TUZLARIJE - VIJESTI

17.11.2016.
Grad Tuzla finansirao nabavku i podjelu sadnica maline, kupine i aronije
Tuzlarije


Danas je u krugu Udruženja BOSPER u Tuzli (Staklenik kod TE Tuzla) izvršena isporuka sadnica maline, kupine i aronije za 19 korisnika, koji participiraju u projektu "Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla".

Tuzlarije


Nabavku sadnica voća finansirao je Grad Tuzla, a korisnici pripremu zemljišta i druge agrotehničke mjere vezane za sadnju i njegu. Nakon preuzimanja sadnica i materijala održan je i seminar za korisnike koji će do kraja ove godine podići zasade maline na području grada Tuzla.

Tuzlarije


Prednost pri učešću u navedeni projekat data je osobama koje prvi puta uspostavljaju proizvodnju, a koje su zadovoljile sve propisane kriterije koje se odnose na postojanje uslova za bavljenjem ovom vrstom proizvodnje voća, te nezaposlenim osobama.

Tuzlarije


Cilj projekta projektu "Razvoj ruralne ekonomije sa fokusom na poljoprivrednu proizvodnju na području grada Tuzla" je doprinos povećanju kapaciteta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje na području grada Tuzla, u funkciji povećanja proizvodnje hrane, te stvaranje novih prihoda.

Priredio(la): Grad Tuzla