TUZLARIJE - VIJESTI

28.10.2016.
Official video
Urban Instinkt i Edo Maajka - ˝Daj joj keš˝
Tuzlarije


Urban Instinkt izbacuje svoj prvi singl sa svog novog albuma pjesmu "Daj joj keš" sa Edom Maajkom i ovo je ustvari najava njihovog prvog zvaničnog studijskog albuma. Animirani video spot je radila firma "Forgotten Goods" iz Osijeka, tačnije Bojan Dizdarević Bole, vokal i basista benda "Bugarska Skupština".Pjesma je jednim dijelom snimljena u studiju "Pogon" da bi gitare i mix uradio Dragan Divjak u studiju MAT u Tuzli. Album bi trebao biti završen do kraja godine kada bi bend trebao da definitivno ozvaniči suradnju sa izdavačkom kućom Mainer Records sa sjedištem u Švicarskoj.

Tuzlarije


Bend Urban Instinkt pod ovim imenom postoji od 2010 godine, ostajući na temeljima starog benda "Hiv" kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim rifovima i ritmovima plus mješavina hardcore i rap vokala u kojem obiluju tekstovi vezani za psiho socijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, te njegov opstanak i život u gradu, na ulici, gdje većina mladih provode svoje vrijeme, gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na "betonu".

Iskreno, istinito, realno ...

Tuzlarije


Bend Urban Instinkt je do sada svirao na mnogim festivalima po Bosni i Hercegovini i regionu od kojih izdvajamo RockawayLake festival u Beogradu, Winter Hardcore Madness u Sarajevu, Spine Twister Festival, Miner Invasion From The East, Kaleidoskop festival Tuzla, Druga nagrada na festivalu Silwertown Shine u Srebrenici, Prva nagrada festivala "Ne budi samo broj", te mnogobrojne svirke na kojima ekipa iz benda radi na širenju hardcore rap/ core kulture u gradi Tuzli i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Bend nakon izdavanja albuma koje je predviđeno početkom 2017. godine planira turneju po regionu i Evropi od kojih su neke termini i
nastupi u Italiji i Njemačkoj već unaprijed dogovoreni.