TUZLARIJE - VIJESTI

07.07.2016.
Tradicionalni prijem u povodu Ramazanskog bajrama
Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla danas je u povodu Ramazanskog bajrama u prostorijama Stranke organizovao tradicionalni bajramski prijem čiji je domaćin bio predsjednik GO SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

Tuzlarije


Kako je ovaj najveći muslimanski blagdan vrijeme kada se osim porodice obilaze i prijatelji, komšije i drugi dragi ljudi i kada se razmjenjuju bajramske čestitke, tako je bilo i danas u sjedištu Gradskog odbora SDA Tuzla. Predsjednik GO SDA Tuzla Sabahudin Imamović je u ime GO SDA Tuzla i svoje ime uputio bajramsku čestitku.

Prijemu su prisustvovali članovi, simpatizeri SDA, kandidati SDA sa liste za Gradsko vijeće, članovi porodica šehida i poginulih boraca i svi građani Tuzle koji su željeli da skupa podijele radost Bajrama.
Inače, GO SDA Tuzla već dugi niz godina na ovakav način obilježava Bajram. Osim ovog bajramskog prijema, SDA Tuzla svake godine uzima učešće i u obilježavanju Dana šehida jer je to prilika da se svi sjete najboljih kćeri i sinova Bosne i Hercegovine koji su dali svoje živote za slobodu svih nas.
Tradicionalnom bajramovanju u organizaciji GO SDA Tuzla prethodili su zajednički iftari članova Stranke tokom cijelog mjeseca Ramazana.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Obilježavanje Bajrama dalje se nastavlja u sportskom duhu, 18. po redu bajramskim turnirom koji se igra danas i sutra na stadionu "Bambi "u Slavinovićima. Organizator turnira je Asocijacija mladih GO SDA Tuzla.

Priredio(la): Press SDA Tuzla