TUZLARIJE - VIJESTI

27.08.2016.
Najava
2. Tuzla Book Fest na centralnog gradskom trgu
IKD „University press“ d.o.o Sarajevo i ove godine organizira, u okviru Međunarodnih književnih susreta Cum Grano Salis, knjižni projekt 2. Tuzla Book Fest na centralnog gradskom trgu – Trgu slobode, u periodu od 29. 08. do 04. 09. 2016. godine.

Tuzlarije


Na tuzlanskom Trgu slobode bit će postavljena centralna padgoda površine 200 m˛ gdje će se predstaviti sljedeće profesionalne izdavačke kuće:

- TKD Šahinpašić (Sarajevo)
- University press d.o.o. (Sarajevo)
- Buybook (Sarajevo)
- Vrijeme (Zenica)
- Naklada Mate (Neum)
- V.B.Z. (Sarajevo/Zagreb)
- Nostalgija (Prijedor) će imati priliku predstaviti nove naslove iz BiH i iz Srbije.

U okviru tuzlanske knjižne pozornice - čije će moderatorice biti Zara Malićbegović i Vesna Kadrić – će se organizirati susreti i druženje sa autorima i autoricama i predstaviti njihovi novi naslovi. U prijepodnevnim satima realizirat će se programi Dječije radionice, čija je urednica i književnica Jagoda Iličić.
Vodeći bosanskohercegovački izdavači će tom prilikom predstaviti svoja najnovija izdanja. Svi izloženi naslovi će se moći nabaviti uz visoke popuste.

Na ovogodišnjem Tuzla Book Fest – u BH izdavači će omogućiti nabavku udžbenika i priručnika za osnovne i srednje škole po povoljnim uslovima.

Tim povodom: u ponedjeljak, 29. 8. 2016, sa početkom u 11:00 sati na Trgu slobode održat će se konferencija za medije. Knjižni projekt Tuzla Book Fest predstavit će Dragan Marković – direktor IKD „University press“ d.o.o. Sarajevo; Asja Redžić – šefica Odjela za promociju kulture i mladih Tuzla, Zara Malićbegović i Vesna Kadrić - moderatorice Tuzlanske knjižne scene i Jagoda Iličić - voditeljica Dječije radionice Knjigolina.