TUZLARIJE - VIJESTI

25.06.2016.
Ljeto u Tuzli:
Članice Ansambla ˝Iskre˝ održale koncert na Trgu slobode
Da kvalitet u interpretaciji pjesama ni ove godine nije izostao, još jednom su pred publikom pokazale i dokazale članice ansambla „Iskre“. Koncert koji su „Iskre“ poklonile svojim sugrađanima upriličen je na platou Trga slobode, a održan je u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“.

Tuzlarije


Pod dirigentskom palicom profesora Damira Beganovića-dirigenta i korepetitora Jasenka Džambića, članice hora su se predstavile sa šarolikim repertoarom, koji je obuhvatio veliki spektar horskih kompozicija. Kao gosti nastupili su članovi Tamburaškog orkestra "Zlatne strune" iz Tuzle.

Nije iznenađujuće ako kažemo da iza tako dobre izvedbe stoje sati i sati vježbanja, međutim članice Iskri ističu da im rad u ovom ansamblu predstavlja istinsko zadovoljstvo.

Tuzlarije


Tuzlarije


Inače, vokalni ansambl Iskre iz Tuzle osnovan je 1974. godine na inicijativu nekadašnjeg rukovoditelja prof. Slavka Jovića, kompozitora i profesionalnog umjetničkog aranžera. Rad ansambla prekinut je tokom rata, a 2004. godine ponovo je nastavio s radom. Iskre su svoju i slavu Tuzle pronijele širom BiH, dijelom bivše Jugoslavije i po svijetu.

S.P.