TUZLARIJE - VIJESTI

19.08.2016.
Art market na Korzu:
Unikatni predmeti Mirze i Minele Rakovac
Brat i sestra Mirza i Minela Rakovac iz Tuzle duže od godinu dana izrađuju razne predmete dekupaž tehnikom, a ovih dana predstavljaju ih javnosti na Art marketu u centru grada.

Tuzlarije


- Moj brat je majstor i zanimljivo je da upravo on bio inicijator da se počnemo baviti ovim poslom. Nakon nekog vremena i naša majka se uključila. Kao i svaki početak bilo je teško, materijal je skup, ali vremenom sve to krene svojim tokom pa se uspije nešto prodati i zaraditi - kaže Minela za Tuzlarije.

Na štandu brata i sestre mogu se naći razni predmeti poput podmetača za čaše, slike sa bosanskim motivima, zatim razni ramovi, šarene tacne i slično.

- Za izradu jednog predmeta treba i do nekoliko sati, sve u zavisnosti šta se pravi i koliko je zahtjevno. Cijene su jako pristupačne i formiramo ih na osnovu uloženih materijala, i, naravno, našeg vremena - dodaje Minela.

Zanimljivo je da se na štandu mogu naći i predmeti sa vjerskom tematikom među kojima posebnu pažnju privlači polica za Kur´an Časni.

Tuzlarije


U okviru 8. festivala Kaleidoskop, koji će biti održan od 23. do 28. augusta, posebno mjesto zauzima Art market. Ove godine organizatori su odlučili da ga otvore ranije zbog većeg broja turista koji trenutno borave u gradu. Za sada svoje radove predstavlja deset mladih kreativaca, a u narednim danima očekuje se više izlagača.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Više o radovima koji su u ponudi saznajte na Facebook stranici M&M Decoupage.

S.P.