TUZLARIJE - VIJESTI

22.12.2016.
Obilježeno 97 godina Radničkog sportskog društva ˝Sloboda˝ Tuzla

U prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla upriličena je proslava 97 godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva “Sloboda”. Visoki zvaničnici, predstavnici uspješnih kompanija, bivši i sadašnji sportski radnici i sportisti svih kolektiva Radničkog sportskog društva “Sloboda”, družili su se u svečanoj atmosferi, dok je za muzički ugođaj bila zadužena grupa Druga obala.

Tuzlarije


Prisutnima su se obratili predsjednik skupštine RSD Sloboda, Bahrija Tanović, predsjednik UO RSD Sloboda Aid Berbić i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlarije


Radničko sportsko društvo “Sloboda” osnovano je 30.novembra 1919. godine. Uspješno egzistira već 97 godina, čime se može pohvaliti mali broj društava i sportskih kolektiva, RSD “Sloboda” Tuzla, baštini sportsku kulturu u našem gradu i kao takvo je iznjedrilo na desetine hiljada sportista, trenera i sportskih radnika koji su sa ponosom pronosili širom svijeta ime svoga grada i svoga kluba. Za to vrijeme ostvareni su i zavidni rezultati klubova članica, koji su od svog osnivanja, kroz sve teške periode, izrasli u uzorne sportske kolektive. Bili smo i ostali okosnica razvoja sporta kako u gradu Tuzla i Tuzlanskom kantonu kao i u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije


U porodici udruženih sportskih klubova i sekcija Radničkog sportskog društva danas egzistira 13 sportskih kolektiva i muzička sekcija:

Atletski klub “Sloboda Tehnograd”
Bokserski klub “Sloboda”
Fudbalski klub “Sloboda”
Hrvački klub “Sloboda”
Karate klub “Sloboda”
Klub ritmičke gimnastike “Sloboda”
Kuglaški klub “Sloboda”
Muzička sekcija – Tamburaški orkestar “Sloboda”
Odbojkaški klub “Sloboda”
Omladinski košarkaški klub “Sloboda”
Plivački klub “Sloboda”
Rukometni klub “Sloboda Solana”
Tenis klub “Sloboda”
Tuzlanski šahovski klub “Sloboda”
Ako se uspjeh jednog društva može mjeriti prema uspjehu svojih članica onda se Radničko sportsko društvo "SLOBODA" Tuzla, za ovih više od devet ipol decenija, ima itekako čime pohvaliti.
Jedan grad, jedna ljubav