TUZLARIJE - VIJESTI

15.09.2016.
Najava rafterskih susreta na Panonici
Tuzlarije


Na kraju sezone kupanja, Panonska jezera će, po sada već ustaljnoj praksi, nakon bajkera ugostiti i raftere. Tradicionalno, kraj godine je rezervisan za rafterska druženja.

IX međunarodni susreti raftera i raft klubova na Panonskim jezerima pod nazivom "Raftlook 2016" će se održati 17.9.2016. godine u organizaciji Raft-eko kluba "Accent" iz Tuzle. Ove je godine najavljeno učešće 13 ekipa iz Ključa, Bihaća, Jajca, Zenice, Visokog, Zavidovića, Zvornika, Olova, Slavonskog Broda, Tuzle i Starih Banovaca, sa preko 100 raftera iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Tradicija postaje samo ono što ima istinsku vrijednost, pa će susreti i druženja raftera biti prava prilika da se pokaže koliko su vrijedne veze među ljudima i veze ljudi sa prirodom.

Susrete će 17.9.2016. godine u 13 sati otvoriti načelnik opštine Tuzla Jasmin Imamović, a otvaranju će prethoditi promotivna vožnja raft čamcima koju će rafteri prirediti za djecu i omladinu. Mnogi mladi veslači će ovom prilikom, bar na trenutak osjetiti čari raftinga i možda već iduće godine zaveslati na nekoj od bosanskih rafterskih regata.

Tuzlarije


Pošto ljepota bez muzike nije potpuna, na dan otvaranja susreta, posjetioci će imati priliku uživati i u pjesmama poznatog ženskog hora Tuzlanke.

U drugom dijelu dana u okviru rafterskih igara, rafteri će se takmičiti, demonstrirati rafterske vještine, snagu i umjeća, nakon čega će se mnogi od njih kući vratiti sa medaljama i peharima.

Rafterski susreti se održavaju u partnerstvu sa Gradom Tuzla i JKP "Panonika"