TUZLARIJE - VIJESTI

28.12.2016.
Gradonačelnik i Grad Tuzla i ove godine obradovali mališane paketićima
Grad Tuzla je i ove godine obezbijedio podjelu 1700 novogodišnjih dječijih paketića, učenicima i štićenicima ustanova i djeci sa posebnim potrebama. Tim povodom, već šesnaestu godinu za redom, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, sa saradnicima, pred novogodišnje praznike posjetio je Kliniku za dječije bolesti, Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centar “Koraci nade” i Dom za djecu bez roditeljskog staranja, kako bi najmlađim korisnicima uručio novogodišnje paketiće i zaželio sretnu i uspješnu Novu godinu.

Tuzlarije


TuzlarijeTuzlarije


“Već šesnaestu godinu, mi za 1. maj pozivamo na druženje djecu u krug Panonike, a za Novu godinu nastojimo obradovati djecu novogodišnjim paketićima. Neke ustanove i udruženja posjetimo i podijelimo sa njima radost praznika. Jutros smo bili u Klinici za dječije bolesti, I posjetili djecu koja nemaju priliku radovati se praznicima, jer su u bolnici i tamo će provesti i Novu godinu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Zatim smo posjetili Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, obradovali smo djecu, a i oni su obradovali nas lijepim programom. Važno je da su ta djeca sretna. Posjetili smo zatim Centar “Koraci nade” i sada Dom za djecu bez roditeljskog staranja. Treba obratiti pažnju na one koji zaslužuju posebnu pažnju. Eto, mi to radimo to već šesnaestu godinu, svaki puta oko Nove godine i oko 1. maja”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Podjelu novogodišnjih paketića za Grad Tuzla je obezbijedio za djecu: Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli, UG “Majke hendikepirane djece” u Tuzli, JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Tuzli, UG “Koraci nade” u Tuzli, Organizacija RVI Tuzla, Narodna kuhinja u Tuzli, Udruženje građana oštećenog vida u Tuzli, URODIOL Tuzla, UG “Korak po korak” Tuzla, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Klinika za dječije bolesti u Tuzli, UGPD “Svjetlost” Tuzla, Klub specijalnih sportova, JU Centar za socijalni rad Tuzla (djeca u porodici primaoca stalne socijalne pomoći) Tuzla, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja ”Pipol” Tuzla, Udruženja “Stećak” Tuzla, Udruženja “Maloljetni borac ARBIH”, Udruženja roditelja djece osoba sa autizmom URDOSA Tuzla, Udruženja roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju “Malo srce” .

Priredio(la): Gradska uprava