TUZLARIJE - VIJESTI

02.09.2016.
Najava
Prvi internacionalni Vespa susreti u Tuzli
Prvi internacionalni Vespa susreti u Tuzli počeli su danas 2.9. i trajat će do nedjelje 4.9. Na kompleksu slanih jezera Panonica. Kao glavni dan eventa planirana je subota sa cijelodnevnim bogatim programom koji pocinje već u 9:00 okupljanjem učesnika u caffe baru Sydney pozorište gdje će se upriličiti upoznavanje, jutarnja kafa i snack nakon čega se upućujemo na Kompleks Panonskih jezera gdje ce biti organizovana izlozba svih učesnika, vespi iz privatne kolekcije te određenih restauriranih vespi, projekata, limitiranih edicija i novih modela.

Tuzlarije


Bogat program predviša druženje svih učesnika, zajednički ručak te obilazak Tuzle turističkim vozićem nakon čega slijedi defilej voznja kroz Tuzlu te obilazak jezera Modrac.

Kao vrhunac eventa planiran je večernji parti otvorenog tipa i večera u tuzlanskom kaficu Gajba koji se nalazi u Cipelicima sa početkom u 19 sati gdje će također biti postavljena izložba te upriličeno druženje do kasnih večernjih sati.

Tom prilikom ce biti dodijeljeni zahvalnice te podijeljeni pokloni naših sponzora. Pozivamo sve potencijalne učesnike, ljubitelje, poznavaoce i zainteresirane gledaoce da nam se pridruze te dođu i obiđu našu izlozbu na Panonskom jezeru koja ce biti postavljena na parkingu u blizini slanih slapova.

Udruzenje građana Vespa Klub Tuzla koji je organizator ovog susreta želi da upozna građane Tuzle sa svojim radom, kulturom i istorijatom brenda Vespa koji ove godine slavi 70 godina svog postojanja te privuće nove potencijalne članove i simpatizere Kluba i brenda vespa. Očekujemo veliki odaziv kako domaćih tako i ucesnika iz cijele regije uključujuci Hrvatsku, Srbiju te druge zemlje u okruženju.