TUZLARIJE - VIJESTI

21.08.2016.
FA ˝Panonija˝:
Folklornim igrama i pjesmom uljepšali veče Tuzlacima
Manifestacija „Balkansko ORO“ u organizaciji Folklornog ansambla „Panonija“ Tuzla održana je u subotu na Trgu slobode. Ovaj događaj je privukao brojne građane koji su u jednoiposatnom programu imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom tradicijom i kulturom bosanskohercegovačkih naroda i naroda Srbije, te bogatstvom različitosti Balkana.Predsjednica FA "Panonija" Arijana Sadiković izrazila je zahvalnosti što se publika odazvala u velikom broju i podsjetila prisutne da ansambl ove godine proslavlja svoj 20. rođendan.

- Nastali smo davne 1996. godine i do sada održali brojne koncerte. Svima vama koji nas pratite, koji dolazite na koncerte i uživate u našim igrama se ovim putem zahvaljujem. Na ovom koncertu prikazali smo stare koreografije, ali i nešto novo što smo radili u proteklom periodu. Ova manifestacija se održava u okviru "Ljeta u Tuzli" i želim također da se zahvalim Gradskoj upravi i našem gradonačelniku što su prepoznali kvalitet FA "Panonija", i što vjeruju u nas i našu dječicu - kazala je Sadiković.

Tuzlarije


Prisutnima se u ime Grada Tuzla obratila i vijećnica u Gradskom vijeću Tuzla Dajana Bakić, inače članica Folklornog ansambla "Panonija" od samog osnivanja.

- Zadovoljstvo mi je da sam u ovih dvadeset godina mogla da rastem i da učim od najboljeg koreografa Edvina Sadikovića, skupa sa svim ostalim članovima. Na ovaj način svakako želimo da obogatimo kulturnu scenu u Tuzli i najveće je zadovoljstvo nastupiti pred tuzlanskom publikom. Meni je također velika odgovornost da vas mogu pozdraviti kao vijećnica u Gradskom vijeću Tuzla i što sam tu dobrim dijelom zato što sam učila od najboljih u FA "Panonija". Nadam se da ću imati priliku da mi se pridruže još neke članice i članovi na mjestima gdje se donose odluke, kako bi što bolje razvijali kulturu u našem gradu - kazala je Bakić.

Uz članove „Panonije“, na ovoj manifestaciji nastupili su i članova KUD „Požarevac“ iz Požarevca, Srbija sa kojima FA "Panonija" sarađuje već dužu niz godina.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.