TUZLARIJE - VIJESTI

21.08.2016.
Bulevar - Gradina
˝Vesele stepenice˝

Tuzlarije


Vođeni kreativnošću umjetnika/ca koji su u različitim europskim gradovima, osmislili turističku atrakciju, 20 mladih ljudi oslikat će stepenice koje vode od naselja Bulevar do Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Tuzlarije

Aktivnošću koja je nazvana „Vesele stepenice“, vlastiti pečat u okviru festivala „Kaleidoskop“ dati će umjetnici/e i aktivisti/kinje iz Tuzle i Sarajeva, koji će oslikati tradicionalne bosanske ćilime, te druge simbole po vlastitom nahođenju.

„Naša ideja je da stepenice koje vode ka UKC-u „osvježimo“, da im damo život i priču, te ih učinimo što veselijima. Jednostavno, želimo prolaznicima, koji prelaze ovu trasu, svakodnevni život učiniti svjetlijim i pozitivnijim. Ovo su prve stepenice koje će biti obojene šarenim, veselim tonovima, sa simboličnim obilježjima Bosne i Hercegovine, naše tradicije, ali i univerzalnim porukama ljubavi i mira“.

Dizajneri, širom svijeta, su poludjeli za dekoracijom interijera i eksterijera u vidu oslikanih stepenica. Oslikane stepenice su najnoviji trend, koji nevjerovatno uljepšava i daje specifičnost svakom prostoru. Možete ih oslikati u jednoj boji ili u različitim nijansama jedne boje, možete napraviti mozaik od boja ili oslikati vama drage ornamente ili simbole. Oslikane stepenice su divan ukras u prostoru, daju mu unikatnost i čine ga veselim. Kaleidoskop REVOLT ft. Dženan Hadžihasanović

Priredio(la): Kaleidoskop