TUZLARIJE - VIJESTI

09.08.2016.
Najava:
˝Tradicija, turizam, volonterizam˝ u Breškama
U organizaciji Udruge "Društvo Breščana" danas će u Breškama, sa početkom u 18:30h, biti održan skup pod nazivom "Tradicija, turizam, volonterizam". Riječ je o još jednom događaju koji je dio manifestacije "Dani Velike Gospe 2016."

Tuzlarije


Prisutni će imati priliku da pogledaju i poslušaju prezentaciju nekoliko projekata:

1: Mreža za ruralni razvoj Republike Hrvatske ( Andrija Matić, pročelnik Vukovarsko -srijemske županije za poljoprivredu i ruralni razvoj)

2: Mogućnosti razvoja turizma na području Tuzle ( Miralem Mešković v.d. direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona)

3: Župa Breške na planinarskoj transferzali Put srebreničke povelje ( Sabid Zekan, Planinarsko društvo Konjuh)

4: Obnova tradicijskog ruha u poplavljenim područjima (Andrija Matić, pročelnik Vukovarsko -srijemske županije za poljoprivredu i ruralni razvoj)

5: Zakon o volontiranju ( Jasminka Mijatović, pravnica)

Prezentacija 6: Volontiranje u zajednici (Anita Šimić Kasumović, koordinatorica Mreže aktivnih zajednica Fondacije tuzlanske zajednice).

Osim navedenog, bit će upriličena izložba radova nastalih tokom realizacije projekta "Edukacija tkanja tradicionalnih narodnih nošnji", koji je podržalo Federalno ministarstvo kulture i sporta. Za sve učesnike skupa bit će upriličena degustacija seljačke pure.

Zlatni sponzor manifestacije je BH Telecom.

Dani Velike Gospe održavaju se u sklopu manifestacije Ljeto u Tuzli, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzla, Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i Ministarstva za civilne poslove BiH.

S.P.