TUZLARIJE - VIJESTI

16.09.2016.
Hor ˝LegeArtis˝ održao ˝Dan otvorenih vrata˝
Tuzlarije


U okviru manifestacije "Ljeto u Tuzli", članovi hora "LegeArtis" održali su Dan otvorenih vrata Mješovitog hora "LegeArtis" Tuzla. Zainteresovanoj publici članovi su se predstavili sa izvrsnim repertoarom pod dirigentskom palicom magistra Jasmina Hasića, kao i multimedijalnom prezentacijom, a vezano za rad i uspjehe hora "LegeArtis" u proteklom periodu.

Bila je ovo noć pjesme, poeme i lijepog druženja. Poslije koncerta višeglasne horske muzike članovi hora "LegeArtis" družili su se sa publikom koja iskrenim paluzom pozdravila rad ovog mladog horskog ansambla.

Tuzlarije


Dan otvorenih vrata je prilika da se svi budući članovi i ljubitelji horske muzike upoznaju sa radom hora "LegeArtis" te da kroz razgovor sa članovima i dirgentom ansambla dobiju informacije o načinu rada ansambla.

Hor "LegeArtis" za nešto malo više od četiri godine postojanja osvojio je pet međunarodnih horskih nagrada, a već 01. oktobara, ove godine vrijedni članovi Mješovitog hora "LegeArtis" putuju na međunarodno horsko takmičenje "Croatia Cantat" koje će se održati u gradu Osijeku, Republika Hrvatska.

Tuzlarije


Ovo je ujedno i prilika da pozovemo sve ljubitelje pjevanja, druženja da se pojave na audicijama za prijem novih članova koje će se održati u dva termina 19 i 22 Septembra 2016. godine sa početkom u 19h u prostorijama "LegeArtis" Tuzla na adresi Kaldrma br 2. (Iznad Jalske džamije).Prijave na audiciju vrše se putem online forme na službenoj stranici www.legeartis.ba do 18. 09. 2016.godine.

Lege Artis Tuzla