TUZLARIJE - VIJESTI

26.08.2016.
Ljeto u Tuzli
Fotografija – prvi korak za djevojčice i dječake
U subotu 27. avgusta kreće realizacija projekta Fotografija – prvi korak za djevojčice i dječake starosne dobi od 7 do 12 godina. Grupu od 20 polaznika sačinjavaju djeca s posebnim potrebama, djeca bez roditeljskog staranja i djeca iz tri tuzlanske osnovne škole.

Tuzlarije


Kroz teoretsku nastavu koja će se odvijati u Domu za djecu bez roditeljskog staranja i praktični rad na terenu (snimanje u gradu) polaznici će steći prve osnove iz fotografije. Za ovu priliku urađena je i knjiga – priručnik na bosanskom jeziku. Lagan tekst, prilagođenim za ovaj uzrast, i divne ilustracije živopisnih boja vode čitaoca od ideje do realizacije.

Instruktori su poznati turski fotografi Serdar Akyay (imao izložbu prošle godine u BKC-u pod nazivom Moji korijeni) i Emela Sezer. Završetak projekta bit će označen kolektivnom izložbom planiranom za 3. septembar.

Nosilac projekta je Centar za kreativnu fotografiju u Tuzli, a njegovu realizaciju pomogli BH Telecom, Grad Tuzla u okviru projekta Ljeto u Tuzli, Deling i Opština Tuzla – Istanbul, a medijski pokrovitelj je RTV 7.