TUZLARIJE - VIJESTI

04.09.2016.
Bike Fest Panonika:
Očekuje se posjeta više hiljada motorista
Moto klub Tuzla i JKP Panonica u periodu od 09. do 11. septembra organizuju tradicionalne Internacionalne moto susrete “Bike Fest Panonika Tuzla“ koji će se održati na kompleksu Panonskih jezera.

Osnovni cilj manifestacije je širenje avanturističkog turizma i pokazivanje turističke ponude našeg grada, kao i države.

Tuzlarije


Ove godine, prema najavama iz MK "Tuzla", očekuje se učešće više od 300 moto klubova odnosno više od 2.000 motorista iz bivše Jugoslavije, Austrije, Italije, Njemačke i Mađarske. Procjenjuje se da tokom trajanja ove manifestacije 6.000 ljudi prodefiluje Panonikom i našim gradom, a većina smještajnih kapaciteta u Tuzli bude popunjena sa gostima.

- Dosadašnje manifestacije smo organizovali besprijekorno, bez ikakvih incidenata i na radost svih učesnika i sugrađana, a sve u izuzetnoj saradnji sa JKP Panonika. Naše Udruženje je neprofitno i od Bike Fest-a ne očekujemo nikakav profit i trudimo se da tokom ova tri dana ugostimo učesnike i kao pravi domaćini predstavljamo Tuzlu i BiH u najljepšem svjetlu - kazao je za Tuzlarije Almir Toromanović, predsjednik MK "Tuzla".

Otvaranje susreta planirano je za 9. septembar u 12 časova kada će tuzlanski motoristi, uz kupanje i druženje, dočekati goste koji će stići u Tuzlu.

Istog dana, u večernjim satima, biće održan koncert grupa "Kontrast", "Š.T.R.A.J.K." i "Queen Real tribute band". Nakon koncertnog zagrijavanja uslijedit će GO-GO dance show. Bitno je napomenuti da je prvog dana ulaz za posjetioce kompleksa Panonskih jezera besplatan.

Drugog dana moto susreta, u subotu 10. septembra, u periodu od 12 do 13 časova planirana je promo vožnja sa stunterom Dejanom Špoljar (CRO) kroz grad uz policijsku pratnju.

U periodu od 14 do 18 časova na kompleksu Panonskih jezera biće održan "Pjena party". Nakon toga uslijedit će svečani defile ulicama Tuzle.

U večernjim satima na Panonici će biti održan koncert na kojem će nastupiti grupe: "Generacija bez kompasa", "Zabranjeno pušenje" i "Full House". Ulaz za posjetioce košta 5 konvertibilnih maraka. Nakon koncerta još jedan GO-GO dance show.Trećeg dana, 11.09.2016. godine, biće organizovano jutarnje druženje, a nakon toga ispraćaj gostiju.

Iz Moto kluba "Tuzla" pozvali su sve Tuzlake da dođu i uživaju tokom trajanja ove manifestacije, a sve to pod motom "Come in peace or stay at home".

S.P.