TUZLARIJE - VIJESTI

24.11.2016.
Dan državnosti BiH 1943 - 2016
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzle
Tuzlarije


Nakon ceremonije na spomen obilježjima Slana Banja, u Narodnom pozorištu Tuzla održana je i Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj su se pristunima obratili predsjedavajući Aleksandar Vujadinović i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Prije obraćanja intonirana je državna himna, te su nastupile članice ansambla "Tuzlanke".

Tuzlarije


- Sretan vam 25.11., Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Na ovaj dan, 25.11.1943. godine, vijećnici ZAVNOBiH-a su svojim odlukama potvrdili višestoljetni kontinuitet bh. državnosti. Ovu odluku su na zasjedanju AVNOJ-a potvrdili svi delegati sa čitavog prostora, sad već bivše Jugoslavije, kazao je između ostalog predsjedavajući Gradskog vijeća Vujadinović.

Tuzlarije


Nakon govora predsjedavajućeg Gradskog vijeća Aleksandra Vujadinovića, prisutnima se obratio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

- Bosna i Hercegovina je u antifašističkoj borbi, zasjedanjima ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, ponovo rođena i samo dosljednim njegovanjem tradicije antifašizma može biti ponovo reintegrisana. Držimo se zajedničkog života, bratstva i jedinstva među narodima i građanima, jednake zaštite prava svakog čovjeka i građanina, i nema tog cilja kojeg nećemo ostvariti. Dragi moji sugrađani sretan vam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, naveo je u svom govoru gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.


Po završetku svečane sjednice u prostorijama Biološke zbirke otvorena je izložba fotografija "Tito u posjeti Tuzli 1966.-2016.”