TUZLARIJE - VIJESTI

01.09.2016.
Najava:
Koncert i Dan otvorenih vrata hora “LegeArtis”
U okviru kulture manifestacije “Ljeto u Tuzli”, dana 15. septembra, 2016. godine sa početkom u 19h u prostorijama GUD “LegeArtis” Tuzla, Mješoviti hor “LegeArtis” upriličit će koncert višeglasne horske muzike i Dan otvorenih vrata GUD “LegeArtis” Tuzla.

Tuzlarije


Gradsko Umjetničko Društvo “LegeArtis” Tuzla osnovano je u maju 2012 godine, kao umjetničko društvo koje njeguje višeglasnu horsku muziku i na najbolji način predstavlja na nastupima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Mješoviti hor GUD “LegeArtis” je od samog osnivanja okosnica društva i kao takav najbrojnija sekcija našeg društva.

Za malo više od 4. godine postojanja horski ansambli Društva nastupili su preko dvije stotine kulturnih manifestacija i cjelovečernjih koncerata, a možemo se i pohvaliti sa pet internacionalnih nagrada, osvojenih rame uz rame sa profesionalnim pjevačkim društvima i horskim ansamblima. Kroz naše ansamble za ovo vrijeme prošlo je preko 100 horskih pjevača, trenutno Mješoviti hor “LegeArtis” broji 45 članova.Svake godine u mjesecu septembru, kada nakon ljetne pauze počinje sa radom u novoj sezoni, društvo raspisuje audiciju za prijem novih članova. Tako je planirano i ove godine. Naime, audicija za prijem u naše ansamble održat će se u dva termina i to 19. 09. 2016 i 22. 09 2016. godine sa početkom u 19h u našim prostorijama. Svi zaniteresovani građani koji nam se žele pridružiti mogu se prijaviti na audiciju putem aplikacijske forme na službenoj stranici “LegeArtis” do 18. 09. 2017. godine.

Za sve ljubitelje višeglasne muzike a i naše buduće članove, u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”, dana 15. 09. 2017. godine u našim prostorijama u ul. Kaldrma br.2 (Iznad Jalske džamije) sa početkom u 19h, organizujemo KONCERT VIŠEGLASNE MUZIKE i DAN OTVORENIH VRATA GUD “LegeArtis”. Koncert je zamišljen u dva dijela, prvi dio na kojem će se predstaviti kamerni sastav Mješovitog hora “LegeArtis” i drugi dio gdje će publika imati priliku upoznati se radom, načinom djelovanja, našim uspjesima a sve kroz multimedijalnu projekciju. Bit će ovo ujedno prilika da svim budućim članovima približimo naš rad i pozovemo ih da se masovno prijave na audiciju koju organizujemo.

Priredio(la): GUD LegeArtis