TUZLARIJE - VIJESTI

05.08.2016.
Održan Kolegij gradonačelnika Tuzle
Završeni brojni projekti vodosnabdijevanja, cestovne infrastrukture i toplifikacije
Zbog onih koji često kritikuju rad Gradske uprave, te spominju da se ništa ne ulaže u prigradske mjesne zajednice na danas održanoj Kolegiju gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića detaljno su prezentirani svi projekti komunalne infrastrukture koji se rade ili su urađeni od 1.januara 2015. godine do 30.juna 2016. godine te za period građevinske sezone u 2016. godini. Kako je naglasio Imamović u borbi za istinu treba nastupati argumentovano.

Tuzlarije


Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica pripremila je informacije o raznim projektima u formi tabelarnog pregleda po oblastima, sa naznačenim nazivima projekata, vrijednostima, kao u fazi u kojoj se trenutno nalaze.

Izgradnja sistema vodosnabdijevanja naselja Hukići, Galešići i Momanovo u MZ Slavinovići, sistema vodosnabdijevanja II visinske zone dijela naselja “Kozlovac II” i naselja Dolovi, zatim u naselju Trakilovići i naselju Križani u ukupnoj vrijednosti od 814.673, 34 KM za dužinu mreže od 18.525 m.

Kada je u pitanju cestovna infrastruktura naveden je 21 projekat u mjesnim zajednicama Husino, Šički Brod, Bukinje, Breške, Dobrnja, Grabovica, Husino, Kreka, Ljubače, Mosnik, Par Selo, Simin Han, Slavinovići, Stari Grad, Tušanj, Kiseljak, Kreka, Gornja Tuzla, Bukinje i Ljepunice ukupne vrijednosti 14.492.779, 59 KM.

Kada je u pitanju građevisnka sezona u 2016. godini, navedeni su projekti vodosnabdijevanja koji se tiču izvođenja radova na pupnoj stanici i rezevoaru na Kozlovcu, zatim nabavka materijala za rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Aleja Alije Izetbegovića, ZAVNOBiH -a, Vukovarska i Albina i Franje Herljivića te izgradnja sistema vodonsabdijevanja u naselju Gornja Lipnica.

Navedeno je 36 projekata cestovne infrastukture u mjesnim zajednicam Ši Selo, Mramor, Kreka, Dokanj, Lipnica, Slatina, Donja Obodnica, Grabovica, Kreka, Ljubače, Simin Han, Solana, Šički Brod, Tušanj u ukupnoj vrijednosti od 5.820.308, 75 KM zatim 6 projekata toplifikacije u mjesnim zajednicama Kreka, Jala, Solana i Batva ukupne vrijednosti 2.000.477, 23 KM.

Navedeno je i 19 projekata rasvjete u mjesnim zajednicama Brčanska Malta, Gornja Tuzla, Simin Han, Gornja Obodnica, Bukinje, Dobrnja, Slavinovići, Ljubače, Dokanj, Srednja Lipnica, Tušanj ukupne vrijednosti 157.495.55 KM.

Za one koje zanima o kakvim projektima je riječ te u kojoj su fazi izgradnje, detaljne informacije mogu pogledati na zvaničnoj web stranici Grada Tuzle (tuzla.ba).

S.M.