vlasništvu Grada Tuzla, ukupne površine od 957 m˛, a radi formiranja građevinske parcele za izgradnju stambeno- poslovnog objekta „Blok I“ na lokalitetu „Stupine Ušće“ u Tuzli.

Tuzlarije


Riječ je o parcelama koje su vlasništvo Grada, ukupne površine 957 m˛, a za koje će kupac – firma “TIM GRADNJA” doo Tuzla, Odlukom Gradskog vijeća Tuzla od 14.07.2016. godine, u Budžet Grada Tuzla u roku od 15 dana od dana potpisivanja ovog ugovora uplatiti utvrđenu kupoprodajnu cijenu u iznosu od 200.970, 00 KM, dok će na osnovu pripadajućih naknada – renti za gradsko građevinsko zemljište, u Budžet Grada Tuzla biti uplaćeno još oko 800.000, 00 KM.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović kazao je za medije da je ovo veoma lijepa vijest za građane Tuzle, jer se radi o važnom ugovoru za budućnost grada Tuzla i vrlo vrijednoj investiciji u iznosu od oko 20 miliona KM. Dodao je da će tokom izgradnje ovog stambeno – poslovnog objekta biti angažovani ne samo građevinski radnici, nego minimalno još oko 50 srednjih i malih preduzeća, te oko 2000 radnika različitih struka, što će imati pozitivan efekat na očuvanje postojećih radnih mjesta, te na povećanje stope zaposlenosti, kao jednog od glavnih prioriteta za razvoj grada. Nadalje, naglasio je da će sredstva od poreza na promet od prodaje nekretnina nakon završetka izgradnje objekta biti usmjerena u Budžet Grada Tuzla. Gradonačelnik je također istakao da je dugoročna politika Grada Tuzla neprekidan rad na urbanističkoj i prostornoj regulativi i rješavanju imovinsko – pravnih pitanja, kako bi imali pripremljene lokacije za investitore. „Nema razvoja bez ekspanzije gradnje i kontinuiranog rada na izradi regulacionih planova, kako bi grad bio spreman za nove investitore, a jedna veća investicija i zadovoljni investitori privući će drugu investiciju“, zaključio je gradonačenik, te dodao da će sresdtva od milion maraka, koliko će u Budžet Grada Tuzla biti uplaćeno po osnovu ovog ugovora, biti usmjerena za gradnju istočne tribine stadiona „Tušanj“.

Direktor firme „TIM GRADNJA“ doo Tuzla, Latif Mešić, kazao je da je riječ o projektu koji je jako bitan za grad Tuzlu i BiH, iz razloga što će biti kreirana nova radna mjesta, u toku same izgradnje objekta, kao i radna mjesta koja se odnose na opsluživanje objekta nakon njegove izgradnje.

Nakon potpisivanja ugovora uslijediti će izrada idejnog i glavnog projekta i pribavljanje građevinske dozvole, nakon čega će započeti radovi na izgradnji objekta.

Priredio(la): Gradska uprava