TUZLARIJE - VIJESTI

27.12.2016.
Održan sastanak Organizacionog odbora manifestacije Doček Nove godine na otvorenom
U organizaciji Opšteg udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzle, uz pokroviteljstvo Grada Tuzle, na Trgu slobode u Tuzli će, 31.12.2016. sa početkom u 21.00 sati, biti organizovan javni Doček Nove godine na otvorenom. Istog dana, u 12.00 sati biće organizovana Dječija Nova godina, sa velikim brojem učesnika i prigodnim programom za najmlađe. Tim povodom, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas je u Gradskoj upravi, zakazao sastanak Organizacionog odbora.

Tuzlarije


Sastanku su, pored gradonačelnika Jasmina Imamovića i predstavnika Opšteg udruženja samostalnih obrtnika grada Tuzla, prisustvovali predstavnici PU Tuzla, gradskih službi, javnih komunalnih preduzeća, Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, JZNU Doma zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“ i RTV7 Tuzla.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti, koje je potrebno provesti kako bi se obezbjedili svi neophodni komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješnu realizaciju navedene manifestacije. Posebna pažnja posvećena je organizaciji saobraćaja i bezbjedonosnim aspektima, sa posebnim osvrtom na nedozvoljeno korištenje pirotehničkih sredstava. S tim u vezi, dogovorene su pojačane aktivnosti PU Tuzla i inspekcijskih službi, kako na sprječavanju nedozvoljenog prometa pirotehničkih sredstava i sankcionisanju njihove prodaje, tako i na mjerama tokom same novogodišnje noći, na oduzimanju pirotehnike i kažnjavanju prekršioca zakona, prije svega Zakona o javnom redu i miru.