TUZLARIJE - VIJESTI

03.10.2016.
˝Centralno grijanje˝ - obavještenje
Početak tehnološke probe sistema daljinskog grijanja
TuzlarijePreduzeće "Centralno grijanje" d.d. Tuzla obavještava da je sa 02.10.2016. godine izvršilo sve pripremne radnje za početak sezone grijanja 2016/2017. Svi objekti priključeni na sistem daljinskog grijanja su pripremljeni za početak sezone, urađeno je ispitivanje instalacija sistema, te sa Termoelektranom "Tuzla" Tuzla završene sve aktivnosti oko preuzimanja i isporuke toplinske energije korisnicima usluga poduzeća "Centralno grijanje" d.d. Tuzla.

Na osnovu zaključaka kolegija Gradonačelnika Grada Tuzla i odluke Uprave poduzeća, "Centralno grijanje" d.d. Tuzla 03.10.2016. godine kreće sa tehnološkom probom sistema i isporukom toplinske energije iz Termoelektrane "Tuzla" Tuzla građanima, javnim i obrazovnim ustanovama te privrednim subjektima, korisnicima usluga sistema daljinskog grijanja.

U sklopu tehnološke probe sistema će se vršiti posljednja ispitivanja i mjerenja prije zvaničnog početka sezone grijanja 2016/2017. U toku tehnološke probe će doći i do određene isporuke toplinske energije u objekte priključene na sistem.

U jedan manji broj objekata nije krenula isporuka toplinske energije u kućnu instalaciju grijanja zbog otvorenih naloga od strane upravitelja objekata i etažnih vlasnika u cilju zamjene ventila i manjih intervencija na kućnoj instalaciji grijanja. Ovom prilikom još jednom pozivamo sve upravitelje i etažne vlasnike da u toku ove sedmice završe sve planirane i potrebne radove na kućnoj instalaciji grijanja jer nakon zvaničnog početka sezone grijanja 2016/2017 neće biti dozvoljeni radovi na kućnoj instalaciji grijanja osim u slučaju hitnih intervencija.

Ekipe poduzeća "Centralno grijanje" d.d. Tuzla i danas rade na provjeri sistema te vrše dopunjavanje objekata.

"Centralno grijanje" d.d. Tuzla moli sve građane za razumijevanje i strpljenje tokom izvođenja svih aktivnosti kako bi se svi planirani radovi završili a poduzeće "Centralno grijanje" d.d. spremno dočekalo predstojeću sezonu grijanja 2016/2017.