TUZLARIJE - VIJESTI

11.07.2016.
Prvi ovogodišnji rekord
Jučer jezera posjetilo 15.390 gostiju
Tuzlarije


Prema zvaničnim podacima Panonike, jučer je slana jezera posjetilo 15.390 gostiju, što je prvi ovogodišnji rekord. Tokom protekla prva tri topla sunčana dana u nizu, zabilježena je posjeta od 33.500 gostiju, a što je najvažnije, bez ijednog značajnijeg incidenta koji bi mogao pokvariti odmor i ugođaj gostima.

Tuzlarije


Ipak, Panonika se izvinjava gostima koji su jučer u jutarnjim satima duže čekali na ulazak u Panoniku na Zapadnoj kapiji, kada je u samo sat vremena, došao veliki broj autobusa sa gostima iz cijele BiH i susjednih zemalja. Otvaranjem 7 prodajnih mjesta na dvije ulazne kapije, učininjeno je što se moglo da se omogući brži ulaz na Panonska jezera ali je na Zapadnoj kapiji sa 4 prodajna mjesta ulaznica, ipak u jutarnjim satima došlo do gužve i nešto dužeg čekanja na ulaz.

Tuzlarije


S obzirom da je ovo tek početak duge ljetne sezone sa rekordnim posjetama, izgradnja pješačkog mosta iz centra grada i treće ulazne kapije na Panonska jezera, riješit će vikend gužve i znatno rasteretiti pritisak na postojeće dvije ulazne kapije ali i omogućiti bolje puteve evakuacije za ovako veliki broj ljudi u slučaju poremećaja bezbjednosti i dešavanja prirodnih nepogoda.

Iz Panonike obavještavaju da Panonska jezera rade i danas uz poštivanje proglašenog Dana žalosti u BiH.