TUZLARIJE - VIJESTI

02.09.2016.
Održan drugi radni sastanak sa predstavnicima omladinskih udruženja
U prostorijama Gradske uprave Tuzla, danas je održan drugi radni sastanak sa predstavnicima omladinskih udruženja upisanih u spisak omladinskih udruženja sa područja Grada Tuzla, koji će učestvovati u procesu istraživanja položaja mladih na području Grada Tuzla a koji je sastavni dio procesa izrade Strategije prema mladima.

Tuzlarije


Ovaj sastanak je nastavak niza aktivnosti koji je Grad Tuzla preduzeo u cilju poboljšanja položaja mladih u gradu Tuzla. Objavljen je stalni javni poziv omladinskim udruženjima za upis u spisak omladinskih udruženja Grada Tuzla, na koji se do sada prijavilo 6 udruženja i koji direktno učestvuju u prikupljanju primarnih podataka anketiranjem mladih od 15 do 30 godina.

Omladinska udruženja koja su do sada upisana u spisak su Omladinski pokret Revolt, KUD “Pasci”, Organizacija za djecu i mlade “Osmijeh za Osmijeh”, Udruženje “Mladi Tuzle”, Pozorište mladih Tuzla i Udruženje građana “Multi”.

Nakon zatvaranja ovog Javnog poziva pristupiće se formiranju Vijeća mladih grada Tuzla. Donesena je Odluka Gradonačelnika o pristupanju izradi Strategije prema mladima. Partner u procesu je i Fondacija tuzlanske zajednice koja će voditi Istraživanje položaja mladih na području Grada Tuzle kao i samu izradu Strategije prema mladima u saradnji sa imenovanim koordinacionim tijelom. Jedna od budućih aktivnosti je Javni poziv za raspodjelu sredstava iz granta za projekte za mlade.

Javni poziv će biti objavljen na službenoj stranici Grada Tuzla u oktobru 2016. godine, a mogu se prijaviti omladinska udruženja sa područja Grada Tuzla.

Priredio(la): Gradska uprava