TUZLARIJE - VIJESTI

23.02.2017.
Grad Tuzla i Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH
Potpisani tripartitni ugovori o načinu korištenja novčanih sredstava
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine Jasmin Jaganjac, u utorak 21.02., u Gradskoj upravi, potpisali su tripartitne ugovore o načinu korištenja novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Osnov za zaključenje ovoga Ugovora je Odluka Upravnog odbora Fonda, o odobravanju preraspodjele odobrenih novčanih sredstava Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine radi izgradnje ili kupnje stambenih jedinica, od 16.12.2016. godine.

Predmet ovog Ugovora je dodjela preraspoređenih odobrenih novčanih sredstava Fonda krajnjim korisnicima za pomoć u kupnji ili izgradnji stambene jedinice, za potrebe porodica čija je stambena jedinica uništena uslijed prirodne nesreće na teritoriji grada Tuzla, preko namjenskog računa Grada Tuzla „Sredstva po Zakonu o financiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom“.

Upravni odbor Federalnog Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH donio je Odluku o preraspodjeli odobrenih sredstava u iznosu od 94.110, 00 KM, radi izgradnje ili kupnje stambenih jedinica, čime su se stekli uslovi za odbair novih sedam korisnika, koji su u cjelosti ispunili uslove za raspodjelu dodjeljenih sredstava, a kojima zbog ograničenog iznosa sredstva nisu mogla biti ranije dodijeljena. Korisnicima je dodjeljen iznos do 35.700, 00 KM, umanjen za iznos do sada dodijeljenih sredstava pomoći za stambeno zbrinjavanje.

Priredio(la): Grad Tuzla