TUZLARIJE - VIJESTI

18.07.2016.
Svečanost u Dobrnji:
Zajedničkim sredstvima saniran most i lokalni put
U tuzlanskoj Mjesnoj zajednici Dobrnja danas je upriličena svečanost u povodu završetka radova na rekonstrukciji mosta i lokalnog puta u mjestu Mazići (Polja).

Ukupna vrijednost radova iznosi 150.000.00 KM od čega je 108.000 utrošeno na asfaltiranje puta u dužini od 637, 00 m, širine 3, 00 m, dok je više od 40.000KM iskorišteno za rekonstrukciju mosta koji je u poplavama 2014. godine pretrpio velika oštećenja.

Svečanu vrpcu na mostu su presjekli najmlađi mještani Dobrnje i gradonačelnik Jasmin Imamović.

Tuzlarije


Hazrudin Kišić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Dobrnja o projektu:


Gradonačelnik Imamović je rekao da je ovo lijepa vijest za jednu prigradsku mjesnu zajednicu.

- S ovim projektom riješili smo problem koji je ovo područje zadesio 2014. godine, tokom poplava. Tada smo bili žrtve najveće prirodne katastrofe koja nas je zadesila, a svemu tome su prethodili i nemiri kada je izgorila gradska kuća. Tako da smo u tom periodu izgubili i vrijeme i novac. Sredstva za rekonstrukciju puta obezbijedio je Grad Tuzla i građani Dobrnje, dok je pri obnovi mosta pomogao UNDP - dodao je gradonačelnik.

Imamović je kazao da će ove godine u Tuzli biti otvoren i spomenik Muhamedu Uskufiju koji je rođen u Dobrnji, a najmlađim stanovnicima ovoga naselja je obećao izgradnju igrališta.

Kažimo i to da su svečanost u Dobrnji svojim nastupom uveličali najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva "Mladi rudar" Dobrnja.


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.