TUZLARIJE - VIJESTI

23.08.2016.
Rehabilitacioni izlet za djecu i mlade oboljele i izliječene od malignih oboljenja

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona, PIPOL je u sklopu projekta „Heroji nisu sami“, organizovalo 21.08.2016. godine, na Pannonici, jednodnevni rehabilitacioni izlet za djecu i mlade oboljele i izliječene od malignih oboljenja i članove njihovih porodica.


Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona, PIPOL je u sklopu projekta „Heroji nisu sami“, čiji je generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo rada i socojalne politike, organizovalo 21.08.2016. godine, na Pannonici, jednodnevni rehabilitacioni izlet za djecu i mlade oboljele i izliječene od malignih oboljenja i članove njihovih porodica.

Tuzlarije


U prelijepom kompleksu Pannonica uživalo je stotinjak članova Udruženja. Kupanje, malo sunčanja, vježbanje na otvorenom, obilazak neolitskog sojeničkog naselja samo su neke od aktivnosti u kojima su naši mališani, ali i oni nešto stariji, uživali toga dana.

Posebno oduševljnje naših najmlađih članova izazvala je vožnja turističim vozićem kroz Grad Tuzlu. Tako su naši štićenici, iz jednog sasvim novog ugla, upoznali prelijepu Tuzlu i njene najvažnije znamenitosti. Ali, ni tu nije bio iznenađenjima kraj.

Tuzlarije


U sklopu projekta „Heroji nisu sami“ izvšena je i podjela školskih torbi i dijela školskog pribora za sve osnovce, srednjoškolce i studente koji su članovi našeg Udruženja. Na taj način smo, sa jedne strane, doprinijeli uspješnijoj inkluziji naših štićenika u obrazovni sistem, a sa druge strane, znatno pomogli našim roditeljima u pripremama za školu.

Udruženje „PIPOL“ ovom prilikom zahvaljuje Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na pomoći i podršci u implementaciji projekta „Heroji nisu sami“, Gradu Tuzli i JKP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla koji su donirali besplatne ulaznice za članove našeg Udruženja kao i JKP „ Saobraćaj i komunikacije - Tuzla“ d.o.o. Tuzla, koji su obezbijedili besplatne vožnje turističim vozićem za naše najmlađe članove.