TUZLARIJE - VIJESTI

19.09.2016.
Grad Tuzla izdvojio pola miliona maraka za obnavljanje Službe hitne pomoći
Nakon renoviranja i adaptacije prostorija, danas je upriličena svečana ceremonija otvorenja Službe hitne medicinske pomoći, Doma zdravlja Tuzla. Sredstva za obnovu u iznosu od oko 500.000 konvertibilnih maraka obezbjeđena su iz Budžeta Grada Tuzla.

Tuzlarije


„Ovaj grad je svojevremeno bio osnivač i Doma zdravlja i Kliničkog centra, ali je Tuzlanski kanton preuzeo upravljanje UKC-om, a mi nastojimo i dalje da Dom zdravlja Tuzla bude najbolji u BiH.

Tuzlarije


Pojavila se potreba za adaptacijom prostorija Hitne pomoći i mi smo za te potrebe izdvojili oko 500.000 konvertibilnih maraka iz Budžeta Grada Tuzla. Sada imamo najbolju Hitnu pomoć u Bosni i Hercegovini i građani Tuzle će imati najbolju uslugu oive vrste. Naredni korak su liftovi u Domu zdravlja i ono što sam posebno zahtijevao od direktora i uprave, je da nema drugog kriterija u poslu, kad su u pitanju liječnici, medicinske sestre i tehničari, od kriterija znanja i poštenja. Ti se kriteriji ne smiju poremetiti“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

TuzlarijeU obnovljenim i adaptiranim prostorijama Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, smještene su dvije ordinacije, soba za reanimaciju, opservacija, stomatološki blok, te zaseban pedijatrijski blok.

Priredio(la): Gradska uprava