TUZLARIJE - VIJESTI

19.09.2016.
Hitna pomoć u novom ruhu:
Komfor po mjeri pacijenata i uposlenika
Rekonstrukcija Službe hitne medicinske pomoći pri tuzlanskom domu zdravlja je završena prije 20 dana, no tek danas su prostorije svečano proglašene otvorenim i predate ljekarima na uslugu.Investicija od pola miliona konvertibilnih maraka iz gradskog budžeta pokazala se opravdanom jer se do sada radilo u teškim uslovima i sa starom opremom.

Tuzlarije


"Za nas je ovo veliki dan. Nakon osam mjeseci rada u neuslovnim prostorijama, dok su se vršili radovi u ovom prostoru, najviše zahvalnosti dugujem pacijentima i osoblju koji su razumjeli situaciju. Obnovljeni prostor koristimo od 31.8. i već sada je vidljivo da komforniji prostor rezultira većom učinkovitošću, a boravak u Službi je prijatniji, koliko se o tome može govoriti s obzirom na vrstu usluge koju pružamo. Pacijenti imaju samo pohvalne komentare, a neki nam dođu samo da obiđu prostorije jer znaju u kakvim smo uslovima prije radili“, kazala je načelnica ove službe Lejla Kuluglija.

Tuzlarije


"Sadašnje prostorije hitne su podjeljene u tri dijela – stomatološki dio, te dijelovi za pružanje usluga odraslim i pedijatrijskoj dobi. Sve je urađeno prema savremenim principima i to će naši korisnici usluga najbolje osjetiti“, kazao je Suad Bijedić, direktor ustanove.

"Sredstva za rekonstrukciju ustanove koja obavlja trijažu pacijenata još od 1970. godine obezbijeđena su u Budžetu Grada Tuzla za period 2015. godine u dijelu namjenskih sredstava Budžeta – Sredstva od naknade za prihode ostvarene radom termoelektrana na poziciji „Kapitalni grant za rekonstrukciju službe hitne medicinske pomoći“. Iz te linije je izdvojeno oko 240.000, 00 KM, dok je u 2016. godini planiran iznos od 200.000, 00 KM. Obnova ove službe omogućena je i brojnim društveno odgovornim kompanijama jer se sredstva nisu usmjerila samo na adaptaciju prostora nego i nabavku opreme.

Sva ova ulaganja su ulaganja u zdravlje i život naših građana, a Grad Tuzla će i u narednom periodu izdvojiti sredstva kojima će se Službi hitne medicinske pomoći obezbijediti lift za još brži i učinkovitiji rad“, kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Rekonstrukcijom prostorija Službe hitne medicinske pomoći Tuzla, majke sa djecom su dobile zaseban prostor (čekaonicu i pedijatrijski blok), postojeće prostorije za pacijente su proširene prostorijom za praćenje ili opservaciju, a tu je i sanitarni čvor koji je posebno prilagođen invalidnim osobama.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


B.K./S.P.