TUZLARIJE - VIJESTI

23.06.2016.
Za nesebičnu pomoć u organizaciji obilježavanja Dana zlatnih ljiljana
Gradonačelniku Imamoviću uručena Zlatna plaketa sa ljiljanom
Devetog maja ove godine u Tuzli je organizovana veličanstvena proslava Dana zlatnih ljiljana. Stigli su brojni gosti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji su sudjelovali u cjelodnevnom programu posvećenom ljudima koji su u najtežim vremenima pokazali hrabrost i nesebičnost.

Tuzlarije


Jedan od onih koji su pomogli u organizaciji je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Članovi Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona, odlučili su da za nesebično zalaganje i pomoć u organizaciji, Imamoviću uruče Zlatnu plaketu sa ljiljanom.

Delegacija, u kojoj su bili predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK Edin Hadžimuhamedović, predsjednik Skupštine DNRP Šemsudin Muminović, tehnički sekretar Saveza DNRP Miralem Okanović i Salko Mehmedović, predsjednik Udruženja građana DNRP "Zlatni ljiljan", danas su posjetili gradonačelnika te mu uručili Plaketu koju je gradonačelnik odmah stavio na posebno mjesto u kabinetu za prijeme.

Tuzlarije

Imamović se zahvalio te čestitao Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja na organizaciji proslave i radu Udruženja, te im se zahvalio što su odbranili grad i zemlju.

- Zahvaljujem se svemu što su uradili u odbrambenom, oslobodilačkom ratu (92 -95), zahvaljujem se prije svega jer su kao svoj dan odabrali planetarno važan datum, 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope. Pokazalo se da uvijek postoji fažizam kao jedna vječita opasnost, a da je Armija BiH i prva vojna sila koja se suprotstavila novom fašizmu u Evrop. Zahvaljujem se na savršenoj organizaciji prijema velikog broja ljudi, hvala na onome što su uradili braneći nas od agresije kao i svemu što su govorili nakon rata, antifašizmu, cjelovitnosti BiH, visoko moralnom držanju koje pokazuje da oni koji su najhrabriji nemaju samo vrlinu hrabrosti nego i pameti i nesebičnosti. Učinili su mi veliku čast, ugodno su me iznenadili, kazao je gradonačelnik Imamović

Tuzlarije


Predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja TK Edin Hadžimuhamedović rekao je da su ljudima koji su im pomogli uručili zahvalnice i plakete te se svima zahvalio.

- Upravni odbor Saveza je donio odluku da se ličnostima koje su nam pomogle kako u organizaciji proslave Dana zlatnih ljiljana, tako i u radu Saveza, dodjele zahvalnice i plakete Admiri Atić Tupković, Enesu Bajriću, gradonačelniku Tuzle, ministru za boračka pitanja Faruku Skopljaku i premijeru TK Begi Gutiću.

Inače, Tuzla je jedini grad u našoj zemlji koji ima spomen obilježje posvećeno dobitnicima najvećih ratnih priznanja, na kojima se uklesana imena devet heroja iz minulog rata.

S.M.