TUZLARIJE - VIJESTI

22.08.2016.
˝Glas, pokret, riječ˝:
Performans mladih Tuzle na Trgu slobode
Članovi Pozorišta mladih Tuzle sinoć su na Trgu slobode izveli pozorišni performans "Glas, pokret, riječ", koji je sastavni dio kulturne manifestacije "Ljeto u Tuzli 2016".Publika je bila u prilici da pogleda samo neke od rezultata rada dramskog, pjevačkog, muzičkog i baletnom studija.

- Prije svega, nama je zaista drago da svake godine nastupamo u okviru "Ljeta u Tuzli". Ove godine smo napravili jedan koncept koji podrazumijeva kratku prezentaciju rezultata studija koje djeluju u sklopu Pozorišta mladih Tuzle - kazao je za Tuzlarije Adnan Mujkić, glumac Pozorišta mladih Tuzle.

Tuzlarije


Zajednička tema ovogodišnjeg performansa bila je prijateljstvo i ljubav.

- Sve koreografije, songovi i sve ono što može biti dio navedene teme, upakovali smo u jednu cjelinu i performans nazvali "Glas, pokret, riječ". To su zapravo sve segmenti iz naših dosadašnjih predstava koji su prilagođeni za izvođenje na javnom prostoru, i kao takvi imaju jednu potpuno novu formu - pojasnio je Mujkić.

U jednoiposatnom programu nastupilo je ukupno 50 mladih ljudi uzrasta od 13 do 25 godina.

- Zadnja dva mjeseca smo se intenzivno pripremali i mislim da smo u jednoj opuštenoj varijanti uspjeli zadovoljiti mnogobrojnu publika koja je došla da nas prati - kazao je Mujkić.

Program je realiziran u partnerstvu sa Udruženjem mladih "Tuzla".

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.