TUZLARIJE - VIJESTI

09.11.2016.
Počela gradnja stambeno-poslovnog objekta u zapadnom dijelu Tuzle
U zapadnom dijelu Tuzle gradi se veliki stambeno-poslovni objekt, koji će podići infrastrukturu na viši nivo i kvalitet života u Mjesnoj zajednici Kreka i cijelom tom dijelu grada - potvrdio je Feni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tuzlarije


Istakao je da je investitor izgradnje ovog objekta tuzlanska građevinska firma Tehnograd Company Tuzla, koja je i izvođač radova.

Stambeno-poslovni objekt nalazit će se preko puta novoizgrađenog najvećeg Bingovog centra, a Imamović poručuje da slijedi dalji razvoj zapadnog dijela Tuzle, što će povećati interes za taj dio grada.

- Vrijeme je za izgradnju stambeno-poslovnih prostora u zapadnom dijelu grada. Stvorili smo uslove za gradnju, imamo dobar regulacioni plan, morali smo presjeći federalnu saobraćajnicu, napraviti projekt komunalne infrastrukture - pojasnio je Imamović.

Po riječima generalnog direktora firme Tehnograd Company Hamze Šarića, ova investicija je vrijedna 10 miliona KM, a spomenuti objekt će sadržavati 79 stanova.

- Riječ je o strukturi stanova prilagođenih građanstvu. U pitanju su dvosobni stanovi od 32 do 40 kvadrata te trosobni od 50 do 66 - kazao je Šarić u izjavi Feni.

Navodi da je izgradnja stambeno-poslovnog objekta počela nedavno, najavivši da na istoj lokaciji, u blizini hotela Rudar i Dorrah, slijedi izgradnja još pet stambenih objekata.

Završetak radova se očekuje naredne godine prije sezone grijanja.

Priredio(la): Agencija Fena