TUZLARIJE - VIJESTI

24.09.2016.
Otvorena ambulanta opće-porodične medicine u JU Dom penzionera Tuzla
Tuzlarije


U Tuzli je danas upriličeno svečano otvaranje ambulante opće-porodične medicine u JU Dom penzionera Tuzla. Ambulantu je svečano otvorio Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, a skupu su se obratili i Mirsad Bakalović, direktor JU Dom penzionera Tuzla, te Suad Bijedić, direktor JZNU Dom zdravlja Tuzla.

Tuzlarije


- Ovo je 25 ambulanta na području grada, izvan prostorija Doma zdravlja Tuzla. Namijenjena je mjesnim zajednicama Kula i Jala. Nema razloga da idu, pogotovo starije osobe i da prelaze ovu saobraćajnicu, do Doma zdravlja Tuzla, evo ovde im je to blizu. Ambulanta se odnosi i na korisnike JU Dom penzionera Tuzla. Ovo je dio naše ukupne politike prema starijim osobama. Mi već tri godine, jedini u BiH, osim nas u bivšoj Jugoslaviji to radi samo još Sombor, dajemo kućnu njegu starijim i iznemoglim osobama. I sada širimo tu lepezu. Radeći ove tri godine vidjeli smo da postoje i neke druge usluge koje su potrebne starijijim i iznemoglim osobama, osim tuđe njege. Ovo je dio te ukupne brige, jer će ova ambulanta dobro doći starijima u ovim mjesnim zajednicama, ali dobro doći i svima. Da ovdje budu njihovi kartoni, decentralizacija. Neki govore da treba praviti još jedan Dom zdravlja, a već imamo 25 ambulanti pri Domu zdravlja širom Tuzle. Ovo je važan korak da se Dom zdravlja primakne pacijentima, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tuzlarije


Otvaranjem ambulante stvaraju se uslovi da korisnici Doma penzionera Tuzla dobijaju i usluge primarne zdravstvene zaštite. Takođe, ambulanta je dostupna i građanima mjesnih zajednica Kula i Jala, uspostavljena je u saradnji sa Javnom zdravstveno – naučnom ustanovom Dom zdravlja Tuzla, a sredstva je obezbijedio Grad Tuzla.

Tuzlarije


Ambulanta je smještena u zapadnom krilu Doma penzionera Tuzla.

Priredio(la): Grad Tuzla