TUZLARIJE - VIJESTI

29.07.2016.
Imamović primio delegaciju košarkaške reprezentacije BiH
Tuzla je grad košarke i dobrih košarkaša
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović primio je danas delegaciju košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine koja trenutno boravi u Tuzli gdje se priprema za nastup u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine.

TuzlarijeBila je ovo prilika da se priča o Tuzli kao gradu košarke i košarkašima, dječacima koji su provodili dane na košarkaškim igralištima, poslije počinjali trenirati da bi neki od njih karijeru nastavili u velikim klubovima.

Tuzlarije
Srdačan razgovor Mulaomerovića i Imamovića


Damir Mulaomerović, selektor reprezentacije i Elmedin Kikanović, kapiten reprezentacije, kao i mnogi čija su imena dobro poznata u košarkaškim krugovima, potiču iz Tuzle.

Susret je protekao u srdačnoj atmosferi. Nakon što su razmijenili prigodne poklone, gradonačelnik Imamović je rekao da je jako ponosan na naše košarkaše i činjenicu da se dio priprema reprezentacija obavlja u Tuzli.

Mulaomerović i Kikanović su se zahvalili i istakli kako imaju idelane uslove za pripreme, hotelom i sportskom dvoranom su vrlo zadovoljni te se nadaju da će uz dobre pripreme, podršku kako zvaničnika tako i građana, postići dobre rezultate.

Tuzlarije
Poklon za Imamovića


Mulaomerović je istakao da Tuzla zaslužuje da bude grad košarke, mjesto gdje će igrati reprezentacije, ne samo košarkaške nego i druge, jer Tuzlaci, pun Mejdan navijača koji su poznati po fer navijanju, zaslužuju da se utakmice igraju ovdje.

S.M.