TUZLARIJE - VIJESTI

24.11.2016.
˝Djeca su vojska najjača˝:
Tuzlanski osnovci i srednjoškolci obilježili Dan državnosti
Nakon izvođenja himne BiH, pjesmom "Druže Tito mi ti se kunemo" započela je današnja Svečana akademija koju su skupa organizovali Udruženje antifašista i boraca NOR-a Grada Tuzla i Osnovna škola "Miladije", a u povodu 25. Novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Akademija pod nazivom "Djeca su vojska najjača" održana je u kinu "Kaleidoskop".- Ovaj datum je za nas antifašiste, za građane, za državu BiH najvažniji dan u historiji. Praksa obilježavanja 25. novembra skupa sa osnovcima je tradicija koju njegujemo duži niz godina. Također, treba naglasti da svaka škola u Tuzli ima svoje akademije u povodu ovog značajnog datuma - kazao je za Tuzlarije Muhamed Čaušević, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Tuzla.

Selma Teparić, pedagogica u Osnovnoj školi "Miladije" kazala je da je velika čast što je organizacioni dio ove svečanosti pripao pomenutoj školi, skupa sa antifašistima Tuzle.

- Saradnja je itekako značajna jer smatram da smo na ovaj način saradnju sa lokalnom zajednicom podigli na jedan veći nivo. Na naš poziv za učešće na ovoj svečanosti odazvale su se četiri osnovne i jedna srednja škola - kazala je Teparić.

Dodala je da osnovne i srednje škole u svojim programima poklanjaju veliku pažnjim značajnim datumima iz naše historije.

- Posebna pažnja posvećuje se datumima koji se tiču naše države, kao što su Dan nezavisnosti i Dan državnosti. Mislim da je stav većine škola da je izuzetno važno kod djece razvijati ljubav prema domovini - dodala je ona.

Tuzlarije


Brojni posjetioci uživali su u ovom događaju koji je bio i svojevrstan čas historije jer su uz poeziju, muziku i ples, u program bile utkane i historijske činjenice o Danu državnosti BiH.

Učešće u programu uzeli su učenici osnovnih škola: "Centar", "Slavinovići", "Pazar" i "Miladije", kao i učenici Mješovite srednje saobraćajne škole.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.