TUZLARIJE - VIJESTI

15.09.2016.
Husić u Odboru za hitnost FK Sloboda
Nogometaše Slobode u narednoj premijerligaškoj utakmici, u Travniku protiv Metalleghea, vodit će trenerski trojac Amir Spahić, Nedim Omerović i Mirsad Dedić.

Oni su jučer rukovodili treningom tuzlanskog tima, jer im je taj zadatak u amanet ostavio predsjednik Skupštine kluba Kemal Kurević. Nakon bezuvjetne ostavke predsjednika Upravnog odbora kluba Azmira Husića, koji je rekao da je Sloboda za njega "završena priča", aktiviran je Odbor za hitnost, ali u njemu se opet našao Husić.

Tuzlarije


Spekulira se da će Odbor za hitnost djelovati do izbora, a nakon što se vidi ko će predstavljati buduću gradsku vlast, pojedinci će odlučiti hoće li ostati u klubu ili ne. Očito je Sloboda ponovo gurnuta u ralje politike, a kakve će biti posljedice, znat će se uskoro.

Predsjednik Skupštine i Odbora za hitnost Kemal Kurević, inače jedan od čelnika Gradske uprave Tuzla, nakon razgovora s igračima izjavio je da su oni i ekipa prioritet Odbora za hitnost.

"Nije upitno odigravanje utakmice protiv Metalleghea. Igrači su svjesni situacije, ali bi dobrim rezultatom mogli pomoći da se sadašnje stanje prevaziđe. Želimo najkraćim putem dovesti do toga da Sloboda bude stabilan premijerligaš. Odluka o aktiviranju Odbora za hitnost bit će danas potpisana", izjavio je medijima Kurević.

Osim Kurevića i Husića, te dopredsjednika UO Dragana Iširlije, u Odbor za hitnost, sukladno klupskom statutu, uključena su dva potpredsjednika Skupštine, Željko Mitrić i Latif Ahmedić.

"Mene još niko nije kontaktirao, niti mi je data bilo kakva odluka na potpis. O svemu sam saznao iz medija. Što se tiče Latifa Ahmedića, on jeste imenovan drugim potpredsjednikom Skupštine, ali je bolestan i ne vjerujem da će moći bilo šta raditi", izjavio je Mitrić za Fenu.

Današnji trening igrača Slobode zakazan je za 16:30 sati, a još nije odlučeno hoće li ekipa, sukladno dosadašnjoj praksi, na utakmicu s Metallegheom otići dan ranije.

Priredio(la): Agencija Fena