TUZLARIJE - VIJESTI

03.09.2016.
Gradonačelnik Tuzle primio delegaciju bivših članova Švicarskog bataljona u Tuzli
Tuzlarije


Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, u prostorijama Gradske uprave, primio je delegaciju bivših članova Švicarskog bataljona u Sarajevu (sa ispostavom i u Tuzli) koji je tokom 1995/1996. godine pružao logističku podršku OSCE misiji (lijekovi, pošta, prevoz), koji su željeli vidjeti kako se razvija grad, u kojem su živjeli i radili neko vrijeme, prije 20 godina.

Tokom sastanka, gosti iz Švicarske gradonačeliku Imamoviću prenijeli su utiske o razvoju Tuzle, prije svega iz oblasti poduzetništva i turizma, ali i iz oblasti očuvanja kulturno istorijskog naslijeđa i očuvanja multikulturalnosti. Pored toga interesovali su se o budućim pravcima razvoja grada.

Tuzlarije


U ime građana, gradonačelnik Imamović, uputio je riječi zahvalnosti bivšim pripadnicima Švicarskog bataljona za njihovu pomoć i podršku koju su pružali građanima BiH i Tuzle, kada je bila najpotrebnija. Pored toga, gradonačelnik je izrazio zahvalnost švicarskoj Vladi za podršku u brojnim razvojnim projektima koji su do sada realizovani na području grada Tuzla, te predstavio neke od pravaca razvoja iz Strategije razvoja Tuzle do 2026. godine, naglasivši da je povećanje zaposlenosti glavni prioritet, te da će u tom pravcu uslijediti i reorganizacija gradske administracije u cilju još značajnije podrške poslovnom sektoru i još boljem poslovnom okruženju. Radovi koji se vrše na infrastrukturi su u cilju udobnijeg života građana, ali i sa ciljem povoljnijeg poslovnog okruženja za investitore.

Priredio(la): Grad Tuzla