TUZLARIJE - VIJESTI

07.08.2016.
Počeli Dani Velike Gospe 2016
U Breškama je jučer, u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli, Igrama bez granica započela šesta po redu desetodnevna manifestacija Dani Velike Gospe 2016, u organizaciji Udruge Društvo Breščana i Župe Breške.

Tuzlarije


Najbrži u skakanju u vreći bio je Slaven Stjepić, a Aida Soljankić u nošenju jaja u žlici. Ekipa Breške 1 nadjačala je ekipu Breške 2 u povlačenju konopca, a ekipa "žutih" je pobijedila u igri "čovječe ne ljuti se".

Nakon zabavnih igara, posjetitelji su imali mogućnost kušati proizvode sa roštilja mesne industrije Semić Visoko.

I ove godine veliki broj prijatelja ove manifestacije je pomogao da Dani Velike Gospe izgledaju bogatije sadržajem i kvalitetom.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Zlatni sponzor ovogodišnje manifestacije je BH Telecom, a pokrovitelji su Grad Tuzla, Ministarstvo civilnih poslova BiH i Turistička zajednica TK.

iz Udruge Društvo Breščana nadove da su donatori ljudi velikog srca koji su prepoznali značaj ove manifestacije: Mališić export-import Čitluk, Mesna industrija Menprom Gornja Tuzla, Mlin i pekare Ljubače, Vispak Visoko, Laser Tuzla, Matisa Tuzla, Luciana Lukavac, Garašević Tuzla, Himmel AG Tuzla, Termo-Elektromontaža Tuzla, Bosfund Tuzla, TGS Hamidović, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, Fondacija tuzlanske zajednice, Franjevački samostan u Tuzli, Župa Drijenča, Župa Šikara i HDZ BiH GO Tuzla.

Za večeras s početkom u 18.30 predviđen je turnir u stolnom tenisu za amatere.

S.P.