TUZLARIJE - VIJESTI

26.08.2016.
Treći dan Kaleidoskopa obilježili koncerti i radionice
Večeras nastupaju: Kontrast, Inner Sanctum, Nula Plus, Disciplin A Kitschme i Psihomodo pop
U okviru programa trećeg dana Kaleidoskop festivala, u Domu mladih Tuzla, jučer je održana i prva radionica gitare, sa Murisom Varajićem, gdje su mladi učesnici kroz razgovor i vježbu, imali priliku poboljšati postojeće sviračke sposobnosti, te steći neka nova znanja i vrijednosti vezane za ovaj instrument.

Treći dan Kaleidoskop festivala u Tuzli obilježile su muzičke aktivnosti, u parku kod bivše Muzičke škole. Prva koncertna večer obilježena je nastupima sastava koji sviratu tzv. metal Untold, Xeper i Mefistofeles, dok je drugi dio večeri pripadao hip hop žanru, kada su nastupali Frenkie, Edo Maajka i Strava škola.

Tuzlarije


TuzlarijeTuzlarije


Tuzlarije


Drugi dio radionice gitare sa Murisom Varajićem na programu je danas u 17:00, u Domu mladih. Radionica je namijenjena gitaristima svih godišta i stepena predznanja, koji već sviraju u nekom bandu i žele proširiti svoje muzičko znanje. Večeras je drugi koncertni dan, a pred publikom u parku kod bivše Muzičke škole, nastupiti će Kontrast, Inner Sanctum, Nula Plus, Disciplin A Kitschme i Psihomodo pop.